Το Οδοντοχώρι

B2_01Τα παιδιά του Β2 συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Γερά δόντια – Καλύτερη υγεία». Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού οι μαθητές αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και να παίξουν κουκλοθέατρο με πρωταγωνιστές τα δόντια που κατασκεύασαν από πλαστελίνη.
Η αρχή της κάθε ιστορίας ήταν κοινή «Σ’ ένα κάτασπρο χωριό το Οδοντοχώρι ζούσαν …….» η μέση και το τέλος διαφορετική. Όταν ολοκλήρωσαν το θεατρικό τους η κάθε ομάδα έφτιαξε και τους υπόλοιπους ήρωες σε χαρτί με μεγάλη φαντασία. Στερέωσαν όλους τους ήρωες σε ξυλάκια και κατασκεύασαν ένα κουκλοθέατρο με ένα τεράστιο στόμα. Μετά από διαφωνίες και διαμάχες, το κάθε μέλος της ομάδας διάλεξε να παίξει εκτός από το δόντι ήρωα που είχε κατασκευάσει και κάποιο άλλο ήρωα (κυρία Τερηδόνα, τερατάκια, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα κ.α) και έτσι οι θεατρικές ομάδες παρουσίασαν το έργο τους.
Ο τίτλος της πρώτης ιστορίας ήταν «Τα δοντάκια και η Τερηδόνα» και το παρουσίασαν οι: Σπύρος Τσ., Χρήστος Κ., Γιάννης Δ., Γιάννης Σ.Με τίτλο «Τα αδελφοδοντάκια έχουν τρύπες» παρουσίασε η δεύτερη ομάδα το έργο της, με πρωταγωνιστές τους Ηλία Π., Ηλία – Γιώργο Κ., Μαρία Κ., Σάρα Μπ.,
«Τα έξι δοντάκια και η κυρία Τερηδόνα» ήταν ο τίτλος της τρίτης ομάδας που αποτελούνταν από τα περισσότερα παιδιά: Γιώργο Τ., Μιχάλη Π., Χριστίνα Κ., Ειρήνη Δ., Ευμένιο Κ., Χρήστο Καρ.
Η τελευταία ομάδα που αποτελούνταν από τους Βασίλη Ακρ., Παναγιώτη Κρ., Όλγα Τ., Μιχαέλα Δ., Άγγελο Ντ. παρουσίασαν την ιστορία με τίτλο «Η κυρία Τερηδόνα στο Οδοντοχωριό».
Οι μαθητές χάρηκαν τη δραστηριότητα αυτό, δούλεψαν με πολύ όρεξη και ετοίμασαν ένα έργο εξολοκλήρου δικό τους. Με πολύ περηφάνια το παρουσίασαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου στους γονείς της τάξης αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

B2_03B2_02B2_04