Ταξίδι στην Ευρώπη

Τον Απρίλιο η Α1 τάξη με τη δασκάλα της Ε. Καραγγιαννίδου, στα πλαίσια του Comenius, ασχολήθηκε εικαστικά με τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αρχικά έγινε γνωριμία με τις σημαίες των εμπλεκομένων χωρών και ο εντοπισμός τους στο χάρτη της Ευρώπης χρωματίζοντας τες στα εθνικά τους χρώματα.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν αντιπροσωπευτικά δείγματα πολιτισμού και τέχνης των χωρών. Έτσι από την Ισπανία τα παιδιά ζωγράφισαν το διάσημο έργο του Πάμπλο Πικάσο «Το κορίτσι με το περιστέρι» και ένα μοντέρνο έργο του Ζουάν Μιρό.

Από τη Γερμανία γνώρισαν το ζωγράφο Πάουλ Κλέε , από τη Ιταλία δημιούργησαν τα δικά τους αγγελάκια-χερουβείμ (έργο του Ραφαήλ Σαντί) και την περίφημη Μόνα Λίζα (του Λεονάρντο Ντα Βίντσι).

Από τη Σουηδία διάλεξαν την διάσημη Μεγάλη Πλατεία και το μνημείο Stadhuset της Στοκχόλμης.

Λόγω άνοιξης επέλεξαν πανέμορφες πεταλούδες στα περίφημα «αζουλέζος» για να στολίσουν την τάξη τους όπως και οι Πορτογάλοι τις προσόψεις των κτιρίων τους με τη μορφή πλακιδίων.

Από την πανέμορφη χώρα μας τόνισαν την αγάπη των Ελλήνων για τον ήλιο, τη θάλασσα και τα ταξίδια ζωγραφίζοντας ελληνικά νησιά και έργα των Μυταρά και Φασιανού.

Περισσότερες φωτογραφίες