Συνάντηση με το Δήμαρχο

Την έδρα του δήμου στο Πανόραμα επισκέφτηκαν την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Στ2 τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius και του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν αρχικά στους χώρους του Δημαρχείου και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο Πανοράματος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δέχτηκε τους μαθητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, συνομίλησε μαζί τους και άκουσε με ενδιαφέρον τις ερωτήσεις και τις σκέψεις τους.

Οι μαθητές ρώτησαν το Δήμαρχο για τα προβλήματα εφαρμογής του Καλλικράτη και γενικότερα για τις δυσκολίες της διοίκησης ενός μεγάλου δήμου, για τα όργανα διοίκησης του δήμου, τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων, των αντιδημάρχων και των τοπικών συμβουλίων.

Ανέφεραν προβλήματα σχετικά με τα σχολικά κτίρια, την καθαριότητα, τους χώρους πρασίνου και αναψυχής, το κυκλοφοριακό, τα αδέσποτα ζώα κ.α.

Συζήτησαν επίσης το θέμα του σχολείου στα Μπουλουβάνια, με τον δήμαρχο να τους διαβεβαιώνει πως το σχολείο ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά και πως η τάξη τους θα είναι αυτή που θα εγκαινιάσει το σχολείο την νέα σχολική περίοδο.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε όσα είπαν τα παιδιά «σημαντικές προτεραιότητες» για το δήμο. Όπως δήλωσε σχετικά «Τα παιδιά ζητούν αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε οργανωμένη και ποιοτική κοινωνία. Καλά σχολεία, καθαρή πόλη και χώρους παιχνιδιού. Αυτά αποτελούν και το δικό μας καθημερινό αγώνα. Είχα μια πολύ ωραία συζήτηση με μικρούς δημότες, με μεγάλα όμως όνειρα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που τα παιδιά μας δείχνουν αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μας».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με χαμόγελα, κεράσματα, φωτογραφίες και ευχές για καλά Χριστούγεννα.