ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ -STEM 2023 “SMART CITY”

Photo 1Photo 2 Photo 3 2023

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι: “H πόλη που ονειρεύομαι: Smart City”. Μαθητές και μαθήτριες των δύο σχολείων 1ο  & 2ο  Δημοτικά Σχολεία Aσβεστοχωρίου   συμμετείχαν  στον διαγωνισμό, χθες 11/3/2023 , παρουσιάζοντας ρομποτικές λύσεις που αναβαθμίζουν τις πόλεις μας και βελτιώνουν την καθημερινότητα.

Η καθοδήγηση ,η στήριξη, η συνεχής παρακολούθηση της εξέλιξης της  καινοτόμου αυτής  δράσης ,η αρωγή , η συνεργασία  και ο ενθουσιασμός με προσήλωση στους στόχους , οδήγησαν στην πρόκριση και των έξι ομάδων μας στο δεύτερο στάδιο με αποτέλεσμα στην τελική φάση του διαγωνισμού να προκριθεί μία από τις ομάδες  για τον τελικό στην Αθήνα στις 26/3/2023 και μία ομάδα μας βραβεύτηκε με το βραβείο της πιο έξυπνης ιδέας SMART CITY .

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους τους  μαθητές που συμμετείχαν ,στους γονείς που στήριξαν το όνειρο των παιδιών , στους εκπαιδευτικούς που βήμα -βήμα έδωσαν στις ομάδες όραμα και πνοή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους  εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των σχολείων μας κ. Αρχοντή Γεώργιο και κα. Δούκα Ιωάννα  και στην μουσικό του σχολείου μας κα. Ππατζίκη Στεφανία που στήριξε με μουσικό παλμό τη χθεσινή παρουσία των σχολείων μας  .

Για τον  κ. Αρχοντή Γεώργιο οφείλω να αναφέρω πως  οραματίστηκε και παρέσυρε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Σε ευχαριστούμε θερμά κι ελπίζουμε το ταξίδι να διευρυνθεί και μελλοντικά !!

Τον προκριματικό διαγωνισμό χαιρέτισαν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

κ. Kελεσίδης Ευάγγελος και ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης κ. Αμανατίδης Νικόλαος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα που προκρίθηκε στον τελικό !!

Μπράβο σε όλους τους μαθητές  που συμμετείχαν ,έλαβαν ή όχι βραβείο ,μας κάνατε περήφανους κι ευχόμαστε πάντα να παλεύετε για τους στόχους σας !

Η Διευθύντρια του σχολείου

Αναστασιάδου Ι. Μαρία