Καλή σχολική χρονιά!

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχει πάντα λίγο άγχος, αυτό που λέμε όμως δημιουργικό. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έτσι δεν είναι; Μην αφήσετε λοιπόν τα πράγματα στην τύχη, προετοιμάστε καλά τις πρώτες συναντήσεις με τους νέους μαθητές σας και όλα θα πάνε καλά.

Μια ωραία ιδέα για την πρώτη σας συνάντηση είναι να χαιρετήσετε τους νέους μαθητές σας δίνοντας τους μια κάρτα με ένα χαρούμενο μήνυμα. Μπορείτε να σχεδιάσετε μία δικιά σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα σωρό ιδέες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Και πως θα μάθουμε πάλι τόσα καινούρια ονόματα; Για τους μικρούς μαθητές μας μια ευχάριστη δραστηριότητα είναι να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν name mats το οποία θα χρησιμοποιήσουμε και για να θυμόμαστε τα ονόματα τους και για να διακοσμήσουμε την τάξη!

Για τους μεγαλύτερους μαθητές μας μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες μέσα στην τάξη και να τους ζητήσουμε να φτιάξουν μια αφίσα-πλάνο της τάξης με τη βοήθεια γραφιστικών προγραμμάτων όπως canva, glogster, postermywall, κτλ. Φτιάξτε μια για την τάξη και μία για το φάκελο σας!

Τέλος ας μην ξεχάσουμε τη λίστα με τα υλικά. Καλό θα είναι να έχουμε μία έτοιμη στην πρώτη μας συνάντηση, ώστε και οι γονείς να έχουν χρόνο για να προμηθευτούν όσα χρειάζονται τα παιδιά τους και τα παιδιά να μπορούν να ξεκινήσουν τις εργασίες τους χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις!

Μια άλλη δραστηριότητα που χρησιμοποιούν πολλοί δάσκαλοι στην αρχή της χρονιάς είναι οι κανόνες της τάξης. Δεν το βρίσκω άσκοπο να γίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι έχει και μεγάλη εφαρμογή στην πράξη. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η σχολική υπόσχεση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμβόλαιο ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τα παιδιά και καλό θα είναι να αναρτηθεί σε κάποιο εμφανές σημείο μέσα στην τάξη ώστε να μπορούμε να ανατρέξουμε εύκολα σ’ αυτό όταν χρειάζεται υπενθύμιση. Περιττό να τονίσουμε πόση σημασία έχει η σχολική υπόσχεση να τηρείται και από τις δύο πλευρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *