Βιβλία για μεγάλους

Υπάρχουν πολλά βιβλία που μπορεί να διαβάσει κανείς μα τόσο λίγος χρόνος! Αν πρέπει να διαλέξετε λίγα και καλά σας προτείνω τα εξής:

  1. Πρακτικές λύσεις για κάθε πρόβλημα, Στέφεν Σάιφερ. Λατρεύω τον τίτλο αυτού του βιβλίου. Ειδικά αυτό το “για κάθε πρόβλημα”. Με γεμίζει αισιοδοξία να το έχω στη βιβλιοθήκη μου και όχι μόνο αυτό, πράγματι έχει αρκετές πρακτικές ιδέες και λύσεις για την τάξη σας.
  2. Συναισθηματική Νοημοσύνη, Ντάνιελ Γκόλντμαν. Ακολουθεί η σύνοψη του βιβλίου που είναι αρκετά κατατοπιστική: “Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό που συνήθως φανταζόμαστε. Αντίθετα, οι αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αρκετά περιορισμένες, επειδή αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή. Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο ο Daniel Goleman, με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά, καταλήγει σε μια υπέροχη σύνθεση των πρόσφατων νευροεπιστημονικών ανακαλύψεων γύρω από τα συναισθήματα και αναδεικνύει τους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία των ατόμων. Οι παράγοντες αυτοί –η αυτοεπίγνωση, ο έλεγχος των παρορμήσεων, η επιμονή, ο ζήλος και η αυτοενεργοποίηση, η ενσυναίσθηση και η κοινωνική προσαρμοστικότητα, ο αλτρουισμός και η συμπόνια– συγκροτούν ένα εντελώς διαφορετικό είδος ευφυΐας: τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ο Goleman καθοδηγεί γονείς και δασκάλους ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διδάξουν αυτές τις δεξιότητες και να εκμεταλλευθούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτό το μοναδικό κανάλι επικοινωνίας στην παιδική ηλικία.”
  3. Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς, Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ. Πολύ χρήσιμο βιβλίο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους λάτρεις της ψυχολογίας. “Η “Μη Βίαιη Επικοινωνία” του Μάρσαλ Ρόζενµπεργκ αποτελεί µια νέα γλώσσα και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που µας βοηθούν να δηµιουργήσουµε αρµονικές σχέσεις και να απελευθερωθούµε συναισθηµατικά. Με µια απλή, πρακτική και συγκεκριµένη µέθοδο, µας δείχνει πώς να επικοινωνούµε ουσιαστικά µε τους γύρω µας, ενώ παράλληλα µας υποστηρίζει να εµβαθύνουµε στη σχέση µας µε τον εαυτό µας και να αναπτύξουµε το προσωπικό µας δυναµικό. Η “Μη Βίαιη Επικοινωνία” υιοθετείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες από εκπαιδευτικούς, γονείς, ζευγάρια, επιχειρήσεις, φυλακές, ακτιβιστές και πολλούς άλλους σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσµο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *