Happy Birthday Molly Weasley!

Η Μόλι Γουέσλι γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1949 ή 1950 από καθαρόαιμη οικογένεια μάγων. Μάλιστα είχε και δύο αδέλφια τον Fabian και τον Gideon Prewett οι οποίοι ήταν και μέλη του αρχικού τάγματος του Φοίνικα. Όταν η Μόλι έγινε 11 ετών πήγε στο Χόγκουαρτς όπου και ταξινομήθηκε στον κοιτώνα του Γκρίφιντορ, κάτι πολύ ασυνήθιστο για την οικογένεια Γουέσλι.  Παράλληλα με εκείνη στο Χόγκουαρτς φοιτούσε και ο Άρθουρ Γουέσλι, ο μελλοντικός της άντρας με τον οποίο απέκτησαν λίγα παιδιά, μόνο 7. Ωστόσο μετά την αποφοίτηση της από την σχολή, τα δύο της αδέλφια δολοφονήθηκαν από θανατοφάγους στον πρώτο πόλεμο των μάγων.  Αφότου πέρασαν λίγα χρόνια ο Άρθουρ και η Μόλι απέκτησαν 6 αγόρια και ένα κορίτσι, τον Μπιλ, τον Τσάρλι, τον Πέρσι, τον Φρεντ, τον Τζωρτζ, τον Ρον και την Τζίνι. Ακόμη θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε και τον Χάρι σαν γιο της αφού τον αγαπούσε πάρα πολύ και ήταν σαν μητέρα για εκείνον. Στο πέμπτο βιβλίο βλέπουμε πως η Μόλι συμμετέχει στο δεύτερο τάγμα του Φοίνικα καθώς και στην τελική μάχη όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο μιας και σκότωσε την Μπέλατριξ. Τέλος η Μόλι κατάφερε να επιζήσει από την μάχη και έζησε για να δει την οικογένεια της να μεγαλώνει με δώδεκα εγγόνια μέχρι το 2017. Παρά τον θάνατο του ενός γιου της, συνέχισε να στηρίζει την οικογένεια της. Μάλιστα ο Πέρσι που είχε και ιδιαίτερη αδυναμία στην μητέρα του, ονόμασε την μεγαλύτερη κόρη του, Μόλι προς τιμήν της μητέρας του.

Harry potter crafts for Halloween!

Μιας και σε λίγες μέρες είναι Χάλοουιν μπορούμε να προετοιμαστούμε για αυτή την γιορτή (παρόλο που δεν την γιορτάζουμε στην χώρα μας) φτιάχνοντας κάποιες απλές κατασκευές για την διακόσμηση του χώρου μας εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ. Εδώ πέρα σας επισυνάπτω ορισμένα λινκ οπού μπορείτε πατώντας τα να δείτε βιντεάκια που θα σας δώσουν ιδέες και θα σας βοηθήσουν για τις μαγικές κατασκευές σας.

Unforgivable Curses!

Ο Χάρι όπως και όλο του το έτος στην τέταρτη χρονιά τους στο Χόγκουαρτς, στο μάθημα της Άμυνας Εναντίων των Σκοτεινών Τεχνών, από τον καθηγητή Moody (Barty Croouch Junior) έμαθαν για τις Ασυγχώρητες Κατάρες. Οι Ασυγχώρητες Κατάρες είναι τρία ξόρκια, το Imperio, το Avada Kedavra και το Crucio, που εάν τις χρησιμοποιήσεις για οποιοδήποτε λόγο τότε έχεις εξασφαλίσει μια θέση στο Άζκαμπαν. Φυσικά μέσα σε αυτές τις κατάρες μπορούμε να συμπεριλάβουμε και το Morsmordre. Πιο αναλυτικά:

  • Imperio → Η Εξουσιαστική Κατάρα δίνει απόλυτο έλεγχο του θύματος και των πράξεών του σε αυτόν που την εκτελεί
  • Crucio → Η Βασανιστική Κατάρα προκαλεί αφόρητο πόνο στο θύμα. Αν και δεν είναι αρκετά ικανή να σκοτώσει, παρόλα αυτά μπορεί να τρελάνει τον άλλο.

  • Avada Kedavra → Η χειρότερη Κατάρα. Χρησιμοποιώντας την, παράγεται ένα πράσινο φως που οδηγεί στο θάνατο του θύματος.

  • Morsmordre → Στέλνει το Σκοτεινό Σήμα στον ουρανό. Το Σκοτεινό Σήμα είναι ένα σύμβολο του Βόλντεμορτ και το δημιουργούν συνήθως οι Θανατοφάγοι.

Threstals

Εμφάνιση:  Τα Θρέσταλς μοιάζουν με μαύρα σκελετωμένα άλογα με μεγάλα φτερά που είναι σαν νυχτερίδας. Γενικά η εμφάνιση τους είναι αποκρουστική και συνήθως η παρουσία της χαρακτηρίζεται ως κακός οιωνός.

Χαρακτήρας:  Αυτά τα μαγικά πλάσματα είναι πολύ φιλικά και ευγενικά παρά την εξωτερική τους εμφάνιση. Ακόμη θεωρούνται τόσο έξυπνα ώστε να μπορούν να καταλάβουν την εντολή του αναβάτη τους σχετικά με την κατεύθυνση και τον προορισμό.  Επιπλέον μπορούσαν πολύ εύκολα να ξεχωρίσουν τον φίλο από τον εχθρό και έτσι προσφέρουν συχνά βοήθεια σε μάγους που θεωρούν φίλους τους προσφέροντας τους μεταφορά.

Διατροφή: Τα Θρέσταλς είναι σαρκοφάγα πλάσματα και σύμφωνα με την καθηγήτρια Γκράμπλι Πλανκ επιτίθονται συχνά σε πουλιά ωστόσο ποτέ δεν επιτίθονται σε άλλα πλάσματα ή μαθητές.

Ικανότητες:

  • Είναι αόρατα σε μάγους που δεν έχουν δει κάποιον να πεθαίνει
  • Είναι πολύ γρήγορα και προσανατολίζονται εύκολα κάτι που τα κάνει άριστα μεταφορικά μέσα για όσους τα βλέπουν γιατί αν δεν τα βλέπεις λογικά θα υπάρχει μια μικρή δυσκολία.
  • Έχουν εξαιρετική όσφρηση
  • Τα μαλλιά της ουράς τους χρησιμοποιούνται και ως πυρήνες για μαγικά ραβδιά
  • Εξαιτίας των μεγάλων σε μέγεθος φτερών τους μπορούν πολύ εύκολα να σηκώσουν το βάρος δύο ανθρώπων με εξαίρεση τον Χάγκριντ.

Πτήση με Θρέσταλς:

Τα Θρέσταλς μπορούν να εξημερωθούν και να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση για τα σκουπόξυλα και τον Διακτινισμό. Μόλις τα εκπαιδεύσεις μπορούν εύκολα να σε μεταφέρουν πολύ γρήγορα στον προορισμό σου όμως είναι παράνομο διότι αυτά τα πλάσματα μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τους μαγκλ ( όσους έχουν δει κάποιον να πεθαίνει). Ωστόσο κάποιος που οδηγεί ένα Thestral, κρατάει  συνήθως τη χαίτη του πλάσματος για να εξασφαλίσει την ισορροπία. Για να βοηθήσουν στην πτήση οι μάγοι τοποθετούν επίσης τα πόδια τους πίσω από τις αρθρώσεις των φτερών για να παρέχουν ασφάλεια. Το να πετάς στο πίσω μέρος ενός Thestral κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού ήταν συχνά μια δυσάρεστη εμπειρία, ιδιαίτερα για εκείνους που τόλμησαν να τους οδηγήσουν χωρίς να δουν το πλάσμα.

Το κοπάδι του Χόγκουαρτς:

Το Χόγκουαρτς είχε ένα πολύ πιστό κοπάδι από Θρέστλας που το χρησιμοποιούσαν για να τραβάει τις άμαξες που οδηγούσαν τους μαθητές από το σταθμό του Χόγκσμιντ στην σχολή.  Κάποια παιδιά ωστόσο που δεν μπορούσαν να δουν τα Θρέσταλς νόμιζαν πως οι άμαξες κινούνται από μόνες τους. Αυτό το κοπάδι το << δανείστηκε>> και ο Χάρι μαζί με τους φίλους του στο πέμπτο έτος ώστε να σώσουν τον Σείριο Μπλακ.

Άτομα που μπορούσαν να δουν τα Θρέσταλς:

  • Άλμπους Ντάμπλντορ
  • Χάρι Πότερ
  • Ρούμπεους Χάγκριντ
  • Λούνα Λάβγκουντ
  • Κίνγκσλι Σάκλμπολτ
  • Σέβερους Σνέιπ
  • Μπιλ Γουέσλι
  • Φλερ Ντελακούρ
  • Ντράκο Μαλφόι
  • Και μάλλον οι περισσότεροι μάγοι που πολέμησαν στην μάχη του Χόγκουαρτς

 

2 έξτρα πληροφορίες:

  • Ο πυρήνας του ραβδιού από κουφοξυλιά ήταν φτιαγμένος από μια τρίχα ουράς ενός Θρέσταλ
  • Ο Χάρι μέχρι το πέμπτο έτος δεν μπορούσε να δει τα Θρέσταλς παρόλο που είχε δει τους γονείς του να πεθαίνουν. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ήταν μια καθαρή ανάμνηση στο μυαλό του. Αντίθετα ο θάνατος του Σέντρικ πραγματικά τον σημάδεψε.

Happy Birthday Filius Fliwick!

Σαν σήμερα έχει γενέθλια ένας από τους καλύτερους καθηγητές του Χόγκουαρτς, ο Φίλιους Φλίτγουικ. Ο μικρόσωμος καθηγητής από πολύ μικρός αναδείχτηκε ως ένας πολύ έξυπνος μάγος και έτσι όταν πήγε στην σχολή Χόγκουαρτς κατατάχτηκε στον κοιτώνα Ράβενκλοου. Όταν τελείωσε την φοίτηση του στην σχολή επέστρεψε στο Χόγκουαρτς και έγινε ο νέος καθηγητής Ξορκιών καθώς και ο επικεφαλής του κοιτώνα του, Ράβενκλοου. Επίσης κατά την διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου πολέμου των μάγων κατά του Βόλντεμορτ ήταν κατά του σκοτεινού Άρχοντα και αντιθέτως υποστήριζε πολύ τον Ντάμπλντορ. Ακόμη μισούσε την βατραχομούρα Άμπριτζ και όπως είδαμε πολύ ευχαριστήθηκε το κόλπο των διδύμων εναντίον της Άμπριτζ. Ακόμη  πολέμησε στην μάχη του πύργου της Αστρονομίας καθώς και την χρονιά που ήταν οι Κάροους στο Χόγκουαρτς προσπαθούσε να προστατεύει τους μαθητές του. Τέλος πολέμησε και στην μάχη του Χόγκουαρτς όπου κατάφερε να σκοτώσει πολλούς Θανατοφάγους καθώς και να επιζήσει. Πιθανότατα μετά την μάχη να συνέχισε να διδάσκει στο Χόγκουαρτς το μάθημα του και στις επόμενες γενιές.

Το τάγμα του Μέρλιν

Το Τάγμα του Μέρλιν απονέμεται από το Wizengamot, μια οργάνωση που προηγείται του υπουργείο μαγείας και σήμερα λειτουργεί ως συνδυασμός δικαστηρίου και κοινοβουλίου. Το τάγμα του Μέρλιν περιλαμβάνει ένα όμορφο χρυσό μετάλλιο σε πράσινη κορδέλα για την πρώτη τάξη, μια μοβ για την δεύτερη και μια λευκή για την τρίτη. Το Τάγμα της πρώτης τάξης δίνεται για πράξεις εξαιρετικής γενναιότητας, της δεύτερης για ένα επίτευγμα ή προσπάθεια πέρα από τα συνηθισμένα και της τρίτης για την συμβολή μιας γνώσης ή ψυχαγωγίας. Μάλιστα φημολογείται πως το Τάγμα της πρώτης τάξης έχει πράσινο χρώμα από τον κοιτώνα του Μέρλιν στο Χόγκουαρτς που δεν ήταν άλλος από το Σλίθεριν. Ακόμη το Τάγμα του Μέρλιν δινόταν στον πιο διάσημο μάγο της εποχής του από τον 15ο αιώνα. Τέλος γνωστοί μάγοι που τους απονεμήθηκε αυτό το βραβείο ήταν ο Άλμπους Ντάμπλνορ με το τάγμα πρώτης τάξεως για την νίκη του ενάντια στον Γκρίντεβαλντ καθώς και ο Αρκτούρος Μπλακ, παππούς του Σείριου. Μετά την μάχη του Χόγκουαρτς για τις πράξεις γενναιότητας τους, τάγματα του Μέρλιν πήραν και ο Ρέμους Λούπιν και η Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ.

Nicolas Flamel

Γενικές Πληροφορίες:

Ο Νίκολας Φλαμέλ ήταν φημισμένος Γάλλος αλχημιστής και κυρίως γνωστός για την δημιουργία της Φιλοσοφικής Λίθου, μιας πέτρας η οποία παρέχει το Ελιξίριο της ζωής που σε κάνει αθάνατο. Ο Νίκολας Φλαμέλ ήταν πολύ καλός φίλος του διευθυντή του Χόγκουαρτς, Άλμπους Ντάμπλντορ και λέγεται πως η ηλικία του ήταν πάνω από 600 χρόνια.

Πρώιμη ζωή:

Ο γνωστός αυτός αλχημιστής γεννήθηκε στις αρχές του 14ου αιώνα και στα 11 του χρόνια παρακολούθησε την Ακαδημία Μαγείας Μποξμπατόν όπου εκεί γνώρισε την μελλοντική του σύζυγο την Περένελ. Μάλιστα ένα σιντριβάνι στην σχολή πήρε το όνομα του ζευγαριού μιας και ο Φλαμέλ αργότερα χρηματοδότησε την ακαδημία.

Μετέπειτα ζωή:

Αφότου μεγάλωσε, κατάφερε να δημιουργήσει μια μαγική πέτρα, την Φιλοσοφική, με την οποία δημιούργησε το Ελιξίριο της ζωής και μαζί με την γυναίκα του έγιναν αθάνατοι. Μάλιστα φημολογείται πως χρησιμοποιούσε την Φιλοσοφική λίθο και για να γίνει πλούσιος γιατί όπως θυμόμαστε από το Χάρι Πότερ αυτή η λίθος μετατρέπει και οποιοδήποτε μέταλλο σε χρυσό.  Περίπου στις αρχές του 20ου αιώνα γνώρισε και τον Ντάμπλντορ.

Η επανάσταση του Gellert Grindelwald (1927-1945):

Όταν ο Άλμπους Ντάμπλντορ άρχισε να αναλαμβάνει δράση κατά του Γκρίντεβαλντ, ο φίλος του Νίκολας Φλαμέλ προσφέρθηκε να τον βοηθήσει αφήνοντας τον να χρησιμοποιεί το σπίτι του ως καταφύγιο για τους συμμάχους του. Έτσι του έδωσε μια κάρτα που οδηγεί στο σπίτι του. Ωστόσο ο Ντάμπλντορ έδωσε την κάρτα στον Νιουτ Σκαμάντερ αφού εκείνος δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τον Γκρίντεβαλντ και ο Νιουτ όντως επισκέφτηκε μια φορά το σπίτι. Μαζί του πήρε την Τίνα Γκόλντσταϊν, τον μαγκλ φίλο του Τζέικομπ και τον Γιούσουφ Κάμα για να εντοπίσουν τον νεαρό μάγο, Κρέντενς.

Θάνατος:

Έπειτα από τον κίνδυνο κλοπής της Φιλοσοφικής Λίθου από τον Βόλντεμορτ- Κουίρελ, ο  Ντάμπλντορ αποφάσισε μαζί με τον Φλαμέλ να καταστρέψουν την Λίθο και αναγκαστικά να πεθάνει ο Νίκολας Φλαμέλ με την γυναίκα του. Ωστόσο  τους περίσσευε ακόμα λίγο Ελιξίριο της Ζωής και έτσι μπορούσαν να προλάβουν να τακτοποιήσουν ορισμένες εκκρεμότητες. Το ζευγάρι δεν το πείραξε καθόλου που θα πεθάνει μιας και όπως είπε ο Ντάμπλντορ για αυτούς θα είναι σαν ύπνος έπειτα από μια κουραστική μέρα. Ο Νίκολας Φλαμέλ και η Περένελ ήταν πάνω από 650 χρονών όταν πέθαναν.

Ο αληθινός Νίκολας Φλαμέλ:

Η J.k Rowling δεν εμπνεύστηκε τυχαία το όνομα και την ιστορία αυτού του χαρακτήρα μιας και υπήρχε στην πραγματικόττα. Ο αληθινός Νίκολας Φλαμέλ γεννήθηκε μεταξύ τοθ 1330-1340 και ήταν Γάλλος γραμματικός, συγγραφέας καθώς και έμπορος χειρογράφων και επίπλων. Φημολογείται πως κατάφερε να ανακαλύψει την Φιλοσοφική Λίθο και να παρασκευάσει το μαγικό φίλτρο της αιωνιότητας μαζί με την γυναίκα του Περνέλη που ήταν επίσης αλχημίστρια. Τέλος απεβίωσε στις 22 Μαρτίου 1418.

  • Ο παρακάτω σύνδεσμος σας οδηγεί στο site της J.k. Rowling, Pottermore, όπου η συγγραφέας σε ένα άρθρο της για τον Νίκολας Φλαμέλ εξηγεί πως εμπνεύστηκε για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

https://www.wizardingworld.com/writing-by-jk-rowling/nicolas-flamel

  • Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…
  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

Are you more like Ginny Weasley or Hermione Granger based on your clothing?

Μπορεί το στυλ σας σε μία άνετη βόλτα με τους φίλους σας να δείξει αν μοιάζεται περισσότερο στην Ερμιόνη ή στην Τζίνι; Κι όμως ναι! Κάντε το κουίζ για να μάθετε!

http://www.quiz-maker.com/Q0X5KZ3XN

  • Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…
  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

 

Harry Potter Ships!

Στο Χάρι Πότερ υπάρχουν κάποια πολύ ωραία ζευγάρια που βλέπουμε όπως ο Χάρι με την Τζίνι και ο Ρον με την Ερμιόνη. Ωστόσο υπάρχουν και πολλά άλλα ή κάποια που απλά μας ταίριαζαν παρόλο που δεν κατέληξαν μαζί (Νέβιλ-Λούνα). Σε αυτό το ερωτηματολόγιο βαθμολογήστε τα ζευγάρια της σειράς ανάλογα με τα γούστα σας!

https://docs.google.com/forms/d/1nTBPv1TbfisCgesT_9bHd75lDl_fhXoXF5EgM8Jg0vA/edit

  • Για να ανοίξετε τον σύνδεσμο…
  1. Κάντε δεξί κλικ στον σύνδεσμο και πατήστε αντιγραφή
  2. Ανοίξτε έναν browser windows π.χ. chrom, mozilla
  3. Πατήστε πάνω στο πλαίσιο αναζήτησης και κάντε δεξί κλικ και επικόλληση
  4.  Τέλος πατήστε enter

Happy Birthday Minerva Mcgonagall

Σήμερα γιορτάζει η Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ, η σιδηρά κυρία του Χόγκουαρτς και μια από τις αγαπημένες μας καθηγήτριες στο Χόγκουαρτς που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.  Ωστόσο όπως βλέπουμε και στην σειρά Φανταστικά Ζώα και πιο συγκεκριμένα στα Εγκλήματα του Γκρίντεβαλντ παρατηρούμε πως η ΜακΓκόναγκαλ είναι πάρα πολλά χρόνια στο Χόγκουαρτς και όπως συνειδητοποιούμε υπάρχουν πολλές άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής της.  Έτσι σήμερα και λόγω της ημέρας θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για την ζωή της.

Η  Μινέρβα ΜακΓκόναγκαλ γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου το 1935 στη Σκωτία και είναι η πρωτότοκη κόρη, από τα τρία παιδιά του μαγκλ Ρόμπερτ ΜακΓκόναγκαλ και της μάγισσας Ισομπέλ Ρος. Η Ισομπέλ απέκρυψε από τον Ρόμπερτ ότι ήταν μάγισσα και αποφάσισε να εγκαταλείψει τη μαγεία, για να τον παντρευτεί. Του το  αποκάλυψε η ίδια όταν εκδηλώθηκαν οι πρώτες – και ομολογουμένως εντυπωσιακές – ικανότητες της κόρης τους. Το αποτέλεσμα ήταν να κλονιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους, κάτι που πρόσεξε και η μικρή Μινέρβα.

Το 1946 ξεκίνησε να φοιτά στο Χόγκουαρτς με διευθυντή τον Αρμάντο Ντίπετ. Το Καπέλο της Επιλογής αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ των κοιτώνων του Ράβενκλοου και του Γκρίφιντορ και τελικά την τοποθέτησε στον δεύτερο κοιτώνα. Το ίδιο συνέβη και με την Ερμιόνη Γκρέιντζερ. Από νωρίς ξεχώρισε ως η καλύτερη μαθήτρια του έτους της και εκδήλωσε ιδιαίτερο ταλέντο για τις Μεταμορφώσεις. Μέχρι ν’ αποφοιτήσει από το Χόγκουαρτς είχε αριστεύσει στις εξετάσεις ΚΔΜ και ΕΔΕΜ, ήταν Επιμελήτρια και Αρχιεπιμελήτρια και είχε κερδίσει το βραβείο του «Πιο Υποσχόμενου Πρωτοεμφανιζόμενου», του περιοδικού «Η Μεταμόρφωση Σήμερα». Θέλοντας να εμβαθύνει τις γνώσεις της στο πεδίο των μεταμορφώσεων, αποφάσισε να γίνει ζωομάγος, υπό την επίβλεψη του καθηγητή της στις Μεταμορφώσεις, Άλμπους Ντάμπλντορ. Επίσης, ήταν δεινή παίκτρια Κουίντιτς – σαν τη μητέρα της – και έπαιζε στην ομάδα του κοιτώνα της. Εγκατέλειψε, όμως, το Κουίντιτς μετά από ένα άσχημο τραυματισμό στον τελικό αγώνα, στο έβδομο έτος.

Μετά την αποφοίτησή της από το Χόγκουαρτς γύρισε στο πατρικό της σπίτι, για να περάσει το καλοκαίρι πριν πάει στο Λονδίνο, για να εργαστεί στο Υπουργείο Μαγείας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επιβολής Μαγικού Νόμου. Εκείνο το καλοκαίρι αποδείχτηκε ως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της. Γνώρισε και ερωτεύτηκε τον μαγκλ Ντούγκλας ΜακΓκρέγκορ, ο οποίος μετά από λίγο καιρό της έκανε πρόταση γάμου. Αρχικά, δέχτηκε την πρόταση, αλλά μετά την απέρριψε φοβούμενη ότι θα βαδίσει στα χνάρια της μητέρας της και θα περάσει μια ζωή στερημένη από τη μαγεία και τις φιλοδοξίες της. Έτσι λοιπόν του είπε ότι άλλαξε γνώμη – αφού τη δέσμευε το Διεθνές Καταστατικό Μυστικότητας ώστε να μην αποκαλύψει ότι είναι μάγισσα – και έφυγε για το Λονδίνο ραγίζοντας και των δύο τις καρδιές.

Μετά από δύο χρόνια εργασίας στο Υπουργείο Μαγείας, κατάλαβε ότι δεν της άρεσε αυτή η καριέρα και παραιτήθηκε, αν και κράτησε επαφή με το αφεντικό της, τον Ελφινστόουν Ούρκουαρτ. Επέστρεψε στο Χόγκουαρτς, όχι για να διδαχτεί, αλλά για να διξάξει. Ο Άλμπους Ντάμπλντορ είχε μόλις γίνει διευθυντής κι έτσι η Μινέρβα ανέλαβε το μάθημα των Μεταμορφώσεων και αργότερα έγινε Επικεφαλής του κοιτώνα Γκρίφιντορ και Υποδιευθύντρια. Ως καθηγήτρια ήταν αρκετά αυστηρή, αλλά δίκαιη. Παράλληλα, ανέπτυξε στενή φιλία με τον διευθυντή του Χόγκουαρτς, η οποία κράτησε μέχρι το θάνατό του. Το πρώην αφεντικό της, της έκανε αρκετές φορές πρόταση γάμου, αλλά αυτή αρνιόταν κάθε φορά, ούσα ακόμα ερωτευμένη με τον Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.

Όταν ξέσπασε ο Α’ Μαγικός Πόλεμος, η ΜακΓκόναγκαλ έγινε μέλος στο Τάγμα του Φοίνικα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίσταση κατά του λόρδου Βόλντεμορτ. Επέζησε αλώβητη του πολέμου, αντίθετα με άλλα μέλη του Τάγματος.

Το 1982 μετά τη λήξη του πολέμου και το θάνατο του Ντούγκλας, η Μινέρβα παντρεύτηκε τελικά τον Ελφινστόουν Ούρκουαρτ . Ο γάμος τους ήταν πολύ ευτυχισμένος, αλλά κράτησε μόνο τρία χρόνια. Ο Ελφινστόουν πέθανε ξαφνικά, από το τσίμπημα μιας αιμοβόρας πλοκαμοφόρου. Ο θάνατός του στοίχησε βαθύτατα στη Μινέρβα και για να το ξεπεράσει, έριξε όλη της την ενέργεια στη δουλειά κι έτσι έγινε η καθηγήτρια, που ξέρουμε και αγαπάμε. Κανείς δεν ήξερε τον κρυφό της πόνο με μοναδική, ίσως, εξαίρεση τον Ντάμπλντορ.

Τα γεγονότα της ζωής της μέχρι και το τέλος του Β’ Μαγικού Πολέμου, το 1998, είναι λίγο πολύ γνωστά. Μετά έγινε διευθύντρια του Χόγκουαρτς, μέχρι περίπου τα τέλη της δεκαετίας του 2000, όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων