Sir Cadogan

Όλοι θυμόμαστε το εκνευριστικό πορτρέτο του Σερ Κάντογαν το οποίο οδήγησε τον Ρον και τον Χάρι στο πρώτο τους μάθημα Μαντικής, όταν εκείνοι είχαν χαθεί στους διαδρόμους καθώς ήταν και αυτός που αντικατέστησε το πορτρέτο της χοντρής κυρίας. Ο Σερ Κάντογκαν είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιπποτική ζωή που αξίζει να ανακαλύψουμε.

Πρώτα χρόνια:

Ο Κάντογκαν  γεννήθηκε κάποια στιγμή στον Μεσαίωνα και καταγόταν από οικογένεια μάγων. Όταν έγινε 11 χρονών παρακολούθησε την σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια όπου ταξινομήθηκε στον κοιτώνα του Γκίφοντορ. Επίσης είναι πιθανό να διδάχτηκε από τον ίδιο τον Γκόντρικ Γκρίφιντορ καθώς συμπίπτουν οι περίοδοι που έζησαν και οι δυο τους.  Ακόμη παρόλο που τότε δεν είχε γεννηθεί ο Ολιβάντερ, ο Κάντογαν είχε και εκείνος ένα ραβδί που ο πυρήνας του ήταν από μουστάκι τρολ. Τέλος κάποια στιγμή στην ζωή του απέκτησε και μια φιλία με τον διάσημο μάγο Μέρλιν η οποία του εξασφάλισε μια θέση στους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Προσωπική ζωή:

Ο Σερ Κάντογκαν είχε παντρευτεί τρεις φορές και απέκτησε συνολικά πολύ λίγα παιδιά, μόνο δεκαεπτά!!!

Πολεμώντας τον Wyvern of Wye:

Ο γενναίος ιππότης αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα τέρας το οποίο τρομοκρατούσε την Δυτική Αγγλία, το Wyvern of Wye. Ο ιππότης και το πλάσμα συγκρούστηκαν δύο φορές και η πρώτη τελείωσε όταν το τέρας έφαγε το άλογο του Σερ Κάντογκαν και έσπασε το ραβδί και το σπαθί του ιππότη. Παρόλο που την πρώτη φορά μετά βίας επέζησε, ήθελε τουλάχιστον να πεθάνει με γενναίο τρόπο και έτσι αντιμετώπισε ξανά αυτό τον δράκο. Για αυτό τον λόγο άρπαξε ένα πόνυ που βρήκε σε ένα κοντινό λιβάδι και κρατώντας το σπασμένο ραβδί του πήγε να συναντήσει το τέρας. Ωστόσο ο Σερ Κάντογκαν σκοτώθηκε από το Wyvern of Wye αφού τον έφαγε αλλά το ραβδί του ιππότη τρύπησε την γλώσσα του τέρατος κάτι που προκάλεσε μια ανάφλεξη και στο τέλος ο δράκος ανατινάχτηκε. Έτσι ο Σερ Κάντογαν όχι μόνο εκτέλεσε το καθήκον του αλλά  και πέθανε με πολύ γενναίο τρόπο.

ddvtilx 4ea18ebf 6445 41a3 a5bc d49d32aca762

Μετά τον θάνατο του:

Μπορεί στις ιστορίες του βασιλιά Αρθούρου στα βιβλία των μαγκλ να μην περιλαμβάνεται ο Σερ Κάντογαν αλλά τον συναντάμε στις εκδοχές των μάγων. Επιπλέον μεταξύ των μάγων είναι γνωστή η φράση ‘’Θα πάρω το πόνι του Κάντογκαν’’ που το χρησιμοποιούν για να πουν ότι θα σώσω ότι καλύτερο μπορώ από μια κακή κατάσταση. Ακόμη στο Χόγκουαρτς, στον έβδομο όροφο κοντά στον διάδρομο για την τάξη της μαντικής υπάρχει το πορτρέτο του, που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με το πόνι του και το σπαθί του.

SirCadogan PM B3C6M1 SirCadoganRunningBetweenPaintings Moment

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων