7 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΒΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟ OLLIVANDER!

Σίγουρα όλοι θυμόμαστε την ατάκα του αγαπημένου μας σε όλους Ολιβάντερ: << Το ραβδί διαλέγει τον μάγο, και όχι το ανάποδο>>. Για όλους τους μάγους η αγορά του πρώτου τους ραβδιού είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του μιας και ένα ραβδί επηρεάζει για πάντα την ζωή του. Η τέχνη της ραβδοποίας έχει εξελιχθεί πολύ και έτσι τα ραβδιά ποικίλουν ανάλογα με αυτό που ζητάει ένας μάγος. Έτσι χάρης σε κάποια μικρά μυστικά εξερευνώνται συνεχώς νέα μονοπάτια μαγείας.

  1. Το ξύλο: το Α και το Ω για ένα ραβδί:

Όταν οι ραβδοποιοί επιλέγουν με ποια κομμάτια από ποιο δέντρο θα κατασκευάσουν τα ραβδιά τους, δεν βρίσκουν όποιο και όποιο δέντρο και ξεμπερδεύουν. Αυτό συμβαίνει διότι, ακριβώς όπως και κάποιοι άνθρωποι έχουν μαγικές ικανότητες, έτσι και κάποια δέντρα διαθέτουν τη μαγική ποιότητα που είναι κατάλληλη για να αποτελέσει δίαυλο μαγείας και, άρα, ξορκιών.

  1. Κι όμως, υπάρχουν ραβδιά από φυτά!

Παρότι το ξύλο των δέντρων είναι το δημοφιλέστερο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα ραβδιά, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ραβδοποιοί χρησιμοποιούν ξυλώδη τμήματα από φυτά για να συνδυάσουν τα υλικά των μαγικών πυρήνων. Το πιο γνωστό ραβδί αυτού του είδους είναι το ραβδί της Hermione Granger, που αποτελείται από ξύλο αμπέλου με πυρήνα χορδής από καρδιά δράκου.

  1. H σταθερότητα της τρίχας μονόκερου.

Ένα από τα πιο σταθερά υλικά του πυρήνα των ραβδιών είναι η τρίχα του μονόκερου. Ιδανικό υλικό για ραβδιά μάγων που δεν έχουν και πολύ αυτοπεποίθηση (όπως ο Ron Weasley), η τρίχα μονόκερου βοηθάει τον μάγο να κάνει πιο εύκολα τα ξόρκια του, ακόμα κι αν είναι αρχάριος. Ένα ακόμα πλεονέκτημα που διαθέτει το συγκεκριμένο υλικό  είναι πως δεν προσφέρεται για χρήση στις Σκοτεινές Τέχνες.Δηλαδή, όσοι επίδοξοι Θανατοφάγοι επιθυμούν να προμηθευτούν ένα ραβδί να τους υπακούει σε όλα, ας αποφύγουν αυτό με τον πυρήνα από τρίχα μονόκερου.

  1. Η ποικιλία του φτερού του Φοίνικα!

Αν ένας μάγος επιθυμεί να δοκιμάσει πολλά είδη ξορκιών και να αποκτήσει ένα ευρύ πεδίο γνώσεων και ικανοτήτων, το φτερό από ουρά φοίνικα ως πυρήνας του ραβδιού του είναι το ιδανικό υλικό. Αποτελεί το ακριβώς αντίθετο της τρίχας του μονόκερου, καθώς μπορεί να πάρει δικές του πρωτοβουλίες και έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, δική του προσωπικότητα.

  1. Η πανίσχυρη χορδή από καρδιά δράκου!

Τα ραβδιά που διαθέτουν στον πυρήνα τους χορδή από καρδιά δράκου είναι πασίγνωστα για τα ισχυρά ξόρκια που μπορούν να κάνουν με τη βοήθειά τους οι ιδιοκτήτες τους. Καθώς το ίδιο το υλικό είναι πανίσχυρο, απαιτείται λιγότερη προσπάθεια εκ μέρους του μάγου ώστε να παραχθεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η χορδή από καρδιά δράκου είναι και η καλύτερη επιλογή για όσους μάγους “τα παίρνουν εύκολα τα ξόρκια”, ακριβώς όπως η Hermione Granger. Από την άλλη, βέβαια, είναι πολύ καλή επιλογή και για μάγους που ασχολούνται με τις Σκοτεινές Τέχνες, όπως η Bellatrix Lestrange, o Peter Pettigrew και η βατραχομούρα Dolores Umbridge.

  1. Ιτιά, η θεραπευτική!

Αν σάς διαλέξει ένα ραβδί από ιτιά, τότε θα μπορείτε να δουλέψετε στο νοσοκομείο Άγιος Μάνγκο και να αξιοποιήσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες για τους ασθενείς του νοσοκομείου. Σε κάθε περίπτωση, το ραβδί από ιτιά βοηθάει ιδιαίτερα τους μάγους που αισθάνονται ανασφαλείς να διοχετεύσουν πιο εύκολα και πιο σταθερά τις ικανότητές τους μέσω του ξύλινου φορέα μαγείας.

  1. Η γούρικη(#not) κουφοξυλιά!

Πολλοί μάγοι θα ήθελαν να κατέχουν το πανίσχυρο ραβδί κουφοξυλιάς των Κλήρων του Θανάτου, ωστόσο το συγκεκριμένο μαγικό αντικείμενο θεωρείται το πιο άτυχο ραβδί για τον ιδιοκτήτη του. Αυτή η φήμη δεν έχει κυκλοφορήσει και άδικα στη μαγική κοινότητα, αφού και μόνο η είδηση ότι ένας μάγος είναι κύριος αυτού του ραβδιού επαρκεί για να προκαλέσει το φθόνο των υπολοίπων. Πέραν αυτού, καθώς η κουφοξυλιά έχει τη δική της προσωπικότητα και δεν θέλει να τη χειρίζονται “ανάξιοι μάγοι”, πολλές φορές δεν υπακούει στον ιδιοκτήτη της.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων