Αρχείο για "Φεβρουάριος, 2025"

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

ekf via

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Με αφορμή την ημέρα αυτή η σχολική μας μονάδα πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανήλικων και να αποτραπούν οι συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι δράσεις αυτές είναι: βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών, εικαστικά εργαστήρια, διαδραστικές ομιλίες, προγράμματα σχετικά με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Άσκηση σεισμού 25/02/2025

seismos scholeio

Στις 25/02/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, άσκηση εκκένωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης.

Στόχος της άσκησης ήταν η προετοιμασία και η προστασία όλων των παρευρισκομένων στα σχολικά κτίρια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η ασφάλεια των μαθητών/τριών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και οι ασκήσεις αναδεικνύουν τη σημασία της σώστης προετοιμασίας και του αποτελεσματικού συντονισμού.

eΤwinning

etwinning

Οι μαθητές/τριες του τμήματος ΣΤ1 του σχολείου μας υλοποιούν πρόγραμμα eΤwinning. Οι μαθητές επωφελούνται μέσω της συνεργασίας που έχουν με τα σχολεία άλλων χωρών, εφαρμόζοντας καινοτομίες και δημιουργική μάθηση στη διδακτική πράξη, βγαίνοντας από τα στενά όρια της τάξης, δίνοντας στα μαθήματα τους μάθημα ευρωπαϊκή διάσταση.

Aegean Rebreath

rania

Στις 21/2 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β΄, Γ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ παρακολούθησαν με χαρά και ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Aegean Rebreath”. Ενημερώθηκαν για τις βασικές αιτίες και επιπτώσεις της θαλάσσιας ρύπανσης και ανέπτυξαν δικές τους ιδέες και λύσεις για να συμβάλλουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με την προοπτική να τις κάνουν πραγματικότητα μέσα από την υλοποίηση μικρών δράσεων στο σχολείο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ Σ΄ΑΥΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΡΕΝΤΖΙΟΥ ΝΙΚΗ..

ΕΥΧΕΣ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΦΗ ΠΡΑΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΣΤΟ E-CLASS ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (5ο, 8ο , 9ο, 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ (PADLET) ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ.

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΡΕΝΤΖΙΟΥ ΝΙΚΗ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΦΗ ΠΡΑΠΑ.

ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΜΑΣ

Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΛΥΖΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ, ΣΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ.IMG20250223110022

ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΟΣ, ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. IMG20250223113157

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΘΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ. ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.IMG20250223114734

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση