Στο σχολείο μας, αναβιώσαμε με μεγάλη χαρά ένα παραδοσιακό έθιμο, το γαϊτανάκι. Στο πλαίσιο αυτού του χορού, οι μαθητές/-τριες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι, το οποίο είναι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Αυτή η παράδοση, που πιθανόν να προήλθε είτε από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας είτε από τους Βενετούς των Επτανήσων, αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και ενισχύει το αίσθημα κοινότητας στο σχολείο μας. Μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό το παραδοσιακό έθιμο, οι μαθητές/τριες ενώνονται, δημιουργώντας μια αίσθηση συνοχής και ενθάρρυνσης της κοινωνικής διάστασης της εκπαίδευσης.
Αρχείο για "13 Μαρτίου 2024"
Tο γαϊτανάκι
Μαρ 24 13
Χελιδονίσματα!
Μαρ 24 13
Τα χελιδονίσματα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της πρώτης Μαρτίου, η συνήθεια δηλαδή να γυρίζουν το πρωί της ημέρας αυτής τα παιδιά της σχολικής ηλικίας τα σπίτια κρατώντας ένα ξύλινο ομοίωμα χελιδονιού και να τραγουδούν για τον ερχομό της ανοίξεως και την επιστροφή των χελιδονιών. Οι μαθητές/τριες της Α δημοτικού του σχολείου μας τραγούδησαν τα χελιδονίσματα σε όλες τις τάξεις γεμίζοντάς μας χαρά και αισιοδοξία.
STOP BULLYING!
Μαρ 24 13
Η σημασία του θέματος του σχολικού εκφοβισμού είναι αναμφίβολα κρίσιμη για την ευημερία και την ανάπτυξη των μαθητών/τριών μας. Eίναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με αποφασιστικότητα και αφοσίωση. Μέσω των δράσεων που έλαβαν χώρα στην σχολική μας μονάδα, επισημάναμε τη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας την ανοιχτή συζήτηση και τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι οι μαθητές/τριες αισθάνονται ασφαλείς και χαρούμενοι.










