Αγαπητοί συνάδελφοι, καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!
Με την ευκαιρία έναρξης της περιόδου εγγραφών μαθητών για την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχ. έτους 2024-2025, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι:

Σύμφωνα με τον Ν. 2413/96 (άρθρα 34, 35), “στα Σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης δύνανται να εγγραφούν μαθητές με εκπαιδευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές ή μορφωτικές ιδιαιτερότητες. Στα σχολεία αυτά εφαρμόζονται τα προγράμματα των αντίστοιχων δημόσιων σχολείων, τα οποία προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές ή μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τους”.

Στο Σχολείο μας φοιτούν μαθητές οικογενειών, που έρχονται στην Ελλάδα ως πρόσφυγες ή μετανάστες από άλλα κράτη και περιοχές του κόσμου, μέσω κατάλληλων εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχει.

  1. Σκοπός της καθημερινής διδασκαλίας μαθημάτων είναι η ομαλή και σταδιακή ένταξη των μαθητών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
  2. Υλοποιούνται αρκετές βιωματικές δράσεις με σκοπό οι μαθητές να νιώθουν όμορφα και φιλόξενα.
  3. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν επιπλέον μόρφωση σε ξένες γλώσσες και έχουν εκπαιδευτεί στην διδασκαλία μαθητών από διαφορετικά έθνη.
  4. Η κουλτούρα που διέπει το σχολείο μας είναι μεν εθνική αλλά και ανοικτή στους διεθνείς πολιτισμούς και παραδόσεις.
  5. Σε όλους τους μαθητές μας παρέχεται πλήρες μεσημεριανό γεύμα.
  6. Η μεταφορά των μαθητών από και προς το Σχολείο μας γίνεται καθημερινά με πούλμαν και ταξί μισθωμένα από την περιφέρεια Αττικής.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σε περιπτώσεις εμφάνισης στο Σχολείο σας μαθητών που περιγράφονται στις παραπάνω γραμμές, μπορείτε να τους ενημερώνετε για το Σχολείο μας και τις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους υπηρεσίες μας.

Με εκτίμηση
Ο Δντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης

Βασίλειος Παπαβρόντος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (Contact us)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 18, Ν. ΙΩΝΙΑ 14235
210 2776459 – 210 2714213
mail@dim-diap-n-ionias.att.sch.gr

http://diapolitismikoalsoupolis.blogspot.com/