Αφού ευχηθήκαμε “καλό μήνα” και φορέσαμε τα παραδοσιακά κοκκινόλευκα βραχιολάκια, ψάξαμε στο διαδίκτυο για παραδόσεις του Μαρτη που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έθιμο.
Τα παιδιά επέλεξαν να ζωγραφίσουν την ιστορία που τους άρεσε περισσότερο…
Στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε ότι θα φορέσουμε τα μαρτάκια για το καλό της παράδοσης, ενώ για να αποφύγουμε το κάψιμο από τον ήλιο θα φροντίσουμε να εφοδιαστούμε σιγά σιγά με καπέλο, γυαλιά και αντηλιακό.
Παίξαμε με το Μμ του Μάρτη, βρήκαμε και καταγράψαμε φίλους μας που το ονομά τους αρχιζει από Μμ και ψαρέψαμε τα Μμ ανάμεσα σε άλλα γραμματάκια. Στο τέλος ζωγραφίσαμε κάτι που να αρχίζει από αυτή τη φωνούλα.
Μιλήσαμε για την προσπάθεια των ανθρώπων να μετρούν το χρόνο τα παλιά χρόνια και φτιάξαμε το ημερολόγιο της κυρίας Σαρακοστής. Βρήκαμε ποιος αριθμός κρύβεται μέσα στο όνομά της και μάθαμε να μετράμε αντίστροφα τις 7 εβδομάδες που θα μας οδηγήσουν στη γιορτή του Πάσχα.
Ύστερα τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους Σαρακοστή και σχεδίασαν, μετρώντας προσεκτικά τα επτά της ποδαράκια.
Κι επειδή Άνοιξη σημαίνει χρώμα…
ξεκινήσαμε την ανοιξιάτικη διακόσμηση της τάξης μας, χρησιμοποιώντας τέμπερες, πιρούνια και άλλες πολλές ιδέες…
Τμήμα 1ο:
Αλευρά Γεωργία
Μπαρμπούνης Φάνης