Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και συζητήσαμε στην τάξη για τα δικαιώματα των ζώων. Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης. Είπαμε τι χρειάζονται τα ζώα για να ζήσουν και πώς πρέπει να τους φερόμαστε.
Στο πρωινό τμήμα, διαβάσαμε ένα πολύ ωραίο παραμύθι, τον “Ξουτ” της Φωτεινής Τσάμπρα και Ζωής Σκαλίδη, το οποίο ευαισθητοποιεί τα παιδιά στο θέμα των αδέσποτων ζώων και τα βοηθάει να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα δικά τους ζώα.
Σε κάθε δρόμο, σε κάθε γωνιά της γης, μπορεί κι εσείς να συναντήσετε έναν Ξουτ. Θα τον αναγνωρίσετε από το αδύναμό του σώμα, από τις φοβισμένες του κινήσεις και από το ζεστό του βλέμμα. Μη φοβηθείτε να τον πλησιάσετε. Ο Ξουτ θα σας αγαπήσει πιο πολύ απ’ ότι εσείς (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ).
Είδαμε εικόνες ,σε αυτές που δείχνουν καλή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και σε αυτές που δείχνουν κακή συμπεριφορά. Ακούσαμε το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη “Αγαπώ τα ζώα”, Ποτέ δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα, μην τάχα σαν κι εμένα κι εκείνα δεν πονούν; Θα τα φροντίζω πάντα προστάτης τους θα γίνω ποτέ δεν θα τα αφήνω στους δρόμους να πεινούν….”
Ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας ζωάκι.
Κατασκευάσαμε σκυλάκια
Στο ολοήμερο τμήμα, τα παιδιά διάβασαν το εκπληκτικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη “Φανταζού” και προβληματίστηκαν για τα έγκλειστα ζώα των ζωολογικών κήπων.
Κατασκευάσαμε τίγρεις
Αγαπάμε τα ζώα και τα θέλουμε ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον!