Συμμετοχή του σχολείου μας στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό “Alan Turing”

Google Banner

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον 3ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing” που διοργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας. Συμμετείχαμε με 3 ομάδες (01_Φύλαρχος, 02_Φύλαρχος, 03_Φύλαρχος)  και με μαθητές της Α και Β τάξης.

Αν και ήταν η πρώτη μας συμμετοχή στον διαγωνισμό τα παιδιά κατάφεραν και πήραν την 10η, 25η και 36η θέση αντίστοιχα, σε σύνολο 613 συμμετοχών από όλη την Ελλάδα. Στην Αττική  πήραμε την 4η, 19 και 30η θέση. Να σημειωθεί πως τo 1ο σχολείο από κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση  προκρίνεται στην επόμενη φάση ενώ τα δύο επόμενα παίρνουν έπαινο. Ταυτόχρονα είναι επιλαχόντα σε περίπτωση αδυναμίας του 1ου για την συμμετοχή στην επόμενη φάση. Έτσι ο 01_Φύλαρχος είναι 3ος επιλαχών σε περίπτωση που κάποιος από τους 3 που προηγούνται δεν θέλει να προχωρήσει. Επίσης να τονίσουμε πως είμαστε πρώτοι από τα δημόσια σχολεία της Αττικής αφού και τα 3 σχολεία που είναι πάνω από μας είναι ιδιωτικά. Να αναφέρουμε ακόμη πως το πρώτο σε κατάταξη σχολείο της Αττικής συμμετείχε με 12 ομάδες, το δεύτερο με 31 ομάδες και το τρίτο  με 3 ομάδες όπως και εμείς.

Εικόνα1

Να ευχαριστήσουμε τους κυρίους Αμπαρτζόγλου Ιωάννη (καθηγητή της παράλληλης στήριξης) και τον Καλογέροπουλο Δημήτριο (καθηγητή του τμήματος ένταξης) που μαζί με τις Μαθηματικούς του σχολείου, τις κυρίες Γώγου Β. και Καραφώτη Β. βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Οι μαθητές που πήραν μέρος αναφέρονται αλφαβητικά και ήταν:

Ρόκα Παρασκευή , Α2

Σγουρόπουλος Ευάγγελος, Α3

Σιώζιος Σταύρος, Β3

Σκούφης Διονύσιος, Β3

Τσολακίδης Αλέξανδρος, Β3.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε στην νικήτρια τριάδα!

Αναλυτικά για τα αποτελέσματα αλλά και τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο :

 Alan Turing-Προκριματικοί, πίνακας Β κατάταξης

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση