ΕΠΑΙΝΟΣ ΝΕΡΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (2015-2016)

ΝΕΡΟ

Το σχολικό έτος 2015-2016 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο Το νερό, βασικό στοιχείο ανάπτυξης της άγριας χλωρίδας και πανίδας και πηγή ζωής για τους γύρω κατοίκους» με ομάδα μαθητών της Γ΄ τάξης υπό την καθοδήγηση της κας Λιπάρου Β.. (Γαλλικής Γλώσσας), της κας Καψή Ευγ. (Αγγλικής Γλώσσας). Μερικά από τα υποθέματα που μελετήθηκαν είναι οι περιοχές NATURA και οι υδροβιότοποι της Ελλάδας, μύθοι-θρύλοι και παραδόσεις για το νερό στην αρχαιότητα και τη λαϊκή παράδοση, η χρήση του νερού ως πηγής ενέργειας διαχρονικά και η ορθολογική χρήση του από τον άνθρωπο. Η μελέτη των υποθεμάτων ήταν ομαδική, με έμφαση στη βιωματική μάθηση, ενώ περιλάμβανε και έρευνα πεδίου. Το πρόγραμμα συνδέθηκε και με άλλα διδακτικά αντικείμενα όπως η Πληροφορική (διαδικτυακή έρευνα), τα Καλλιτεχνικά (δημιουργία κολάζ), τα Νέα Ελληνικά (παραγωγή γραπτού λόγου π.χ. άρθρο, παραμύθι), η Ιστορία και η Γεωγραφία. 

Στη γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της ομάδας παρουσίασαν συνοπτικά το πρόγραμμα που υλοποίησαν, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια από μαθητές, καθηγητές και γονείς που την παρακολούθησαν.  

Δείτε τον έπαινο που δόθηκε στο σχολείο από τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων κ. Μαυράκη Αν. και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αργυρίου Αργ. 

ΕΠΑΙΝΟΣ ΝΕΡΟ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση