Αμφιθέατρο “Φωτεινή Καράμπελα”

Ο σύλλογος των καθηγητών του 4ου Γυμνασίου Αιγάλεω, στη συνεδρίαση της 21/03/2019 υπό την προεδρία του Διευθυντή κ. Νικολάου Βανταράκη, αποφάσισε ομόφωνα να δώσει στο αμφιθέατρο του σχολείου το όνομα: «ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ», αναγνωρίζοντας την προσφορά της εκλιπούσης εκπαιδευτικού.

Η Φωτεινή Καράμπελα υπηρέτησε στο 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω ως μόνιμη καθηγήτρια για πολλά χρόνια. Οργάνωσε με πάθος και μεράκι πολιτιστικά, περιβαλλοντικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του σχολικού περιοδικού «Γυμνασιογραφήματα» και ήταν η ψυχή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Comenius», με τα οποία το σχολείο άνοιξε τα φτερά του προς την Ευρώπη.

Κάθε γωνιά του 4ου Γυμνασίου αντανακλά τον ενθουσιασμό, την υπευθυνότητα, τη δημιουργική σκέψη, την ευαισθησία και την αισιοδοξία της. Αλλά ας αφήσουμε τους μαθητές να μιλήσουν για εκείνη:

«Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια στοιχεία που την χαρακτήριζαν αυτά θα ήταν η οργανωτικότητα, η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός της… Για εκείνη η λέξη δυσκολία μπορεί και να μην υπήρχε καν στο λεξιλόγιο της… Οποιονδήποτε στόχο κι αν έβαζε δεν σταμάταγε μέχρι να τον πετύχει…»  Χαριτίνη Ι.

«Χάρη σε εκείνη γνωρίσαμε διαφορετικούς πολιτισμούς, κάναμε φιλίες και είδαμε τον τρόπο ζωής ανθρώπων άλλων χωρών. Στα ταξίδια του εξωτερικού αλλά και στις γιορτές του σχολείου, μας αποδείκνυε το αεικίνητο του χαρακτήρα της. Αισιόδοξη, ακούραστη, αγωνιστική, πάντα με πείσμα και ενέργεια να ξεχωρίσει το σχολείο μας και να χαρούμε παράλληλα όλοι μαζί τις επιτυχίες μας. Παράδειγμα προς μίμηση θα είναι για εμάς η κυρία Καράμπελα τόσο για την γλυκύτητα του χαρακτήρα της όσο και για την δημιουργικότητά της.» Κατερίνα Σ.

«Σε όλες μας τις στιγμές, εύκολες και δύσκολες ήταν εκεί και μας προέτρεπε να κοιτάμε μπροστά και να συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Το ανήσυχο πνεύμα της και η πολύπλευρη προσωπικότητά  της την ωθούσαν σε συνεχείς αναζητήσεις. Η δημιουργικότητά της μας βοήθησε να ξεφύγουμε από τα στεγανά του σχολείου και να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που μας γέμιζαν και μας ολοκλήρωναν ως προσωπικότητες. Με όπλο την καλοσύνη και το χαμόγελό της μας έφερε σε επαφή με παιδιά από άλλες χώρες, με διαφορετικά ήθη και έθιμα, μας έμαθε να σεβόμαστε το διαφορετικό και να αφομοιώνουμε τα θετικά του στοιχεία. Αλλά πάνω από όλα μάς δίδαξε ήθος, κάτι που στις μέρες μας είναι πολύ σπάνιο και θα μας συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη ζωή μας! Αυτή τη στιγμή είμαι σίγουρη ότι από εκεί ψηλά μας ακούτε.. Θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας! Σας ευχαριστούμε!» Σωτηρία Τ.

Κατηγορίες: Γενικά άρθρα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.