Εκπαιδευτική δράση «Ιστορίες από το παρελθόν. Η Αττική μέσα από τις αρχαίες επιγραφές»

Τα τμήματα Α2 και Α4  συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Ιστορίες από το παρελθόν. Η Αττική μέσα από τις αρχαίες επιγραφές». Η δράση αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας του Επιγραφικού Μουσείου με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αττικής και στόχος της ήταν η εξοικείωση των μαθητών με τις αρχαίες επιγραφές και η αξιοποίησή τους ως πηγές τοπικής ιστορίας.

Το σχολικό έτος 2019-2020 υλοποιήθηκε πιλοτικά και συμμετείχαν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία από διάφορες περιοχές τις Αττικής. Περιλάμβανε την παρακολούθηση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το πρώτο στο Επιγραφικό Μουσείο και το δεύτερο σε αρχαιολογικό χώρο της περιοχής του κάθε σχολείου, για εμάς είχε οριστεί η Αρχαιολογική έκθεση Μετρό Αιγάλεω.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση των συντονιστριών αρχαιολόγων προσέγγισαν τις αρχαίες επιγραφές και εκείνες άρχισαν να τους αποκαλύπτουν τα μυστικά τους. Όταν επισκέφθηκαν την  Αρχαιολογική έκθεση Μετρό Αιγάλεω, ανακάλυψαν – μέσα από τις επιτύμβιες επιγραφές- ονόματα αλλά και πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής των ανθρώπων που έζησαν στον τόπο μας.

Η καταληκτική συνάντηση της εκπαιδευτικής δράσης είχε οριστεί για την Τρίτη 19 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί η κάθε ομάδα θα παρουσίαζε τις πληροφορίες που άντλησε για την περιοχή της. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγαπητού Ευαγγελία

Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.