Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στις 10/12/2019 τα τμήματα Β2,Β3,Γ1,Γ2  του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα  «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ» και «ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Fake news και παραπληροφόρηση»

Στο πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα από διασκεδαστικές και ταυτόχρονα δημιουργικές δραστηριότητες (όπως γρίφοι,quiz,επιτραπέζια παιχνίδια που συνδυάζουν τη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία…) δόθηκαν ερεθίσματα στα παιδιά να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν  βασικές έννοιες των Φυσικών Επιστημών.

Στόχος του δεύτερου προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους μαθητές για το πρόβλημα της παραπληροφόρησης και κυρίως να τους παράσχει πρακτικές μεθόδους και «εργαλεία» για την ανίχνευση ψευδών ειδήσεων.

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.