Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο ΟΤΕ

Στις 3/11/2015 τα τμήματα Β1 και Β4 του σχολείου μας, επισκέφτηκαν  με τη συνοδεία των καθηγητριών τους, Παπαθωμά Χρ., Κιλισμανή Μ. και Γιαννακάκου Στ. το φιλόξενο χώρο του Μουσείου ΟΤΕ. Αφού περιηγήθηκαν σύντομα στα εκθέματα που αφορούν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συμμετείχαν σε τεχνολογικό εργαστήριο κατασκευής μορσικού τηλέγραφου με την επιστημονική καθοδήγηση συνεργατών του μουσείου.

Μετά την περιγραφή του πειράματος μέσω βίντεο και ανάλυση των εξαρτημάτων ξεκινά η διεξαγωγή. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, δημιουργούν ένα κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα, με τη χρήση λαμπτήρα και έχοντας ως βοήθημα μια καρτέλα με τη κωδικοποίηση του αλφάβητου, προσομοιάζουν τον Μορσικό τηλέγραφο. Μετά η μία ομάδα επικοινωνεί με την άλλη, στέλνοντας λέξεις και δημιουργώντας προτάσεις.

Το πείραμα βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν στη πράξη, με απλό και παραστατικό τρόπο την αρχή λειτουργίας του μορσικού τηλέγραφου και την διαδικασία επικοινωνίας των ανθρώπων κατά τον 19ο αιώνα.

Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.