Feed
Άρθρα
Σχόλια

Πολλά τραγούδια περιέχουν αναφορές σε φυτά και λουλούδια και αυτό είναι κατανοητό καθώς φυτά και μουσική έχουν μία αρμονική σχέση. Ένας όμορφος κήπος συχνά παρομοιάζεται με ττον παράδεισο, όμως και η απαλή μουσική συχνά δημιουργεί ανάλογο περιβάλλον. Στους συμβολισμούς των Δημοτικών μας Τραγουδιών χρησιμοποιήθηκαν πολλά φυτά, λουλούδια και δέντρα για να εκφράσουν με εικόνες τις σκέψεις των ανθρώπων. Για παράδειγμα η ομορφιά της γυναίκας παρομοιάζεται με λουλούδια ή με ένα κόκκινο μήλο.

 

 

Τα δημοτικά τραγούδια είναι γεμάτα συμβολισμούς και αλληγορίες από τη φύση. 
Ο λαϊκός ποιητής προκειμένου να εκφράσει το οποιοδήποτε θέμα του δεν χρησιμοποίησε ποτέ αφηρημένες έννοιες. Δεν χρησιμοποίησε θολές παραστάσεις. Αντίθετα, χρησιμοποίησε εικόνες ολοκάθαρες παρμένες από τον κόσμο των φυτών και των λουλουδιών που είναι γνωστές και μένουν στο μυαλό και τη μνήμη των ανθρώπων.

Προσπαθώντας να δούμε και αυτή τη διάσταση των φυτών στην τέχνη, οι μικροί μαθητές των Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Comenius έμαθαν, χόρεψαν και μετέφρασαν στα Αγγλικά τους παρακάτω χορούς:

1. Μήλο μου Κόκκινο

2. Μπαίνω μες στ Αμπέλι

3. Κοντούλα Λεμονιά

4. Βασιλικός

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων