Feed
Άρθρα
Σχόλια

3ος αιώνας π.Χ. – 16ος αιώνας μ.Χ.

Σπουδαίοι επιστήμονες, μοναδικές εφευρέσεις!

Στον τελικό της Ανοικτής κατηγορίας ρομποτικής  “Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci” για μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού που θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου προκρίθηκε η ομάδα ρομποτικής, Robo-Fighters, του σχολείου μας. Η ομάδα μας με προπονήτρια την εκπαιδευτικό ΤΠΕ του σχολείου μας, κυρία Χριστίνα Κουτάλου, προκρίθηκε στην τελική 16αδα ανάμεσα σε πάνω από 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα! Στα παιδιά και την προπονήτρια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς κατάφεραν με σκληρή δουλειά από την πρώτη κιόλας χρονιά ενασχόλησής τους με τη ρομποτική, να σταθούν ισάξια ανάμεσα σε ομάδες με πολυετή εμπειρία.

Ο ζήλος και η φαντασία των παιδιών, οι πολλές ώρες δουλειάς στο σχολείο και η επιμονή τους τους οδήγησαν σε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα καθώς ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο από το μηδέν και κατάφεραν να κατακτήσουν αυτή τη σημαντική θέση.

Μπράβο σε όλους σας, κυρία Χριστίνα και Robo-Fighters!!!

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την προσπάθειά μας, γονείς και φίλους του σχολείου!!!

 

Λίγα λόγια για την εργασία …

Οι Robo-Fighters, μαθητές του σχολείου μας & μέλη της ομάδας ρομποτικής, μελετούν τις τεχνολογικές εφαρμογές της συγκεκριμένης περιόδου και εμπνέονται. Οραματίζονται την πόλη μας ως «έξυπνη» πόλη που αξιοποιεί τις Νέες Τεχνολογίες στις υπηρεσίες της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της καθημερινότητας των κατοίκων της, σκεπτόμενη και σεβόμενη το φυσικό περιβάλλον, τη φυσιογνωμία και τις ιδιαιτερότητές της.

Η ιδέα τους βασίζεται στην εφεύρεση του οδομετρητή του Αρχιμήδη αλλά και στη χρήση του μοχλού. Επίσης, στα ανυψωτικά συστήματα τροχαλιών που ο Αρχιμήδης εφηύρε και στην κατασκευή/λειτουργία του αυτοκινήτου.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση της κας Χριστίνας Κουτάλου σχημάτισαν ομάδες, μελέτησαν το θέμα του διαγωνισμού, «Από τον Αρχιμήδη ως τον Da Vinci», επισκέφθηκαν το μουσείο τεχνολογίας, παρακολούθησαν εκπαιδευτικές δράσεις που συντόνισε ο Δρ. Διονύσιος Παπαχρήστου εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ προσκεκλημένοι από την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, πειραματίστηκαν, εξερεύνησαν την επιστήμη της μηχανικής και μετέφεραν στο παρόν μια εφαρμογή προτείνοντας λύσεις σε ένα σημαντικό σημερινό πρόβλημα.

 

Το ολοήμερο λειτουργεί κανονικά από την προηγούμενη εβδομάδα. Φέτος λόγω του ιδιαίτερου της πανδημίας το ωράριο είναι πιο ευέλικτο (ώστε να εξυπηρετεί όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς) και υπάρχει ακόμη και τώρα η δυνατότητα να γίνει εγγραφή παιδιών ακόμη και για μερική παρακολούθηση (κάποιες μέρες της εβδομάδας ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας και τα ενδιαφέροντα του παιδιού).
Από πέρυσι κατά το ολοήμερο λειτουργούν εργαστήρια με σκοπό την παραγωγή έργων, τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς και την διδασκαλία αντικειμένων που δεν υπάρχουν στο πρωινό πρόγραμμα.
Σας ενημερώνω για το πρόγραμμα των εργαστηρίων
ΔΕΥΤΕΡΑ
Εικαστικά: ζωγραφική σε καμβά, διαφορετικές τεχνοτροπίες, σχέδιο (κάρβουνο, πινέλα, κλπ)
Θεατρική Ομάδα: θεατρικό εργαστήρι, προετοιμασία παράστασης για συμμετοχή σε εθνικό θεατρικό διαγωνισμό (για μαθητές Ε και Στ).
ΤΕΤΑΡΤΗ
Μουσική: Συγκρότηση ορχήστρας πνευστών και χορωδίας μαθητών
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ρομποτική: Δημιουργία ομάδας ρομποτικής για συμμετοχή σε διαγωνισμό (μαθητές Ε και ΣΤ)
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ του σχολείου 2492022458Λήψη αρχείου

4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

 

Έναρξη σχολικού έτους

Αγιασμός

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 11:00. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.45 και θα μεταβούν στο προαύλιο που θα τους περιμένουν οι δάσκαλοι/ες τους . Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται υποχρεωτικά με μάσκες.

(Σημ. η προσέλευση των μαθητών δεν είναι δυνατόν να γίνει νωρίτερα από τις 10.45 λόγω

α) του προγραμματισμού έχει γίνει με το ΚΤΕΛ για τους μετακινούμενους μαθητές και δεν είναι δυνατόν να αλλάξει μέσα στο Σαββατοκύριακο

β) της παραλαβής των μασκών για κάθε τάξη νωρίς το πρωί

γ) τεχνικών εργασιών στις τουαλέτες του σχολείου)

Η είσοδος των γονέων δεν θα επιτρέπεται, εκτός από τους γονείς των μαθητών της Α’ τάξης που θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους. Οι γονείς θα παραδώσουν τα παιδιά τους στις δασκάλες της Α’ τάξης και μετά θα παραμείνουν στο προαύλιο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Και η είσοδος των γονέων θα γίνει με υποχρεωτική χρήση μάσκας. 

Στη συνέχεια οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους (τάξεις Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ) θα μπουν στις αίθουσές τους.

Εκπαιδευτικοί τμημάτων:

Β1 Κυπαρίση Μελπομένη Β2 Καλέση Αναστασία
Γ1 Αθελόγου Ντίνα Γ2 Μπόσιακα Παναγιώτα
Δ1 Γάτσιος Κωνσταντίνος Δ2 Μουγουργιώτου Ιωάννα
Ε1 Τζέλη Αντωνία Ε2 Καμίλης Παναγιώτης
Στ1 Γκουλέτσας Βασίλειος Στ2 Ναούμ Δήμητρα

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Α τάξης θα παραμείνουν στο προαύλιο για τον αγιασμό.

Κατόπιν ο ιερέας θα μπει σε κάθε μια τάξη και θα αγιάσει εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι μαθητές θα παραλάβουν παγουρίνο και μάσκες, θα ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας του σχολείου και θα αποχωρήσουν.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό θα γίνει ο χωρισμός των μαθητών της Α σε τμήματα και οι δασκάλες θα μπουν στις τάξεις με τα παιδιά.

Δασκάλες Α τάξης:

Α1: Σουντζούκη Ευδοκία

Α2: Καραγιάννη Πηνελόπη

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Η διανομή βιβλίων στους μαθητές θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο σχολείο (8:15) και θα αποχωρήσουν στις 12:25. Θα πρέπει να κρατούν τις σχολικές τσάντες τους για να βάλουν τα βιβλία τους. Η χρήση μάσκας στις αίθουσες είναι υποχρεωτική.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Για τις υπόλοιπες ημέρες της πρώτης εβδομάδας τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 13:15 και οι μαθητές θα αποχωρούν από το σχολείο. Το ολοήμερο θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 16/9.

 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!!!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

 

Αποχαιρετισμός μαθητών Στ – Ιούνιος 2020

 

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων