Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, συμμετείχε στον Μαθητικό Διαγωνισμού που προκήρυξε το Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «1821-2021: 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», ο οποίος στόχευε στην ανάδειξη των ιδανικών και των αξιών της Ελληνικής Επανάστασης  και εστίαζε στην σημασία της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχε μεγάλος αριθμός μαθητών και μαθητριών που φοιτούσε σε σχολικές μονάδες προσχολικής και δημοτικής και υπέβαλε προς αξιολόγηση εξαιρετικές εικαστικές δημιουργίες.

Η αξιολόγηση των εικαστικών δημιουργιών των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε από άμισθη Επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από την  Διευθύντρια Π.Ε. Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, ως πρόεδρο, την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Λάρισας, κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, ως μέλος, την Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, κ. Άννυ Ψάρρα, ως μέλος και την Επιμελήτρια του φωτογραφικού Αρχείου «Τάκης Τλούπας», κ. Βάνια Τλούπα, ως μέλος.

Η Επιτροπή συνεδρίασε την Πέμπτη στις 14/10/2021 και βασιζόμενη στο με Αρ. Πρωτ: ΓΓΑ:οικ116/31-8-2021, έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορά στα ακόλουθα κριτήρια αξιολόγησης: 1) συνάφεια με το θέμα, 2) δημιουργικότητα, 3) πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου,  4) βαθμός συναισθηματικής, 5) εμπλοκής του δημιουργού με το θέμα, 6) η αισθητική του έργου, 7) η τεχνική αρτιότητα, αξιολόγησε τα έργα των μαθητών και μαθητριών. Λόγω του γεγονότος ότι τα έργα όλων των μαθητών και των μαθητριών ήταν πολύ αξιόλογα και πληρούσαν σε μεγάλο βαθμό τα προαναφερόμενα κριτήρια αξιολόγησης,  το έργο της Επιτροπής  κατέστη ιδιαίτερα  δύσκολο, όσον αφορά στην τελική επιλογή των έργων προς βράβευση.

Εν κατακλείδι, επέλεξε δύο έργα για να εκπροσωπήσουν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο Μαθητικό Διαγωνισμό, το ομαδικό έργο που επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Δημoτικού Σχολείου ΤυρνάβουΠανάγος Χρήστος, Σαρρής Σωκράτης, Σαρρής Παντελής, Λίτσι Λάουρα, Ευαγγέλου Βικτωρία, Τσερέπης Χρήστος, και το ατομικό έργο που επιμελήθηκε ο μαθητής  των Εκπαιδευτηρίων  Μπακογιάννη: Καραθάνος Στυλιανός.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους Διευθυντές και στις Διευθύντριες των σχολικών μονάδων, στους εκπαιδευτικούς και στις εκπαιδευτικούς, υπευθύνους και υπεύθυνες των τμημάτων και κυρίως στους διακριθέντες και στους συμμετέχοντες μαθητές και στις διακριθείσες και συμμετέχουσες μαθήτριες.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε στον πανευρωπαϊκό εορτασμό των “Erasmus Days 2021” στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2021, με δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο.

Στις εκδηλώσεις πήραν μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στα προγράμματα ERASMUS+ KA2 «Happy Mind» και «EnterSchoolMind» και ERASMUS KA1 «ΤΕΑΜ_UP». Στην ουσία πρόκειται για βιωματική εφαρμογή πρακτικών και εργαλείων που ετοιμάστηκαν και δοκιμάστηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων. Έτσι, διαφορετικές ομάδες μαθητών του σχολείου έκαναν χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και μεθόδων μη-τυπικής εκπαίδευσης στο σχολείο τους.

Σκοπός μας ήταν να διαδοθούν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας σε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να διευκρινιστεί η προστιθέμενη αξία ενός τέτοιου προγράμματος στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στις «Ημέρες Erasmus 2021» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη, με στόχο την προβολή του αντίκτυπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu.

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και εναλλακτικής μετακίνησης όπως τα ΜΜΜ, ποδήλατα αλλά και με τα πόδια τους.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.
Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2021 είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Η επιλογή για το φετινό θέμα αποδίδει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.
Για αυτό το λόγο την Πέμπτη 23/9 οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού πήγαν στο σχολείο με τα ποδήλατα τους και στη συνέχεια με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της τάξης τους έκαναν μικρές διαδρομές μέσα στη πόλη, έμαθαν βιωματικά κανόνες για την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο στην πόλη και έκαναν ασκήσεις δεξιοτεχνίας.

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και την ημέρα Αθλητισμού, οι μαθητές μικρότερων τάξεων έκαναν παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού και διαδρομές κοντά στο σχολείο, ασκήθηκαν και ήρθαν πιο κοντά στη φύση.

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο σχολείο μας μαζί με τα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία.
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ομάδα μαθητών της Α Δημοτικού με τις δασκάλες τους και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κος Λάμπρος Καρακώστας, που ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς Καλή Σχολική χρονιά!

ΦΕΚ 4187_21 Λειτουργία σχολείων και covid19

 Λήψη αρχείου

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων