Feed
Άρθρα
Σχόλια

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών συνδιοργανώνουν πανελλαδική ποδηλατοδρομία για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και μας καλούν να συμμετάσχουμε.

Μια ομάδα από ποδηλάτες ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη και αφού διάνυσαν περίπου 1.200 χιλιόμετρα και πέρασαν από 40 πόλεις κατέληξαν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΔΕΜΕΝΗ”.

Οι ποδηλάτες πέρασαν από τον Τύρναβο την Παρασκευή το μεσημέρι και οι μαθητές του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί ενημερώθηκαν για τους σκοπούς της ποδηλασίας και έδεσαν στα χέρια τους την «κόκκινη κλωστή» σύμβολο της εθελοντικής δράσης.

Με μια πρωτότυπη δράση και πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων αποχαιρετήσαμε φέτος τα «εκτάκια» μας. Η αρχική ιδέα ήταν να εμπλέξουμε τα παιδιά σε μια δράση όπου θα δημιουργούσαν ένα συνεργατικό έργο, συμβολικό του πόσο σημαντικός είναι ο καθένας στην ομάδα/τάξη. Με τη βοήθεια του εικαστικού του σχολείου, κου Κιτσούλη Γιώργου και της κεραμίστριας, κας Σιμούλη Ζωής οι μαθητές μυήθηκαν στην τέχνη της κεραμικής και δημιούργησαν ο καθένας το δικό του πλακάκι από πηλό, το καλλιτέχνησαν με διαφορετικές τεχνικές και στο τέλος συνθέσαν ένα έργο που εδώ και λίγες μέρες κοσμεί το σχολείο μας και θα θυμίζει στα παιδιά της στιγμές που περάσαν μαζί μας έξι χρόνια.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο στα παιδιά, να προχωρήσουν με θάρρος στο γυμνάσιο και καλό καλοκαίρι!!!

Ευχαριστούμε πολύ το Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων που είναι πάντα κοντά μας και στηρίζει τις δράσεις μας.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A picture slideshow by Smilebox

Με μια μικρή γιορτή/παρουσίαση δράσεων από προγράμματα που υλοποιήσαμε στο σχολείο τελείωσε η φετινή σχολική χρονιά … στην αυλή του σχολείου μας!!!

Παρουσιάστηκαν:

  1. αποσπάσματα από την φιλαναγνωσία στο Τμήμα Υποδοχής (υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Δημητρίου Κατερίνα, Φουτσιτζή Ευαγγελία, Γεωργούλα Αγγελική),
  2. Παιχνίδια «ανακύκλωσης» από το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βάνης Σάκης, Κυρατζής Αντώνης)
  3. μικρά σκετσάκια και τραγούδια στα Γαλλικά (υπέυθυνη εκπαιδευτικός: Νάρη Χρύσα)
  4. τραγούδια από τη χορωδία (υπέυθυνη εκπαιδευτικός: Γώγου Βίβιαν)
  5. η «Οδύσσεια … αλλιώς!!!» από τη Γ τάξη (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κουκουλιάτρα Ζωή)

Η γιορτούλα μας έκλεισε με τον αποχαιρετισμό της Στ τάξης από το Σύλλογο Γονέων και τα αναμνηστικά δωράκια που μοιράστηκαν στους μαθητές της Στ.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize a free slideshow

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 5: Η πόλη μου (παρελθόν, παρόν και μέλλον) Σε ομάδες τα παιδιά φωτογραφίζουν εκείνα τα σημεία της πόλης (π.χ. δρόμους, πάρκα κ.α.) τα οποία κατά την άποψή τους παρουσιάζουν προβληματικά σημεία και υστερούν αισθητικά. Οι φωτογραφίες αυτές θα αποτέλεσουν την αφετηρία για να δημιουργήσουν τις δικές τους εναλλακτικές εικόνες, οι οποίες και απεικονίζουν τα μελλοντικά τους οράματα για το βιόκοσμό τους.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους “εικόνα για την πόλη τους στο μέλλον”.  Συνεργατικά, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών του σχολείου, θα δουλέψουν πάνω σε έναν εξωτερικό τοίχο της αυλής του σχολείου τον οποίο θα καλλιτεχνήσουν, προσπαθώντας να απεικονίσουν τις θετικές και αρνητικές αξίες των μαθητών και να καταδείξουν τις παιδικές στρατηγικές, που στοχεύουν στη βελτίωση της πόλης στο μέλλον.

 

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create a free picture slideshow with Smilebox

Παλιότερα Άρθρα »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων