Προγραμματισμός σχολικών δράσεων Μαΐου-Ιουνίου 2024

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Δράσεις, Επισκέψεις | , στις 11-05-2024

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διδακτικές επισκέψεις τον Μήνα Μάιο:

ΠΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣΟι τάξεις Δ, Ε και ΣΤ θα συμμετάσχουν την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί, στη δράση αστρονομίας που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστρονομίας (15/5), αξιοποιώντας το φορητό ψηφιακό Πλανητάριο και τις ψηφιακές προβολές του. Οι μαθητές/μαθήτριες θα γνωρίσουν αστέρια, αστερισμούς και ουράνια σώματα. Παράλληλα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο.

Οι τάξεις Α, Β και Γ την Πέμπτη 23 Μαΐου θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας & Περιφέρειας «Γνωρίζω τον τόπο μου» επισκεπτόμενοι/ες και ξεναγούμενοι/ες στην παρακάτω διαδρομή:

ΙΛΜΟ• 08:00΄- 08:15΄ ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Στοιχεία για την ίδρυση της νεώτερης πόλης της Ελλάδας, που ιδρύθηκε μετά την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάνης, από πρόσφυγες που ήρθαν το 1923 από την Ανατολική Θράκη. Στοιχεία για τους παρακείμενους οικισμούς. Ξενάγηση μέσα στο λεωφορείο, κατά τη διαδρομή.
———————————-
• 08:30΄- 09:00΄ EBAK- Επίσκεψη-ξενάγηση στους χώρους της βιομηχανίας.
———————————-
• 09:15΄- 10:15΄ ΒΥΣΣΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Ξενάγηση στους χώρους και στις θεματικές του Μουσείου, που αναφέρονται στο μεγάλο γένος Καραθεοδωρή, με καταγωγή της οικογένειας από την παλαιά Βύσσα (Μπόσνα).
————————————-
• 10:20΄ – 11:10΄ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΒΥΣΣΑ Ξενάγηση με ορίζοντα την Αδριανούπολη και το Κάραγατς. Στάση για αναψυχή και πρωινό.
——————————–
• 11:30΄ – 12:40΄ ΣΠΗΛΑΙΟ Επίσκεψη – ξενάγηση στο Μουσείο – Αρχαιολογική Έκθεση, όπου παρουσιάζονται ενδιαφέροντα ευρήματα ανασκαφών από τύμβους της περιοχής, με φωτογραφίες, μακέτες, χάρτες, αντίγραφα αγαλμάτων, ψηφιδωτών και ανάγλυφων .
——————————-
13:00΄ – 13:15΄ Επιστροφή στην Ορεστιάδα.

Οι τάξεις Δ, Ε και ΣΤ την Παρασκευή 24 Μαΐου θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας & Περιφέρειας «Γνωρίζω τον τόπο μου» επισκεπτόμενοι/ες και ξεναγούμενοι/ες στην παραπάνω διαδρομή.

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη.  Οι τάξεις Α και Β θα επισκεφθούν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας μες στον χρόνο». Οι τάξεις Γ και Δ θα επισκεφθούν το ελαιοτριβείο Κύκλωπας στη Μάκρη. Η Ε τάξη θα συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαία Εγνατία Οδός. Ένας δρόμος με μεγάλη ιστορία» της Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, επισκεπτόμενη τμήμα της οδού στο ύψος της Τραϊανούπολης (http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=21706). Η ΣΤ τάξη θα επισκεφθεί το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου στην Τραϊανούπολη και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί, οδικώς και με πλεούμενο, εντός του Δέλτα Έβρου. Η αναψυχή και το γεύμα θα γίνουν στην Μάνδρα και η επιστροφή στις 17:00΄στο σχολείο.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λήξης του διδακτικού έτους 2023-24.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση