ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  • Το κυνήγι των χαμένων σοκολατένιων αβγών

Σύμφωνα με μια παράδοση που μας έρχεται από τη Δυτική Ευρώπη -και που καθιέρωσε τα λαγουδάκια σαν σύμβολο του Πάσχα- ο λαγός του Πάσχα περνάει το βράδυ της Ανάστασης και αφήνει στους κήπους των σπιτιών τα πασχαλινά αβγά.

Το παιχνίδι που ακολουθεί βασίζεται σε αυτήν ακριβώς την παράδοση.

Κρύψτε στον κήπο σας σοκολατένια αβγουλάκια, δώστε στα παιδιά από ένα πασχαλινό καλαθάκι και αφήστε τα να βρουν όσα περισσότερα αβγά μπορέσουν!

  • Το πονηρό αυγό

    Σκοπός: Να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν όλα τα γράμματα που συνθέτουν μια λέξη. Να αναπτύξουν την προσοχή και την παρατηρητικότητα τους.


    Υλικά: Πολλά αυγά φτιαγμένα από κανσόν χαρτί του ιδίου χρώματος,όπου επάνω είναι γραμμένες λέξεις ανά τρεις όμοιες και ανάμεσα τους και μία διαφορετική. Για παράδειγμα: μάτι, μάτι, μάτι, μαλλί. Κότα, κότα, κότα, κόλλα. Μαμά, μαμά, μαμά, μάτι.

 Τα παιδιά είναι καθισμένα στον κύκλο. Στο κέντρο του κύκλου τοποθετούμε τα αυγά με τις λέξεις σε σειρές. Αφήνουμε τα παιδιά να παρατηρήσουν τα αυγά και στη συνέχεια καλούμε τα παιδιά να βρούνε από κάθε σειρά αυγών το διαφορετικό, πονηρό εκείνο αυγό που, αν και δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα, μπήκε στην παρέα τους. Τα παιδιά γρήγορα μπαίνουν στο πνεύμα του παιχνιδιού και εντοπίζουν τα πονηρά αυγά.

  • Το κυνήγι του κρυμμένου αυγού


Ένα παιδί βγαίνει έξω από το δωμάτιο. Οι υπόλοιποι αποφασίζουμε που θα κρύψουμε το αυγό. Μόλις είμαστε έτοιμοι, φωνάζουμε αυτόν που τα φυλάει και χτύπημα των χεριών τον καθοδηγούμε. Χτυπάμε σιγά όταν απομακρύνεται από την κρυψώνα και δυνατά όταν πλησιάζει. Όσο πιο πολύ πλησιάζει τόσο δυναμώνουμε το χτύπημα των χεριών

  •  Αυγουλοδρομίες

Να μεταφέρουν ένα αυγό που είναι τοποθετημένο πάνω σε ένα κουτάλι προσέχοντας να μην τους πέσει.

 

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!