Ακαδημία για Γονείς «Από το Α έως το Ω» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ & του Υπ. Υγείας, 1η Συνάντηση

Γονέων

Θέμα: Πρόσκληση για συμμετοχή στον 8ο κύκλο των Ακαδημιών Γονέων «Από το Α έως το Ω» υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας

Αξιότιμοι,

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ. σας καλεί να παρακολουθήσετε το φετινό κύκλο των Ακαδημιών Γονέων «Από το Α έως το Ω»,  το οποίο πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού». Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει 4-8 (τέσσερις-οκτώ) δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Νοέμβριο έως Μάϊο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. και τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Οι Ακαδημίες θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης σε 10 περιοχές σε Αττική και Θεσσαλία, ενώ θα υπάρχει και υβριδική κάλυψη της Ακαδημίας Νέας Σμύρνης για το Δίκτυο των Ακαδημιών και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της 1ης Συνάντησης της Ακαδημίας Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:15 εδώ.

Για να παρακολουθήσετε την 1η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα ακολουθήσετε το link πατώντας εδώ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε να την υποβάλλετε στο info@eddyppy.gr.

Εκ μέρους του,
Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.
Πλατεία Εργατικών Κατοικιών, Μαρούσι – Τ.Κ.: 151 24
T: 210 8067 888
E: info@eddyppy.gr
W: www.eddyppy.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής

 

Make A Wish

Αγαπητοί γονείς,
το σχολείο μας και τη φετινή σχολική χρονιά θα συμμετέχει στο Πρόγραμμα του Make- A -Wish
Kάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος «Γίνε ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια». Κάθε παιδί μπορεί να αποκτήσει ένα χάρτινο αστέρι προσφέροντας 2€ και να συνεισφέρει στην εκπλήρωση ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες. Μπορείτε να παραγγείλετε όσα αστέρια επιθυμείτε. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να «επικοινωνήσουν» με τα παιδιά ευχής και μπορούν, αν επιθυμείτε, να γράψουν τις ευχές τους στο αστέρι και να το στείλουν στα παιδιά ευχής μέσω του οργανισμού, ως ένα δείγμα συμπαράστασης και αγάπης. Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 να παραγγείλουν αστέρια.

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Ζωολογίας

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ζωολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για το παλαιότερο και πλουσιότερο σε εκθέματα από την Ελλάδα και άλλες χώρες Ζωολογικό Μουσείο της χώρας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και απόλαυσαν την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να δουν ζώα, πουλιά, ψάρια, ερπετά, έντομα ακόμα και ανθρωπολογικά ευρήματα.

.jpg    αρκούδα

.jpg   .jpg 

κρανία

Ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς/κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 στις 17:30 θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας κάθε πρωινού τμήματος για θέματα που αφορούν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, το πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου, τη συμμετοχή του σχολείου σε Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Ανατολικής Αττικής και τον εκπαιδευτικό προγραμματισμό.
Στη συνάντηση δε θα παραβρίσκονται τα παιδιά.

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη

Αγιασμός έναρξης διδακτικού έτους – ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς/κηδεμόνες

Ο Αγιασμός έναρξης του διδακτικού έτους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 στις 09:30π.μ. . Ο Αγιασμός θα τελεστεί στον αύλειο χώρο παρουσία των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών. Μετά τον Αγιασμό θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς/κηδεμόνες για θέματα που αφορούν το ωρολόγιο πρόγραμμα, την οργάνωση, τη λειτουργία του νηπιαγωγείου και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Αν είναι εφικτό θα θέλαμε κάθε παιδί να συνοδεύεται από δυο άτομα ώστε στην ενημερωτική συνάντηση να παραβρεθεί ο ένας γονέας/κηδεμόνας και το δεύτερο άτομο να παραμείνει στον αύλειο χώρο με τον μαθητή.
Ευχόμαστε να έχουμε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση
Η Προϊσταμένη
Σοφία Βλάση