ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ «Running out of time»

Το πιστοποιητικό συμμετοχής του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου για τη συμμετοχή του στη σκυταλοδρομία «running out of time»
RUNNING OUT OF TIME
Ξεκινώντας από την Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίου η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time έφτασε στην χώρα μας στις 24 Οκτωβρίου από τη Μεγάλη Πρέσπα καλύπτοντας μία διαδρομή 750 χιλιομέτρων και μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για την Αίγυπτο όπου θα διεξαχθεί η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27.

Το σχολείο μας , συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, αφιερώνει αυτή την εβδομάδα στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, οργανώνοντας περιβαλλοντικές  δράσεις  με σκοπό την αφύπνιση και ενημέρωση των μελλοντικών πολιτών του κόσμου.

Φτιάξαμε τη δική μας  σκυτάλη  και οργανώσαμε συμβολική σκυταλοδρομία !

Μήνυμά μας :   Θέλουμε ένα πλανήτη καθαρό!

run

Συμβολική σκυταλοδρομία

skytales

CodeWeek 2022

     CodeWeek      8-23 Οκτωβρίου 2022
  eucode
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο .Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Το σχολείο μας συμμετείχε με το έργο» Ψάχνοντας τα χρώματα του MONDRIAN»

1ο ΒΗΜΑ

Μιλήσαμε για το Mondrian. Ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν ποια χρώματα χρησιμοποιεί .Κόκκινο ,κίτρινο, μπλε

Τα παιδιά ανέφεραν τα χρώματα Ρωτήσαμε ποιες λέξεις σκέφτονται όταν βλέπουν τα χρώματα του πίνακα του Mondrian και είπαν: Φωτιά, ήλιος ,θάλασσα Έπειτα ζητήσαμε να σκεφτούν δύο ερωτήσεις όταν βλέπουν τα χρώματα του Mondrian

 Μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματα? Μπορούμε να ανακατέψουμε τα χρώματα του πίνακα? Στο τέλος ρωτήσαμε τα παιδιά να μας πουν με τι μοιάζει ο πίνακας και απάντησαν :μαγικό χαλί

2ο ΒΗΜΑ

 Δημιουργήσαμε μια ιστορία με τις λέξεις που βρήκαν

3ο ΒΗΜΑ

Φτιάξαμε το χάρτη της ιστορίας

4ο ΒΗΜΑ

Προγραμματίσαμε τη μελισσούλα μας (bee-bot)

4 Αντιγραφή5 13 Αντιγραφή

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΦΩΛΙΑΣ

 

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου,  στα πλαίσια του δικτύου συνεργασίας σχολείων  ,για τη λειτουργία της Βιβλιοφωλιάς  στην κεντρική πλατεία του Μαρκόπουλου.

Τα παιδιά αντάλλαξαν το βιβλίο τους με ένα άλλο από τη Βιβλιοφωλιά , καθώς και συμμετείχαν σε εργαστήρια ,κολλάζ με ανακυκλώσιμα υλικά , ζωγραφικής , δημιουργίας πινακοθήκης.

 

9

Η Βιβλιοφωλιά του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου

2 1

Ένα από τα εργαστήρια που λειτούργησαν

InkedΕΡΓΑΣΤΗΡΙ684311 112 1InkedΕΡΓΑΣΤΗΡΙ5

Εθελοντισμός – Το 3ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου συμμετέχει στη δράση.

30Χ46.3 SXOLIKA v3 1

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ _ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών 2022

Αξιότιμοι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,
Αγαπητοί Συμπολίτες,
 

ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει και φέτος και σας προσκαλεί στη δράση ευαισθησίας και προσφοράς Μαζεύουμε Σχολικά γιατί… Το Παιδί Πάνω Από Όλους! του “Όλοι Μαζί Μπορούμε“, σε συνεργασία με 60 Δήμους της Αττικής, με στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 10.00 – 18.00 στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου (ισόγειο κτηρίου, οδός Χρήστου Μεθενίτη 7, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Το κάλεσμα μας αφορά είτε σε καινούργια σχολικά είδη, είτε σε μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, που είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Σας στέλνουμε επισυναπτόμενη την ανοιχτή επιστολή – κάλεσμα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης,
Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη, μαζί με το δελτίο τύπου και την αφίσα της δράσης του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».
Σας περιμένουμε – Καλή Σχολική Χρονιά!
Με εκτίμηση,

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2022-23

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος  Αγιασμός για την έναρξη  του σχολικού έτους  2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου , τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 , στις 9:00 π.μ 

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν μετά το πέρας  του αγιασμού και μπορούν να προσέλθουν  8:15 -8:30 π.μ

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό

 

Εκ της Διευθύνσεως