Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024, Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία
Τιμήσαμε την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Χρησιμοποιώντας μάσκες για να προσομοιάσουμε τα άτομα με προβλήματα όρασης, γράφοντας με το αντίθετο χέρι, παίζοντας παραολυμπιακά αγωνίσματα, goalball, boccia, καθιστό βόλεϊ, προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε βιωματικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η κατανόηση, η ενσυναίσθηση και η αποδοχή, η προσφορά για βοήθεια και όχι η λύπηση των ατόμων, που παρότι έχουν προβλήματα κίνησης ή όρασης, είναι ενεργοί πολίτες και αθλητές!
Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Φ. Α. κ. Χαραμίδου Καλλιόπη και κ. Βόλτσου Σοφία.
Εορτασμός 51η επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Σήμερα, στο σχολείο μας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, 51 χρόνια μετά, αποτίναμε το δικό μας φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και δώσαμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την ιδιαίτερα όμορφη γιορτή (Βορρέ Δημήτρη, Μπόσκο Μηνά, Γραμματικού Παναγιώτη, Τσέκρελη Κατερίνα, Καρπάτση Αναστασία, Μποζατζούδη Λευτέρη, Νερόλη Αλέξανδρο, Αποστολίδη Βαγγέλη, Τσαλαρούδη Θοδωρή, Μαυρογιαννίδη Πέτρο, Πολιούδη Κωνσταντίνα, Βαρελά Αντιγόνη) και στους καθηγητές (κ. Χατζημωυσιάδη Π. & κ. Κυριάζο Αν.).
Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου – Γιορτή της Σημαίας
25 Οκτωβρίου 2024. Το σχολείο μας γιόρτασε τη Σημαία και τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ (επιμέλεια κ. Γκανάτσιου – κ. Ευσταθίου). Ξεχωριστή νότα έδωσε η χορωδία από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, η οποία, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, απέδωσε τα μέγιστα, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων -υπέροχοι μουσικοί τα παιδιά μας! (επιμέλεια κ. Κυριάζος) και ο εξαιρετικός χορός των κοριτσιών (επιμέλεια κ. Χαραμίδου). Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, ιδιαίτερα στα παιδιά, που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για τη σημερινή εκδήλωση.
Χρόνια πολλά σε όλους/ες.
11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
27 Σεπτεμβρίου 2024
Εορτάστηκε σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2024 η 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα: «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή». Μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους υλοποίησαν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Στόχος της ημέρας είναι να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ευχαριστούμε τους κ. Στέλιο Μποζατζούδη & κ.Ιωάννη Σιώντα από το ΕΚΑΒ, για την ενημέρωση πάνω στις πρώτες βοήθειες που παρείχε την αναγκαία γνώση, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε έκτακτα περιστατικά, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στην προσωπική μας ζωή. Ευχαριστούμε τον κ.Θανάση & την κα. Αναστασία Βαρσαμά που έδωσαν μια πνοή χαράς και αισιοδοξίας με τους χορούς που δίδαξαν στους μαθητές/τρεις. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Βόλτσου Σοφία & Χαραμίδου Πόπη για την οργάνωση των αθλοπαιδιών. Ευχαριστούμε τον κ.Κυριάζο για την καταγραφή σε βίντεο όλων των δραστηριοτήτων. Συγχαρητήρια σε όλους/ες.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
26 Σεπτεμβρίου 2024
Σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Α & Β τάξης, γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μέσα από ένα κοινό project. Αναλυτικά, παρουσιάστηκαν οι γλωσσικές βιογραφίες των μαθητών/τριών και το πολυγλωσσικό χαλί των συναισθημάτων. Οι δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί από την Croisee des langues. Το project παρουσιάστηκε στην πρωινή συγκέντρωση, μίλησαν τα παιδιά για το έργο τους και ακούστηκε το τραγούδι “Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες”. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις καθηγήτριες κ. Γάτση Γιώτα ( Γαλλικής Φιλολογίας), κ. Ασλανίδου Ελένη (Γερμανικής Φιλολογίας), κ. Γκανάτσιου Ανθή (Αγγλικής Φιλολογίας) και Καψάλη Βούλα Αγγλικής Φιλολογίας).