Διαγωνισμοί – Εκπ. προγράμματα

Αγώνες επιχειρηματολογίας 2023-24

1η Φάση

Η συμμετοχή του σχολείου μας στους αγώνες επιχειρηματολογίας στέφθηκε με νίκη των παιδιών της 1ης ομάδας που πήραν τη 2η θέση στον νομό και θα πάνε στην επόμενη φάση μεταξύ τριών νομών. Η 2η ομάδα πήρε δύο επιμέρους νίκες αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε από τη βαθμολογία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και τη νίκη καθώς και στους υπεύθυνους καθηγητές/τριες κ. Τζιάλη, κ. Γαλαντάρη και κ. Σαλονικίδη.

434836299 408556625243195 1481233151695166897 n

2η Φάση

Συμμετείχαν 4 νομοί Πέλλας , Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς και διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας

εικόνα Viber 2024 04 10 20 45 25 494

εικόνα Viber 2024 04 10 20 45 25 560


Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»

Δια ζώσης & Online!

16-18 Δεκεμβρίου 2022

1

Η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» απευθύνεται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας με γλώσσα εργασίας την ελληνική.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και η εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Η προσομοίωση θα επικεντρωθεί στη διαδικασία ενώπιον των διαφόρων Επιτροπών, που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Θα αφορά μερικές από τις σημαντικότερες συμβάσεις του ΟΗΕ, το περιεχόμενο των οποίων φρονούμε ότι θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο εκπαίδευσης όλων των μαθητών της χώρας μας. Πρέπει, μάλιστα, να αναφερθεί ότι, οι διεθνείς αυτές συμβάσεις έχουν κυρωθεί με τυπικούς νόμους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 28 (παράγραφος 1) του Συντάγματος.

Ως προς το πρόγραμμα διεξαγωγής, οι εργασίες θα αρχίσουν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 με την προσέλευση και εγγραφή των συμμετεχόντων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων στους καλύτερους αγορητές. Οι εργασίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τη διαδικασία των διαφόρων επιτροπών που λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου του ΟΗΕ.

Σε κάθε Επιτροπή θα συμμετέχουν από 18-23 μαθητές, εκτός από την Επιτροπή Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπου συμμετέχουν 47 μαθητές. Ο τρόπος συζήτησης θα ακολουθεί τους κανόνες των Model United Nations, σε απλοποιημένη όμως μορφή, και θα πραγματοποιείται συζήτηση επί συγκεκριμένου ζητήματος. Οι μαθητές καλούνται να μεταφέρουν την άποψη της χώρας που εκπροσωπούν προσδίδοντας και το προσωπικό τους στίγμα. Την τελευταία ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εργασιών στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η περαιτέρω επιμόρφωση των μαθητών σε ζητήματα που άπτονται γενικών κι επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δράσουν εντός ενός πλαισίου που διέπεται από τις αρχές της διεθνούς διπλωματίας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και τις ρητορικές τους ικανότητες.

Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων-μαθητών θα πραγματοποιηθεί από τα μέλη των Προεδρείων, σε κάθε επιτροπή αντίστοιχα.

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες-μαθητές, καθώς και στους συνοδούς-καθηγητές.

 • Το ατομικό κόστος συμμετοχής ως διπλωμάτης ανέρχεται στα 60€ για τη δια ζώσης εκδοχή του συνεδρίου και στα 30€ για τη διαδικτυακή.
 • Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
  • το εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται ηλεκτρονικά κατά την περίοδο προετοιμασίας στους συμμετέχοντες,
  • την προετοιμασία των συμμετεχόντων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: τη διεξαγωγή διαδικτυακών συναντήσεων εργασίας με τα Προεδρεία των Επιτροπών, την υποστήριξη κατά την επιμέλεια των κειμένων θέσης των συμμετεχόντων διπλωματών, την εξοικείωση με τους κανόνες διαδικασίας,
  • την υποστήριξη των υπευθύνων καθηγητών των ομαδικών αποστολών για ζητήματα ουσιαστικά και διαδικαστικά σχετικά με τη συμμετοχή των μαθητών τους στην Προσομοίωση,
  • το πιστοποιητικό συμμετοχής, που χορηγείται ηλεκτρονικά με την ολοκλήρωση του συνεδρίου στη διάρκεια της τελετής λήξης. Δυνατή είναι, επίσης, και η ταχυδρομική αποστολή της εν λόγω βεβαίωσης κατόπιν σχετικού αιτήματος.
  • τις τιμητικές βραβεύσεις για τους συμμετέχοντες που θα διακριθούν για την επίδοση τους στο πλαίσιο των εργασιών των Επιτροπών, που θα αποστέλλονται ταχυδρομικά στους βραβευθέντες διπλωμάτες.

 Η διοργάνωση υλοποιείται από τον σύλλογο “ΡΟΗ”, με σκοπό εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό.

Ακύρωση συμμετοχής έως 15 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου.

Έγκριση διεξαγωγής από το ΥΠ.Π.Ε.Θ της 7ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ με τίτλο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» του συλλόγου «ΡΟΗ» – Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2022. Σχετικό έγγραφο: το αρ. πρ. 85649/Δ2/17-09-2021 και 108090/Δ2/06-09-2021 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα των:

α) Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, β) Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του  Συλλόγου “ΡΟΗ” : https://roh.gr/

 


«83ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά « Ο ΘΑΛΗΣ», για το σχολικό έτος 2022-2023»

Το ΥΠΑΙΘ εγκρίνει τον 82ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00-14:00, και απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον/στην Διευθυντή/ντρια της Σχολικής μονάδας που φοιτούν μέχρι και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.
Ο εν λόγω Διαγωνισμός διαρκεί 2 ώρες και απαρτίζεται από τρία (3) θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
«Άγριες μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου»

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του έργου LIFE 4 POLLINATORS που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Άγριες μέλισσες και άλλοι
επικονιαστές στα λουλούδια του τόπου μου».
Σκοπός του προτεινόμενου Διαγωνισμού είναι η απεικόνιση των σχέσεων ανθέων με άγριες μέλισσες ή άλλους επικονιαστές (σφήκες, σκαθάρια, μύγες, πεταλούδες, και, σε μικρότερο βαθμό, με την κοινή ή μελιτοφόρο μέλισσα) που απαντούν στην ελληνική φύση, σε κήπους, και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις. Ειδικός μαθησιακός σκοπός είναι η ικανότητα παρατήρησης και διάκρισης, από μέρους των μαθητών/τριών, των τύπων επικονιαστών και ανθέων, των σχέσεων μεταξύ αυτών, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την σημαντικότατη αυτή σχέση οικολογικής αμοιβαιότητας.

Για περισσότερα επιλέξτε από τα παρακάτω:

Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού

ΥΔ 2Γονέα_Κηδεμόνα

ΥΔ 1Γονέα_Κηδεμόνα


«Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»  «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό»

Έγκριση διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο: «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» και του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό» του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το σχολικό έτος 2022-23, για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σχετ.: το με αρ. πρωτ. 104219/Δ2 /29-08-2022 εισερχόμενο έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ..


Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί Φυσικής Γυμνασίου – Λυκείου «Αριστοτέλης» 2022 και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

Σχετ.: Τo με αρ. πρωτ. 140869/Δ2/03-11-2021 εισερχόμενο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 59/29-10-2021 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε:
 τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2022 για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού,  τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου “Αριστοτέλης” 2022 (α΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄, Β΄, Γ΄ τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού,

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ


Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο:
3ος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά ‘ΕΡΜΗΣ’.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν Μαθητές από την Γ΄ τάξη του Λυκείου.
Υπεύθυνος φορέας του Διαγωνισμού είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) και με την Ένωση
Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ).
Φορέας διοργάνωσης του διαγωνισμού είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (28ης Οκτωβρίου 76, Αθήνα 104 34, www.aueb.gr) και το υπεύθυνο άτομο επικοινωνίας κα Χριστίνα Βάγγη (chrisvaggi@aueb.gr)

Για να κατεβάσετε την εγκύκλιο πατήστε εδώ


Έγκριση Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου με τίτλο:

«100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, 1922-2022, Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα…»
Σχετ.: Τo με αρ. πρωτ. 132931/Δ2/19-10-2021 εισερχόμενο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι μαθητές/ήτριες ανακαλώντας γνώσεις, διηγήσεις, αφηγήσεις, καλούνται να εκφράσουν μέσα από ένα δοκίμιο 500 λέξεων, τη σημασία της Μικρασιατικής Καταστροφής για το Ελληνικό έθνος. Τα έργα των μαθητών/τριών, τα οποία μπορεί να είναι ατομικά ή ομαδικά, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στον Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (youth@redcross.gr / youth_branches@redcross.gr ).
Το ερώτημα, στο οποίο οι μαθητές/ήτριες καλούνται να απαντήσουν, είναι: ” Είναι τελικά χαμένες οι πατρίδες;”.
Οι επιμέρους φάσεις υλοποίησης του διαγωνισμού είναι οι κάτωθι:
1η φάση: 1/11 – 30/11/2021 Εκδήλωση ενδιαφέροντος
2η φάση: 1/12/2021 – 15/2/2022 Προετοιμασία και αποστολή έργων
3η φάση: 16/2/2022 – 15/3/2022 Επιλογή 3 νικητών από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης
4η φάση: 4/2022 βράβευση νικητών, αποστολή επαίνων συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες

για να κατεβάσετε την  εγκύκλιο πατήστε εδώ


Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αυθόρμητου Λόγου

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή των Αγώνων Επιχειρηματολογίας – Αυθόρμητου Λόγου που διοργανώνονται από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ02 του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ..

Οι Αγώνες, που θα διεξαχθούν σε δύο ημέρες το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου του 2022, απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίων (Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου) και σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (Αγώνες Επιχειρηματολογίας) των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, Πέλλας και Πιερίας


Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου Ο διαγωνισμός την ΕΜΕ “ο Θαλής”

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ’αριθμ.Φ.15/121833/Δ2/28-09-2021του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο 82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός που διοργανώνει η Ε.Μ.Ε. κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, εντός σχολικού ωραρίου και συγκεκριμένα τις δυο τελευταίες ώρες, με την ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου και ενός μαθηματικού με την ονομασία «Ο ΘΑΛΗΣ».


«2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη» του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας ΑΜΚΕ, Δ.Τ. Envolve Entrepreneurship Greece για μαθητές/-τριες Δ.Ε. της χώρας- σχ. έτος 2021-2022.

Στόχος του ανωτέρω διαγωνισμού είναι να δώσει το ερέθισμα στους/στις μαθητές/ήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προοπτική ανάπτυξης των επόμενων γενεών στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

θα υλοποιηθεί από την 1 Οκτωβρίου 2021 έως και τις 10 Απριλίου 2021.


Διαδικτυακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:
Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Οι Προτεραιότητες για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα της Διάσκεψης, να μάθουν πως να αναρτούν τις ιδέες και τις δράσεις τους, αλλά και να εκπαιδευτούν στο ρόλο του facilitator για συμμετοχικές συζητήσεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης. Επίσης, θα εξασκηθούν πρακτικά στη διαδικασία διοργάνωσης συμμετοχικών συζητήσεων, με τη συμμετοχή τους σε world café με θέμα το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα συζητήσουν για την εκπαιδευτική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως οραματίζονται την Ευρωπαϊκή εκπαίδευση στο μέλλον και τι βήματα θα πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00, μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμα «Zoom»

για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next STEM εκπαίδευση για τη νέα γενιά

Το διαρκώς εξελισσόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone, Generation Next, με στόχο μια κοινωνία ισότιμης συμμετοχής της νέας γενιάς στη STEM εκπαίδευση, επιστρέφει με τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, για όλους τους εφήβους, ηλικίας 12 έως 18 ετών. Με επίκεντρο την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα – www.generationnext.vodafone.gr –όλοι οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου – έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν πάνω στις εκθετικές τεχνολογίες που διαμορφώνουν το μέλλον και να ανακαλύψουν πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να γίνει η μάθηση με τη χρήση της τεχνολογίας, λαμβάνοντας μέρος στον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next.

 


“11ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου”

Προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής των Σχολείων προς τις Δ.Δ.Ε. την 30η Νοεμβρίου 2021.

 


Μαθητικός Διαγωνισμός για τη Μάχη των Οχυρών

O Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνει τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» για το διδακτικό έτος 2021-2022. Ο φετινός διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στους Κρήτες που εργάστηκαν για την κατασκευή των Οχυρών και θα βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία της Μάχης των Οχυρών, όπου η Ελληνική Ψυχή αντιμετώπισε το Γερμανικό ατσάλι και το νίκησε. Πρόκειται για μια ένδοξη σελίδα της Ελληνικής Iστορίας, όπου οι Έλληνες πολέμησαν ενωμένοι απέναντι στο ναζισμό.

Συμμετοχή μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022


«82ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά « Ο ΘΑΛΗΣ», για το σχολικό έτος 2021-2022».

Τον διαγωνισμό, «Ο ΘΑΛΗΣ», διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:00-12:00, και απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι και θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2021.

οι μαθητές/τριες θα  δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολείων τους στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2021.


6ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (2020-2022)

Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών.

Το Μουσείο Ιστορίας σε συνεργασία με τo Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργανώνει τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσιο-λύκειο). Ειδικά για φέτος ο διαγωνισμός διεξάγεται είτε με φυσική παρουσία είτε σε διαδικτυακή μορφή και απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των σχολείων της χώρας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
1821-2021
Θέμα: «Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης.
Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος»

Ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων: 8 Απριλίου 2022. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2022.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
#Teens Press_photostories 2021

A. Γενική Περιγραφή
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) ανακοινώνει νέα δράση υπό τον τίτλο #Teens Press_photostories 2021, η οποία θέτει στο επίκεντρο τους εφήβους, ηλικίας 14 – 18 ετών.
Μαθητές και μαθήτριες από τις 16 περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τρία (3) θεματικά εργαστήρια με άξονα τη φωτογραφία και/ή να λάβουν μέρος σε διαγωνιστική έκθεση φωτορεπορτάζ. Ως τόπος διεξαγωγής όλων των πτυχών της δράσης ορίζεται η Θεσσαλονίκη.

Προθεσμία Υποβολής Φωτογραφιών (διαγωνισμός): Έως 2 Νοεμβρίου 2021.


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» ΚΣΤ ́ Σύνοδος –σχολικό έτος 2021-22


 H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών τον μαθητικό Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον

Τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό email στο pontosedu@gmail.com ως τις 30  Νοεμβρίου  2021. Θα λάβουν πίσω το λινκ μιας ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής.


«8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός “Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες” για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε. της Ελλάδας, της Κύπρου και Ομογένειας– σχ. έτος
2021-2022»

Από13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 1 Μαρτίου του 2022


«12ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους: cinema…διάβασες;», για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε.- σχ. έτος 2021-2022. 

Συμμετοχή έως 15 Μαρτίου 2022