''ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΗΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ'' (MATHEW JACOBSON)

day care center 7355022 1280 1

Μήνας: Οκτώβριος 2024

TΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Το νηπιαγωγείο μας έβαλε τα γιορτινά του και τίμησε την επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, μέσα σε πνεύμα συγκίνησης και χαράς για τους ήρωες και τα νήπιά μας  έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!

Πραγματοποιήθηκε η γιορτουλα μας με τα ποιήματα των νηπίων και ακολούθησε παρέλαση στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την ημέρα!


IMG 2044

 

IMG 2010

 

 

IMG 2005

IMG 2008

 

IMG 2004

IMG 2003

 

IMG 2002

 

 

 

IMG 2012

IMG 2013

IMG 2055

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!!

 

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ EUCODE WEEK

download 1 1download 1

 

Eίμαστε χαρούμενοι που το Νηπιαγωγείο μας για πρώτη φορά συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα.EU Code Week – μια σημαντική ευρωπαϊκή εκδήλωση που στοχεύει να ενισχύσει τον ψηφιακό γραμματισμό και να εισάγει τους μαθητές στον προγραμματισμό με διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο. Η δραστηριότητα εκτείνεται σε όλο το έτος, ωστόσο υπάρχει μία κορύφωση από τις 14 έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Οργανώνονται δραστηριότητες οποιουδήποτε είδους και διάρκειας, που προάγουν την υπολογιστική και αλγοριθμική σκέψη. Η δραστηριότητα, είτε είναι διάρκειας 40 λεπτών είτε μίας εβδομάδας, μπορεί να είναι ένα παιχνίδι κωδικοποίησης, μία δραστηριότητα ρομποτικής, μια δραστηριότητα χωρίς υπολογιστές, ή ακόμα και μια ομιλία από κάποιον που εργάζεται στον ψηφιακό τομέα Η δράση αυτή έχει: – Στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. – Όραμα να βοηθήσει όλο και περισσότερους παιδιά και νέους να εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού και της υπολογιστικής σκέψης, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο έργο που αφορά τα συναισθήματα και έχει τίτλο; ”ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΙΩΘΩ;” που οργανώνει το 5ο Νηπιαγωγείο Θέρμης. Τα νήπια προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αριθμούς πίσω από τους οποίους υπάρχουν emojies με συναισθήματα!IMG 1885

IMG 1881IMG 1883IMG 1880IMG 1970

IMG 1971

IMG 1968

                                                    ΕΚΠΛΗΞΗ !                                IMG 1963 1

                                                                                                 ΘΥΜΟΣ!
IMG 1964
 ΧΑΡΑ!IMG 1962

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

3f5b9ffee691d9c5a16208e431b0da1aΤην Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου ,με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα διατροφής, τα νήπια και των τριών τμημάτων, ασχολήθηκαν με θέματα υγιεινής διατροφής μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο , ομαδικές αφίσες που έφτιαξαν και συζητήσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στην ομάδα. Έγιναν chef για μια μέρα , φτιάχνοντας μηλόπιτα  με αφορμή κ την  θεματική των φθινοπωρινών φρούτων. Σημείωσαν τη συνταγή, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ως προστιθέμενη αξία  της δραστηριότητας .Ακολουθεί ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από την ημέρα!

IMG 1925 1

 

IMG 1926 1

IMG 1927IMG 1933 1

IMG 1932 1

IMG 1930IMG 1940 1

IMG 1942 1

IMG 1943 1

IMG 1944 1

IMG 1945 1

IMG 1946 1

 

IMG 1947

IMG 1948

 

Πρώτη Άσκηση Σεισμού στο Νηπιαγωγείο μας!

                                                                              ΣΕΙΣΜΟΣ,ΣΕΙΣΜΟΣ ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ!!!!!!!!

αρχείο λήψης 1

Σήμερα , 11/10 , μεταξύ άλλων, την ώρα των οργανωμένων δραστηριοτήτων , πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας η πρώτη άσκηση σεισμού και για τα τρία τμήματα, όπως προγραμματίστηκε εξάλλου και στο μνημόνιο ενεργειών για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου  της σχολικής μονάδας .
Τα παιδιά ενημερώθηκαν και συζήτησαν για το σεισμό, τα προβλήματα που προκύπτουν, καθώς και τους τρόπους προφύλαξης , μέσα και έξω από τον χώρο του Νηπιαγωγείου. Παρακολούθησαν σχετικά εκπαιδευτικά videos  https://kids.oasp.gr/, χόρεψανhttps://www.youtube.com/watch?v=zIS0GItfJS4   και έμαθαν σχετικά τραγούδια.
Ακολουθεί σχετικό, ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή ημέρα!IMG 1902

 

IMG 1904

IMG 1906

 

IMG 1909

 

 

 

 

IMG 1910

IMG 1907

 

Στο νηπιαγωγείο μας , θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο προγραμματισμένες ασκήσεις σεισμού!

 

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

αρχείο λήψηςΑγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα και την δυνατότητα που έχετε να καταγγέλλετε περιστατικά ενδοσχολικήε βίας σε βάρος του παιδιού σας, μέσα στη σχολική μονάδα.

Εφιστούμε την προσοχή σας , να είστε πολύ προσεκτικοί, αν ποτέ συμβεί αυτό,(ελπίζουμε ποτέ), με τα περιστατικά που πιθανόν αναφέρετε, να είναι σοβαρές υπόνοιες και όχι απλά περιστατικά συγκρούσεων που πολύ συχνά συμβαίνουν στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Υπεύθυνοι-αποδέκτες αναφορών για τέτοια περιστατικά ,ορίζονται για την χρονιά 2024-2025 ,η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, κα Μαντέσου Αγλαϊα και η εκπαιδευτικός του ολοήμερου τμήματος 1 , κα Σταματίου Γεσθημανή.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε προβληματισμό σας σε σχέση με τα θέματα αυτά.

Ακολουθούν οδηγίες για την σχετική πλατφόρμα ,με την ευχή να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ!

  1. II. Ψηφιακή Πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και των φαινομένων εκφοβισμού

Για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει δημιουργηθεί ειδική ψηφιακή πλατφόρμα για υποβολή καταγγελιών https://stop-bullying.gov.gr/ Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχουν πρόσβαση μαθητές και γονείς, καθώς και όσοι έχουν την επιμέλεια μαθητών/τριών, οι οποίοι δύνανται να υποβάλουν αναφορές. Επίσης, ορίζεται συγκεκριμένο Πρωτόκολλο Διαχείρισης Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού με σκοπό την εξέταση των αναφορών και την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση των περιστατικών σχολικής βίας (ν. 5029/2023 (Α’ 55)).

Αποδέκτες – υπεύθυνοι υποδοχείς σε επίπεδο σχολικής μονάδας των αναφορών για περιστατικά

εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας που υποβάλλονται ψηφιακά είναι ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος της σχολικής μονάδας και ένας (1) εκπαιδευτικός που ορίζεται από εκείνον για τον σκοπό αυτό.

Σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνιστάται τετραμελής «Ομάδα Δράσης για την Πρόληψη και

Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού» η οποία αποτελείται από: α) τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος αναπληρώνεται από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της οικείας

Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β) έναν (1) Σύμβουλο Εκπαίδευσης, με τον αναπληρωτή του, γ) έναν (1) ψυχολόγο σχολικής μονάδας ή Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) της

 

Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τον αναπληρωτή του και δ) έναν (1) κοινωνικό λειτουργό σχολικής μονάδας ή ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τον αναπληρωτή του.

Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπεύθυνων αποδεκτών αναφορών στη σχολική μονάδα και τωντετραμελών ομάδων δράσης στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 36421/ΓΔ4/8-4-2024 Υ.Α.

(Β’ 2177).

 

 

 

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ζώα ζουγκ ών 65642301

Στις 4 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων στο Νηπιαγωγείο μας. Αγαπημένο θέμα και τα παιδιά συμμετείχαν με πολλή χαρά στις δραστηριότητες που ήταν αφιερωμένες σε εκείνη την ημέρα! Μιλήσαμε  για τα αγαπημένα μας ζωάκια και οι συζητήσεις δεν είχαν τέλος!

Φτιάξαμε ομαδικές αφίσες με τους αγαπημένους μας φίλους. Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμά τους  για εκείνη την ημέρα και εμπνεύστηκαν  από τους πίνακες του διάσημου Aμερικανού ζωγράφου, Keath Harring:

https://www.haring.com/!/about-haring/bio

IMG 1838

 

 

 

IMG 1839IMG 1840

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση