9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Επίσκεψη στο Karteros Beach Sports Center – 5/10/2022

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 9η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού με την επίσκεψη των μαθητών μας των τάξεων Δ, Ε`&  Στ` στις Παράκτιες Αθλητικές Εθνικές Εγκαταστάσεις Καρτερού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν τα συναρπαστικά αθλήματα της άμμου με τη βοήθεια εξειδικευμένων προπονητών και μέσα από ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις υποδομές των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, έλαβαν δίπλωμα για τη συμμετοχή τους και ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που πρόκειται να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο του 2023.  

3           2    1

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning «What’s your story?»

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning «What’s your story?»

H 8-μηνη περιπετειώδης αναζήτηση των μαθητών της ΣΤ` τάξης  στα Ευρωπαϊκά παραμύθια, μύθους και θρύλους έφτασε στο τέλος της. Στη διάρκειά της οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την φαντασία, δημιουργικότητα, τις γλωσσικές και ψηφιακές τους  δεξιότητες για να δημιουργήσουν όμορφα, πρωτότυπα έργα. Συνεργάστηκαν και συν-δημιούργησαν ένα μεγάλο βιβλίο γεμάτο δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις ιστορίες που διάβασαν μαζί με τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων από τη Μάλτα, την Τσεχία, τη Γαλλία, Τουρκία και Βουλγαρία αλλά και των τριών ακόμα σχολείων που συμμετείχαν από την Ελλάδα, τα Δ.Σ. Φιλίππων Καβάλας, 11ο και  10ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου.

Μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητές μας στο κοινό ebook.

Project Cover

11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Παιδιά και γονείς,

στο πλαίσιο του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης εργαστήρια και παρουσιάσεις των μαθητών/-τριών το Σάββατο 14 Μαΐου στο 1ο Ε.Κ Ηρακλείου (Ιτάνου 40 στην Κηπούπολη) όπου οι μαθητές μπορούν να τα παρακολουθήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Το τελευταίο ανανεωμένο πρόγραμμα των Εργαστηρίων βρίσκεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/DigifestWorkshops2022 και υπάρχουν ακόμα πολλές θέσεις. Προσοχή απαιτείται δήλωση συμμετοχής έως Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ.

Ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή (Νέο 11/5): πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών/-τριών των σχολείων του Ηρακλείου (που υπάρχουν στο πρόγραμμα), στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις (demos) από

  • το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ι.Τ.Ε
  • το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • τυ Μουσείο Πληροφορικής και Παιχνιδιών Ram Rulers
  • τη Λέσχης Αερομοντελιστών
  • την ομάδα τρισδιάστατων εκτυπώσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Maker Schools

Λεπτομέρειες στο Demos 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί εκπαιδευτική εκδήλωση εγκεκριμένη από το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον δικτυακό του τόπο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες https://www.digifest.info

2022small

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ερμηνεύοντας την ακόλουθη απόφαση, αύριο, Τρίτη, 5-10-21 επιστρέφουμε Σχολείο:Λήψη αρχείου

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κλειστά τα σχολεία και τη Δευτέρα 4/10/21

Σύμφωνα με δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ηρακλείου, κας Στέλλας Αρχοντάκη, κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 4/10/21 τα σχολεία του Ηρακλείου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Έλεγχος κτιριακής υποδομής – self tests

Σας γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησε έλεγχο και το κτιριακό συγκρότημα του Σχολείου μας κρίθηκε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Οι μαθητές μας θα πρέπει να πραγματοποιήσουν κανονικά το self-test που θα επιδείκνυαν την Παρασκευή, προκειμένου να το παρουσιάσουν το πρωί της Δευτέρας κατά την είσοδό τους στο Σχολείο, εφόσον πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Αναστολή λειτουργίας – απόφαση συλλόγου διδασκόντων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων κατόπιν της παράτασης αναστολής λειτουργίας των σχολείων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου σε σημερινή μέσω webex σύγκληση αποφάσισε ότι:

  1. Δεν είναι είναι δυνατή η παρακολούθηση εξ αποστάσεως σύγχρονης τηλεκπαίδευσης λόγω της διαρκούσης έντονης σεισμικής ακολουθίας και μαθήματα διαδικτυακά δεν θα γίνουν.
  2. Δεδομένου ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια εισερχομένων στο κτίριο και επιπρόσθετα λόγω της απόφασης αναστολής λειτουργίας, σύμφωνα με την οποία τα σχολεία είναι κλειστά για το κοινό, δεν επιτρέπεται η προσέλευση στο σχολείο γονέων ή μαθητών. Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε τη σχετική απόφαση: https://eclass03.sch.gr/modules/document/index.php?course=9170058215

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Έλεγχος των self tests μέσα στις τάξεις

Προς αποφυγή του συγχρωτισμού ενηλίκων και μαθητών ο έλεγχος των self tests θα γίνεται στην τάξη από τον διδάσκοντα την 1η ώρα.Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής εξυπηρέτησαν την εξοικείωση με τη διαδικασία.Σύμφωνα με την οδηγία του του ΕΟΔΥ ο έλεγχος γίνεται στις τάξεις. Παρακαλούμε φροντίστε να έχουν τα παιδιά το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Εγγραφές μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Όσοι μαθητές δεν διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ, λειτουργίες του οποίου μπορεί να εξυπηρετήσουν κάποιες φορές την εκπαιδευτική διαδικασία, μπορούν να εγγραφούν ακολουθώντας τις οδηγίες του ακόλουθου συνδέσμου από τους γονείς τους. https://eclass03.sch.gr/modules/document/?course=9170058150

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ