Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2023

Απόκριες 2023

Με ευφάνταστες αποκριάτικες στολές ξεφάντωσαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς. Στους ρυθμούς του dj Γιάννη Δερμιτζάκη χορέψαμε, παίξαμε, αναβιώσαμε αποκριάτικα έθιμα. Με την ευχή να διατηρήσουμε το κέφι και την ζωντάνια της αποκριάς, ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή!

Υ.Γ. Πάντα πρόθυμος ο μπαμπάς του σχολείου μας κ. Γιάννης Δερμιτζάκης να καλύψει κάθε μας ανάγκη. Τον ευχαριστούμε θερμά!

received 168120266000548 Screenshot 20230306 091612 Screenshot 20230306 091655 received 966379204528058

LA CHANDELEUR – Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

f

LA CHANDELEUR 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΡΕΠΑΣ

          Στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής προσέγγισης του μαθήματος των Γαλλικών στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, οι μαθητές/τριες με την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας Μαρία Γιακουμάκη πραγματοποίησαν ένα ταξίδι γεύσεων και πολιτισμού. Αναβίωσαν το έθιμο της γιορτής της κρέπας, la Chandeleur, που γιορτάζεται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, 40 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και αντιστοιχεί στην Υπαπαντή του Χριστού.

          Οι μαθητές/τριες έμαθαν για τους μύθους σχετικά με το έθιμο της ημέρας της Chandeleur, απόλαυσαν τις κρέπες (γλυκές – αλμυρές), που προετοίμασαν στο σπίτι τους και τις μοιράστηκαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους.

          Ευχαριστούμε τη διευθύντρια κα Σταματοπούλου για την αμέριστη συμπαράσταση της, καθώς και τους γονείς για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους στη γιορτή μας.

crepes

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Επίσκεψη στο Karteros Beach Sports Center – 5/10/2022

Το σχολείο μας συμμετείχε στην 9η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού με την επίσκεψη των μαθητών μας των τάξεων Δ, Ε`&  Στ` στις Παράκτιες Αθλητικές Εθνικές Εγκαταστάσεις Καρτερού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν τα συναρπαστικά αθλήματα της άμμου με τη βοήθεια εξειδικευμένων προπονητών και μέσα από ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις υποδομές των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, έλαβαν δίπλωμα για τη συμμετοχή τους και ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που πρόκειται να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο του 2023.  

3           2    1

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning «What’s your story?»

Ολοκλήρωση προγράμματος eTwinning «What’s your story?»

H 8-μηνη περιπετειώδης αναζήτηση των μαθητών της ΣΤ` τάξης  στα Ευρωπαϊκά παραμύθια, μύθους και θρύλους έφτασε στο τέλος της. Στη διάρκειά της οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την φαντασία, δημιουργικότητα, τις γλωσσικές και ψηφιακές τους  δεξιότητες για να δημιουργήσουν όμορφα, πρωτότυπα έργα. Συνεργάστηκαν και συν-δημιούργησαν ένα μεγάλο βιβλίο γεμάτο δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις ιστορίες που διάβασαν μαζί με τους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων από τη Μάλτα, την Τσεχία, τη Γαλλία, Τουρκία και Βουλγαρία αλλά και των τριών ακόμα σχολείων που συμμετείχαν από την Ελλάδα, τα Δ.Σ. Φιλίππων Καβάλας, 11ο και  10ο Δ.Σ. Παλαιού Φαλήρου.

Μπορείτε να δείτε τις δραστηριότητές μας στο κοινό ebook.

Project Cover

11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Παιδιά και γονείς,

στο πλαίσιο του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης εργαστήρια και παρουσιάσεις των μαθητών/-τριών το Σάββατο 14 Μαΐου στο 1ο Ε.Κ Ηρακλείου (Ιτάνου 40 στην Κηπούπολη) όπου οι μαθητές μπορούν να τα παρακολουθήσουν συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Το τελευταίο ανανεωμένο πρόγραμμα των Εργαστηρίων βρίσκεται στη διεύθυνση https://tinyurl.com/DigifestWorkshops2022 και υπάρχουν ακόμα πολλές θέσεις. Προσοχή απαιτείται δήλωση συμμετοχής έως Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ.

Ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή (Νέο 11/5): πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών/-τριών των σχολείων του Ηρακλείου (που υπάρχουν στο πρόγραμμα), στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις (demos) από

  • το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ι.Τ.Ε
  • το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • τυ Μουσείο Πληροφορικής και Παιχνιδιών Ram Rulers
  • τη Λέσχης Αερομοντελιστών
  • την ομάδα τρισδιάστατων εκτυπώσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Maker Schools

Λεπτομέρειες στο Demos 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί εκπαιδευτική εκδήλωση εγκεκριμένη από το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον δικτυακό του τόπο μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες https://www.digifest.info

2022small

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ερμηνεύοντας την ακόλουθη απόφαση, αύριο, Τρίτη, 5-10-21 επιστρέφουμε Σχολείο:Λήψη αρχείου

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κλειστά τα σχολεία και τη Δευτέρα 4/10/21

Σύμφωνα με δήλωση της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ηρακλείου, κας Στέλλας Αρχοντάκη, κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 4/10/21 τα σχολεία του Ηρακλείου.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Έλεγχος κτιριακής υποδομής – self tests

Σας γνωρίζουμε ότι κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησε έλεγχο και το κτιριακό συγκρότημα του Σχολείου μας κρίθηκε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Οι μαθητές μας θα πρέπει να πραγματοποιήσουν κανονικά το self-test που θα επιδείκνυαν την Παρασκευή, προκειμένου να το παρουσιάσουν το πρωί της Δευτέρας κατά την είσοδό τους στο Σχολείο, εφόσον πραγματοποιηθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ