Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας το οποίο δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και  φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο. 

Δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο για να έχουμε ανοιχτό δίαυλο συνεχούς επικοινωνίας με μαθητές, γονείς και όλους εσάς.

Στόχος μας είναι

  •   να αναδείξουμε τις δραστηριότητες του σχολείου και των μαθητών μας,
  •    να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία,
  •    να βοηθήσουμε στην ασφαλή και καθοδηγούμενη πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο,
  •    να βοηθήσουμε στην ενημέρωση σας σχετικά με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού

Την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, και Δ’ τάξεων, μαζί με τις δασκάλες τους κ. Κυργιοπούλου Δήμητρα, κ. Μπάκα Ελευθερία, κ. Καρυδάκη Κατερίνα κ. Ψιλογιάννη Κωνσταντίνα και τη γυμνάστριά μας κ. Κρανιά Αθανασία, επισκέφτηκαν το «Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού – Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου». Εκεί ξεναγήθηκαν από την κ. Νάνσυ και άκουσαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα εκθέματα του Μουσείου. Οι μαθητές θαύμασαν τις παραδοσιακές στολές, τα όπλα και τα άλλα αντικείμενα που υπήρχαν εκεί. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Νάνσυ για όλα αυτά που μας είπε.

 

 

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Άμφισσας

Την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Ε’ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, κ. Αντωνοπούλου Χρυσούλα και κ. Γρηγορίου Ελένη, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Τα δασικά οικοσυστήματα της Φωκίδας και η βιοποικιλότητά τους». Ο κ. Πανάγου Θανάσης και ο κ. Κόττης Γιώργος, μίλησαν στους μαθητές για την χρησιμότητα του δασικού οικοσυστήματος, παρακολούθησαν προβολή σχετική με το θέμα και τέλος εργάστηκαν σε ομάδες και ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του Περιβαλλοντικού Κέντρου για την άριστη ενημέρωση, καθώς και για την προσφορά σάντουιτς και νερού.

 

 

 

Μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στην Ισπανία

Μια  αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία   στην  Ισπανία  για τους  μαθητές  του  1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετακίνηση και φιλοξενία τεσσάρων μαθητών του σχολείου μας  που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη και στο Escola Nadal , Sant Feliu de LLobregat, στο πλαίσιο του διετούς Ευρωπαϊκού  Προγράμματος  Erasmus+  με τίτλο «A Better Europe:Its up to you». Το πρόγραμμα  επιχορηγείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ.

Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης Διεθνικής Δραστηριότητας (11-16 Νοεμβρίου 2018), και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι κυρίες Νίκη Σαββανή, Αθανασία Κρανιά και Μαρία Δήμου.

Οι μαθητές μας επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τη ζεστή  φιλοξενία των Ισπανικών οικογενειών  των συμμαθητών τους, την καθημερινή σχολική ζωή στο ισπανικό σχολείο και τη διαπολιτισμική εμπειρία που έζησαν!

Κατά την παραμονή μας  επισκεφτήκαμε το  Βουνό Montserrat, γεωλογικό και θρησκευτικό ορόσημο της Βαρκελώνης, το CRAM ( Κέντρο Διάσωσης και Αποκατάστασης Θαλάσσιων Ζώων),το διαδραστικό Μουσείο Επιστημών CosmoCaixa  και το Πάρκο Γκουέλ ,χαρακτηριστικό έργο του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

Ευχαριστούμε  τους  γονείς των μαθητών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τον Δήμο Άμφισσας  που μας  προμήθευσε τα αναμνηστικά δώρα που μεταφέραμε στους Ισπανούς φίλους μας. 

 

 

Μαθητές από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία στο Κέντρο Διάσωσης και Αποκατάστασης Θαλάσσιων Ζώων

Βουνό Montserrat

Μουσείο Επιστημών

 

Όλες οι ομάδες στον κήπο του Δημαρχείου

Πάρκο Γκουέλ

Φτάνοντας στο Μοναστήρι Μονσερά

Καλεσμένοι στο Δημαρχείο του Saint Feliu

 

Μουσείο Επιστημών

Επίσκεψη στο κουδουνάδικο

Οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κουδουνάδικο του κ. Παπαδήμα. Είναι το μοναδικό κουδουνάδικο της περιοχής και ένα από τα λίγα που έχουν απομείνει  στη χώρα μας. Μας μίλησε για την ιστορία του, τον τρόπο κατασκευής των κουδουνιών, τις δυσκολίες και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδήμα για όλα αυτά που μας είπε.

 

 

 

Το τένις στο σχολείο

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο ομοσπονδιακός προπονητής αντισφαίρισης ΕΦΟΑ, κος Παπαδημητρίου Δημήτριος. Παρουσίασε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας το άθλημα της αντισφαίρισης, οι οποίοι το χάρηκαν πάρα πολύ. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Παπαδημητρίου για όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα που μας είπε και έδειξε.

 

 

 

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στις 16 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ομιλίες, τραγούδια, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα αποδόθηκαν από τους μαθητές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συγχαρητήρια στις δασκάλες τους κ. Αντωνοπούλου Χρυσούλα, κ. Γρηγορίου Ελένη, στον μουσικό του σχολείου μας κ. Χατζή Γιάννη και φυσικά στους μικρούς μας ηθοποιούς. Μπράβο παιδιά!!!!!!

Από το θεατρικό…….

 

«Ο μικρός Δικτατορίσκος»

 

Από το θεατρικό «Το καφενείον η Ελλάς»

 

Από το θεατρικό «Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ανακρίνεται»

 

Η χορωδία μας

 

 

Εκδηλώσεις Χάλλοουήν

Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 και στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών, οι μαθητές της Ε’ τάξης γιόρτασαν το Χάλλοουήν. Μασκαρεύτηκαν, πήγαν από τάξη σε τάξη για «Φάρσα ή Κέρασμα» και οι συμμαθητές τους τους κέρασαν γλυκιές λιχουδιές!!! Μπράβο στους μαθητές μας, καθώς και στην καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Σαββανή Νίκη γι’αυτή τους τη δράση!!!!!!

 

Σκαλίστηκε η παραδοσιακή κολοκύθα «Τζακ – Ο – Λάντερν

Το εσωτερικό του…γλυπτού έγινε κολοκυθόπιτα!!!!

 

 

 

 

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Στις 28 Οκτωβρίου οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Σχολείου μας, παρέλασαν προς τιμή των αγωνιστών του 1940. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την υπέροχη εμφάνισή τους, καθώς επίσης και στις συνοδούς τους κ. Κρανιά Αθανασία και κ. Τσιρώνη Ειρήνη!!!!!!

 

 

Σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας και του Ειδικού Δημοτικού, πραγματοποίησαν γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Πρώτα έγινε η παρουσίαση των μαθητών της ΣΤ’ τάξης που κληρώθηκαν ως σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησαν ομιλίες, ποιήματα, θεατρικά και τραγούδια από τους μαθητές μας. Πολλά συγχαρητήρια στη δασκάλα τους κ. Ψιλογιάννη Κωνσταντίνα, στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κρανιά Αθανασία για την υπέροχη χορογραφία, στον μουσικό μας κ. Χατζή Ιωάννη και φυσικά στους μικρούς μας ηθοποιούς. Μπράβο σε όλους!!!!!!

 

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Χάρμαινα

Στις 16 Οκτωβρίου οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας, μαζί με τις δασκάλες τους και τη δασκάλα του τμήματος Ένταξης, επισκέφτηκαν την περιοχή της Χάρμαινας. Ξεκίνησαν από την Πινακοθήκη του Παπαλουκά, όπου ο κος Καλλίας Δημήτρης τους μίλησε για τις αγιογραφίες του Παπαλουκά που υπάρχουν στην Μητρόπολη και για τη μοναδική τεχνοτροπία  (ανθίβολα) του αγιογράφου. Στη συνέχεια ο κος Μερινόπουλος Σπύρος, ο τελευταίος βυρσοδέψης της πόλης μας, τους μίλησε για τη δουλειά του και τους  είπε τη διαδικασία που ακολουθείται στην κατεργασία των δερμάτων. Επίσης ότι είναι τέταρτη γενιά βυρσοδέψης. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Καλλία και τον κ. Μερινόπουλο για την πολύ ωραία ενημέρωση που μας έκαναν.

Στην Πινακοθήκη

 

Στο βυρσοδεψείο

 

Στη Χάρμαινα

 

Στα σκαλιά του Άι – Νικόλα