Καλωσόρισμα

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας το οποίο δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 και  φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο. 

Δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο για να έχουμε ανοιχτό δίαυλο συνεχούς επικοινωνίας με μαθητές, γονείς και όλους εσάς.

Στόχος μας είναι

  •   να αναδείξουμε τις δραστηριότητες του σχολείου και των μαθητών μας,
  •    να είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την τοπική κοινωνία,
  •    να βοηθήσουμε στην ασφαλή και καθοδηγούμενη πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο,
  •    να βοηθήσουμε στην ενημέρωση σας σχετικά με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας.

 

 

Σχολικός Λαχανόκηπος

Στις 11 Οκτωβρίου μας επισκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ Άμφισσας κος Θανάσης Πανάγος και κος Γιώργος Κόττης. Μας μίλησαν για την αξία των λαχανικών στη διατροφή μας και μας έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για την καλλιέργεια των φυτών και την κατασκευή μικρών κήπων. Τα παιδιά των Δ’ και ΣΤ’ τάξεων δημιούργησαν τον σχολικό λαχανόκηπο. Οι γνώσεις από αυτή τη δράση θα αποτελέσουν μέρος του Προγράμματος Erasmus στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας με άλλα Ευρωπαϊκά Σχολεία. Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του ΚΠΕ για όλα όσα μας είπαν και συγχαρητήρια στους μαθητές γι’αυτή τους τη δράση!!!!!!!!!

 

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου

Στις 9 Οκτωβρίου επισκεφτήκαμε με τους μαθητές του Ε1 τα ΕΛΤΑ Άμφισσας μια και ήταν  Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου. Οι μαθητές έστειλαν επετειακές καρτ ποστάλ  (δώρο από τα ΕΛΤΑ) σε συγγενείς και φίλους. Ο Διευθυντής του Ταχυδρομείου κος Σάββας Γιαννοσπύρος μας μίλησε για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση που συμπληρώνει 144 χρόνια ζωής με 192 χώρες – μέλη. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης από το 1828.  Πριν φύγουμε κεραστήκαμε από τον κύριο Γιαννοσπύρο ένα λουκουμάκι. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά που μας είπε, καθώς και για το κέρασμα!!!!!

 

Συμμετοχή σε δράση του Δήμου Δελφών

Στις 21 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας, συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Δελφών «Τα παιδιά ανακαλύπτουν – αναμορφώνουν μια ξεχασμένη διαδρομή». Μαζί με συμμαθητές τους, από άλλα σχολεία της Άμφισσας,  φύτεψαν λουλούδια και στόλισαν με γλάστρες τα σκαλιά της οδού Ασημακοπούλου. Οι μαθητές μας έγιναν πρώτη φορά κηπουροί. Μπράβο  για τη συμμετοχή τους σ’αυτή τη δράση !!!!!!!!

Αγιασμός

Το πρώτο κουδούνι για τη Σχολική Χρονιά 2018 -2019 χτύπησε στις 09:30 σήμερα το πρωί. Οι μαθητές των προηγούμενων χρόνων,τα πρωτάκια μας και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, καθώς και του Ειδικού Δημοτικού παρακολούθησαν την τελετή του Αγιασμού που έγινε από τον πατέρα Δημήτριο Βλασίου. Γονείς και εκπρόσωποι του Δήμου ήταν παρόντες στην τελετή. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καλωσόρισε τους μαθητές προσφέροντάς τους από ένα παγωτίνι. Τους ευχαριστούμε πολύ. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, και κυρίως στα πρωτάκια μας, Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία, δύναμη και χαμόγελο!!!!!!!!

Αγιασμός για τη Σχολική Χρονιά 2018 -2019

            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του

Σχολικού Έτους 2018 – 2019 θα πραγματοποιηθεί

την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 09:30πμ.

 

                                           Εκ της Διευθύνσεως

                                               του Σχολείου

Μία υπέροχη βραδιά στο «Στέκι του Καλοφαγά»

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θέλησαν να το γιορτάσουν. «Το Στέκι του Καλοφαγά» επέλεξαν για να φάνε, να πιουν και να τραγουδήσουν. Μία πολύ όμορφη χρονιά έκλεισε με ένα πολύ ωραίο γλέντι. Πάντα τέτοια!!!!! Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Αποχαιρετισμός από τη ΣΤ’ τάξη

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης αποχαιρέτισαν το Δημοτικό. Η  έναρξη της τελετής έγινε με ένα τραγούδι στα Γαλλικά, ακολούθησε  Video με φωτογραφίες των μαθητών (από διάφορες φάσεις της  ζωής τους) και ένας συγκινητικότατος λόγος για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν στο Δημοτικό. Στη συνέχεια οι μαθητές προσέφεραν από ένα λουλούδι σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού τους ευχαρίστησαν με τον δικό τους τρόπο, για τη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια τα δύο σχολεία, προσφέροντάς τους από μία φωτογραφία με δράσεις που είχαν κάνει από κοινού. Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού. Στη συνέχεια δόθηκαν οι Τίτλοι Σπουδών, μία κονκάρδα του σχολείου και η ετήσια αναμνηστική φωτογραφία, η οποία ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Τους ευχαριστούμε πολύ για το δώρο τους, καθώς και για τη συνεργασία όλο τον χρόνο. Ευχόμαστε στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης καλό καλοκαίρι και καλή τύχη στο νέο τους σχολείο!!!!!!!!!!!!

 

Γιορτή Λήξης

Το απόγευμα της 14ης Ιουνίου έγινε η γιορτή λήξης στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Με την παρουσία τους τίμησαν τη γιορτή  ο Περιφερειακός κ. Δημητρίου Χρήστος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καστρίτης Παναγιώτης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Περιφέρειας κ. Σάρρας Σπυρίδων, ο αντιδήμαρχος κ. Αγγελόπουλος Άρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κεφαλάς Δημήτριος και πολλοί συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί. Η έναρξη της γιορτής έγινε με ένα αφιέρωμα στον ευεργέτη Πέτρο Μαρκίδη, στην ιστορία του σχολείου και ακολούθησε προβολή video με παλιές φωτογραφίες από  σχολικές εκδηλώσεις. Στη συνέχεια ποιήματα, τραγούδια,  χοροί και θεατρικά μιας «άλλης εποχής» αποδόθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από όλους τους μαθητές. Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων και φυσικά στους μαθητές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό!!!!! Στη συνέχεια  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  οργάνωσε πλούσιο μπουφέ από υπέροχα εδέσματα που πρόσφεραν  οι γονείς των μαθητών και ακολούθησε μουσική βραδιά με την ορχήστρα του κ. Σούφρα Ιωάννη. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Γυμναστικές Επιδείξεις

Η Τρίτη μέρα των εκδηλώσεων συνεχίζεται με Γυμναστικές επιδείξεις, που μας παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με το δικό τους παιχνίδι και θύμισαν στους μεγαλύτερους τα παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί γονείς και ο κ. Σάρρας Σπυρίδων, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Ν. Φωκίδας. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους Γυμναστές του Σχολείου μας κ. Φουσέκη Νικόλαο και κ. Κρανιά Αθανασία.

 

 

Λουκουμάκι στο χαρτί, Α’ τάξη

 

Αβγοδρομίες, Β’ τάξη

 

Τσουβαλοδρομίες, Γ’ τάξη

 

Μακριά γαϊδούρα, Δ’ τάξη

 

Κεραμιδάκια, Δ’ τάξη

 

Στεφανοδρομίες, Δ’ τάξη

 

Συγχρονισμένη κολύμβηση, Ε’ τάξη

 

Διελκυστίνδα, Ε’& ΣΤ’ τάξεις

 

Πυραμίδες, ΣΤ’ τάξη

 

 

 

 

Δεύτερη μέρα εκδηλώσεων

Η  δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ξενόγλωσση θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Ε’ τάξης. Η παράσταση δόθηκε το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας. Οι μικροί μας ηθοποιοί απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ρόλους τους στα γαλλικά. Το θέμα ήταν «Ο Μικρός Νικόλας», το οποίο διδάχτηκαν στο μάθημα των Γαλλικών. Πολλά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Γαζή Χαρίκλεια και φυσικά στους μαθητές!!!!!!!

 

 

 

Το απόγευμα της ίδιας  μέρας διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ γονιών και μαθητών της ΣΤ’ τάξης. Το σκορ ήρθε 11- 10 υπέρ των μαθητών. Μπράβο σε όλους, μικρούς και μεγάλους!!!!!!