Μάιος 2018 αρχείο

Ευχαριστήριο του Συλλόγου γονέων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου για την συνάντηση του Erasmus+ eHAND

Πριν  λίγες  ημέρες  στο σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, φιλοξενήσαμε 44 μαθητές και εκπαιδευτικούς από 6 ευρωπαικές  χώρες, την Ιταλία, την Γαλλία, την Ρουμανία, την Εσθονία, την  Πορτογαλία και την Τουρκία, στα  πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+, eHAND.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μεγάλη Ευρωπαική διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου στην STEM Discovery Week 2018 του Scientix

Μεγάλη Ευρωπαική διάκριση για το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου και την ομάδα Erasmus+ μας, στον διαγωνισμό του Scientix STEM Discovery Week 2018.

Συνέχεια ανάγνωσης

Πρόγραμμα προαγωγικών – απολυτηρίων εξετάσεων Μαίου – Ιουνίου 2018

” Διχασμός” ο τίτλος του πίνακα που καλλιτεχνήθηκε απο την Ελισάβετ Γκιόκα στα πλαίσια των δημιουργικών εργασιών

Η ταξη ασχοληθηκε με το θεμα της γυναικας στη συγχρονη εποχη.Οργανωθηκαν ομαδες για τους εξης θεματικους αξονες: 1. γυναικα και ΜΜΕ 2. γυναικα και διαφημιση 3. υγεια και γυναικα σε σχεση με περιβαλλοντικες συνθηκες αλλα και την κλιματικη αλλαγη.3. στερεοτυπα και προκαταληψεις σε σχεση με τη γυναικα 4. δικαιωματα των γυναικων.

Συνέχεια ανάγνωσης

Υλη ενδοσχολικών εξετάσεων περιόδου Μαίου – Ιουνίου 2018 για Α’, Β’ και Γ΄ Λυκείου

  Α ΛΥΚΕΙΟΥ   ΥΛΗ στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ της Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ Εισαγωγή: Σελ.24 (δημηγορίες), σελ. 25 (χρονολογική ακρίβεια), σελ.30 – 31 (το έργο του Ξενοφώντα)

Συνέχεια ανάγνωσης

Έπαινος συμμετοχής και Συγχαρητήριο έγγραφο στην ομάδα Διαμεσολάβησης

  Έπαινος συμμετόχής και Συγχαρητήριο έγγραφο του Διευθυντή Διεύθυνσης Δ.Ε. κ Ματζιάρη  Παύλου στην ομάδα Διαμεσολάβησης για την συμμετοχή της στην ετήσια Συνάντηση Ομάδων Σχολικής Διαμεσολάβησης  που οργάνωσε το τμήμα Αγωγής Υγείας στις 3/5/2018 στο χώρο του 4ου & 5ου Γυμνασίου Νεάπολης, στο πλαίσιο της παρουσίασης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ήταν παρόν στο 3o συνέδριο του περιοδικού SCIENTIX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες

Το 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου ήταν παρόν στο 3o συνέδριο του περιοδικού SCIENTIX της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες   Το 3ο συνέδριο του SCIENTIX πραγματοποιήθηκε 4-6 Μαΐου στις Βρυξέλλες και   αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά γεγονότα της χρονιάς. Συμμετείχαν 351 εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, ακαδημαϊκοί και σχεδιαστές εκπαιδευτικής πολιτικής από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και …

Συνέχεια ανάγνωσης

Το Erasmus+ project “Effects of Human Activities on Natural Disasters”  παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το Erasmus+ project “Effects of Human Activities on Natural Disasters”  παρουσιάσθηκε στο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπάιδευσης την Τετάρτη 25/4/2018.\ Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης των περιβαλλοντικών ομάδων άλλων σχολείων, αλλά και στα πλαίσια της της διάχυσης του προγράμματος.

Συνέχεια ανάγνωσης

3η θέση για τον Λεκοβίτση Οδυσσέα στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Αντοχής Ποδηλασίας 100 χλμ.

Την 3η θέση πήρε ο μαθητής του σχολείου μας Λεκοβίτσης Οδυσσέας στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Αντοχής Ποδηλασίας 100 χλμ. την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στο Συκούριο Λάρισας. Στους αγώνες συμμετείχαν 37 μαθητές και μαθήτριες.

Συνέχεια ανάγνωσης

Έπαινος στην Δανάη Κοσμίδου στον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Μεγάλη επιτυχία απο την Δανάη Κοσμίδου, μαθήτρια της Α’ Λυκείου του σχολείου μας, που συμμετείχε στον διαγωνισμό λογοτεχνίας με κείμενο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση