Το σχολείο μας

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου είναι ένα σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  με 350 περίπου μαθητές ηλικίας 15 έως 18 ετών και 30-35  καθηγητές περίπου, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται αποκλειστικά στο σχολείο μας, ενώ κάποιοι άλλοι προσφέρουν υπηρεσία και σε άλλα σχολεία.  Το σχολείο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του Ωραιοκάστρου, και συνορεύει με το δασόκτημα του Ωραιοκάστρου. Αποτελείται από δύο κτίρια, το κεντρικό κτίριο, όπου βρίσκεται το γραφείο της Διευθύντριας κ Σαρανταυγά Κωνσνταντίνας και το γραφείο των καθηγητών, η αίθουσα πληροφορικής, η βιβλιοθήκη, το κυλικείο και 7 αίθουσες διδασκαλίας και ένα δεύτερο που χτίστηκε λίγα χρόνια αργότερα σε δύο φάσεις και στεγάζει την αίθουσα Φυσικών Επιστημών, ένα γραφείο καθηγητών και 8 αίθουσες διδασκαλίας. Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με Η/Υ και προτζέκτορα, ώστε να γίνονται καλύτερες οι συνθήκες διδασκαλίας. Στο σχολικό συγκρότημα ανήκει και μια ακόμη αίθουσα, το «Πέτρινο κτίριο», η οποία έχει διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται σαν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Οι καθηγητές είναι άριστα κατηρτισμένοι στο αντικείμενό τους και ασκούν τα καθήκοντά τους με μεγάλο ζήλο. Δίνουν μεγάλη σημασία την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών και τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες και σε κάθε άλλου είδους διαγωνισμούς όπως μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας, πληροφορικής, επιχειρηματολογίας, αστρονομίας, ρομποτικής, Formula 1 κτλ.

Οι μαθητές έχουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία υψηλές ακαδημαϊκές φιλοδοξίες γεγονός που αποδεικνύεται από τα υψηλά ποσοστά εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πέρα από τα τυπικά καθήκοντά τους όμως πολλά παιδιά διακρίνονται και σε πολλές άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν εντός σχολικού πλαισίου.

Η σχολική ημέρα για τους μαθητές ξεκινά στις 8.15 και τελειώνει στις 14.10. Χωρίζεται σε 7 διδακτικές ώρες των 45 λεπτών με μικρά πεντάλεπτα ή δεκάλεπτα  διαλείμματα. Επειδή το σχολείο εκτός από τα μαθήματα που ορίζονται από το Εθνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν προαιρετικά και άλλα προγράμματα όπως πολιτιστικά, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής σταδιοδρομίας, κτλ, κάποιοι μαθητές και καθηγητές παραμένουν στο σχολείο και μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου.

Οι ενδοσχολικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι σχολικές, οι εθνικές και οι θρησκευτικές εορτές, οι αθλητικές, οι πολιτιστικές και οι άλλες σχολικές δραστηριότητες των μαθητικών κοινοτήτων, η συμμετοχή στα προγράμματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας, επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλων καινοτόμων σχολικών προγραμμάτων, ;όπως προγραμμάτων Erasmus, etwinning, διαμεσολάβησης, επιχειρηματολογίας, εθελοντισμού, Α’ Βοηθειών,   γίνονται με πρωτοβουλίες, ιδέες και ευθύνες των ίδιων των μαθητών υπό την εποπτεία πάντα των καθηγητών.

Το σχολικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου. Τα μαθήματα ξεκινούν συνήθως την 11η Σεπτεμβρίου και λήγουν μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Ακολουθεί ένας μήνας εξετάσεων, είτε σε ενδοσχολικό είτε σε Πανελλαδικό επίπεδο, για την εισαγωγή των αποφοίτων στο Πανεπιστήμιο.

Οι μεγάλες σχολικές διακοπές στη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 15 ημέρες τα Χριστούγεννα (23 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου) και 15 ημέρες το Πάσχα. Υπάρχουν και μονοήμερες αργίες σε Εθνικές ή Θρησκευτικές επετείους όπως στις

28 Οκτωβρίου, 30 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 25 Μαρτίου.

Η Διευθύντρια διατηρεί τακτική επαφή με τους γονείς επιδιώκοντας την ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας ανάμεσα στο σχολείο και την οικογένεια. Με τη συνεργασία και την κοινή προσπάθεια επιλύονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Οι αποφάσεις του Διευθυντή του σχολείου για θέματα που αφορούν άμεσα τους γονείς και τους μαθητές έχουν μεγαλύτερο κύρος όταν προκύπτουν ύστερα από συνεργασία με τους γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες για την λειτουργία  της σχολικής μονάδας του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, μπορείτε να διαβάσετε τον εσωτερικό σχολικό κανονισμό που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του σχολείου στην διεύθυνση

https://docs.google.com/document/d/1fJ0kmmH35aZcdaKCwpkOnhdjWk4QIj9hB1jlYnOWyS4/edit

 

 

Διευθυντής

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ0404 Από την 1η  Ιουλίου 2023  ασκεί τα καθήκοντα του διευθυντή  του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.      

Καθηγητές

Λήψη αρχείου      

Σύλλογος Γονέων / Κηδεμόνων

Αναζητήστε μας στη διέυθυνση:   http://sullogos2gel.blogspot.gr/ Επικοινωνία:  sullogos2gel@gmail.com Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου με θέμα την κατάρτιση σε σώμα, έπειτα από τις αρχαιρεσίες που τελέστηκαν την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2023. Κατά την ψηφοφορία που διεξήχθη ομόφωνα …

Φωτογραφίες

Η Βορινή Είσοδος Ο Αύλιος χώρος Το εργαστήριο Πληροφορικής Το κυλικείο μας Παιχνίδια στα χιόνια, των μεγάλων μας παιδιών … Επιμόρφωση των καθηγητών στην άιθουσα του διαδραστικού πίνακα Στα εγκαίνια του νέου μας σχολείου το 2008            

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση