Δεκ 23

Γ. Τσαρούχης, Τέσσερις εποχές

Οκτ 17

Κοινωνικό φροντιστήριο Δήμου Αλίμου

         Αφορμή της παρούσας επιστολής αποτελεί η ενημέρωση σας σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Αλίμου για το σχολικό έτος 2018-2019 και κατ’ επέκταση η γνωστοποίηση του σε μαθήτριες και μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών του σχολείου σας. Επιπλέον, πολύτιμη καθίσταται η γνωστοποίηση της αναζήτησης εθελοντών καθηγητών που θα μπορούσαν να στελεχώσουν ακόμα καλύτερα την κοινωνική δομή του Δήμου μας.
Όπως ήδη θα γνωρίζετε, στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να παράσχει πρόσθετη  διδακτική βοήθεια σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών που  κατοικούν στο Δήμο μας. Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή γίνεται  αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να συνδράμουν στη λειτουργία της Κοινωνικής αυτής δομής, συμβάλλοντας στην παροχή ίσων ευκαιριών στη μάθηση σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές και  ταυτόχρονα στην προώθηση της εθελοντικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στους εθελοντές καθηγητές/τριες στο τέλος της σχολικής χρονιάς, χορηγείται Βεβαίωση Παροχής Εθελοντικού Διδακτικού Έργου.
Τα μαθήματα κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα από τις 15:00 έως τις 20:00, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ  Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι). Ωστόσο, εφέτος τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου γίνονται, προς το παρόν, μόνο στο 1ο ΓΕΛ ελλείψει εθελοντών καθηγητών στο 3ο Γυμνάσιο Αλίμου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου ξεκίνησε τη λειτουργία του για το  σχολικό έτος 2018-2019 τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και διεξάγονται οργανωμένα και με συνέπεια βάσει ωρολόγιου προγράμματος μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Επιπροσθέτως, πραγματοποιούνται και μαθήματα προετοιμασίας Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.
Συνημμένα θα βρείτε:
Αίτηση συμμετοχής εθελοντών καθηγητών
Αίτηση συμμετοχής-εγγραφής μαθητών/-τριών
Κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Κοινωνικά κριτήρια ένταξης
Εβδομαδιαίο πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου (1ου ΓΕΛ).
       * στο πρόγραμμα ενδέχεται να προστεθούν επιπλέον μαθήματα, ενώ, εφόσον δηλώσουν διαθεσιμότητα εθελοντές καθηγητές για το 3ο Γυμνάσιο Αλίμου, θα διαμορφωθούν νέα τμήματα και στο εν λόγω σχολείο.
Σχετικές αναρτήσεις για το τρέχον έτος:
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:
https://www.notia.gr/2018/07/xekinisan-oi-eggrafes-sto-koinoniko-frontistirio-toy-dimoy-alimoy/
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:
http://www.alimos.gov.gr/el-gr/News.aspx?ElementID=395dbec9-d55c-4f10-8349-858056c229fe
Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μαθητριών και μαθητών που  επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του  Δήμου, αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί, μπορούν να  καλούν στο 213. 2008043 ή να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής  διεύθυνσης: koinoniko.frontistirio@alimos.gr. Υπεύθυνη/Συντονίστρια:  κα Δήμητρα Αιγινίτη.
Με εκτίμηση,
Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος
Λουκία Μελισσαράτου

Οκτ 16

Πρόγραμμα επιμόρφωσης e-learning για τα Φιλολογικά μαθήματα

            Στο πλαίσιο της προαγωγής της φιλολογικής επιστήμης και έρευνας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης e-learning για τα Φιλολογικά μαθήματα, με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία-Ζωή Φουντοπούλου.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας, καθώς το πρόγραμμα προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων:
•    Εξ αποστάσεως διδασκαλία
•    Σημαντικές εκπτωτικές δυνατότητες
•    Μοριοδοτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
•    Πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης από Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
•    Προετοιμασία για μετέπειτα φοίτηση σε μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
• Διδάσκοντες και επιστημονικά υπεύθυνοι των μαθημάτων αναγνωρισμένοι καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των μαθημάτων.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.epimorfosifilologon-ekpa.webnode.gr
Για την Γραμματεία του προγράμματος Γιώργος Κέκερης 6948578638- 210 727 7520
Δείτε το πρόγραμμα σπουδών  ΕΔΩ

Οκτ 12

Το πρόγραμμα για την εβδομάδα 15 – 19/10/2018

   Δείτε το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Οκτ 12

Βράβευση Επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 από τον Δήμο Αλίμου

          Τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 στη θεατρική σκηνή  «Κάρολος Κουν» ο Δήμος Αλίμου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας τίμησαν σε ειδική εκδήλωση τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές των σχολείων του Αλίμου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό αλλά και ευχάριστο. Οι μαθητές μας ήταν πολύ χαρούμενοι στην αρχή της ακαδημαϊκής τους καριέρας.
Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Κονδύλης Ανδρέας βράβευσε , αποδίδοντας αναμνηστικό, τα σχολεία στο πρόσωπο των Διευθυντών τους για την προσφορά τους στους μαθητές. Βράβευσε επίσης όλους τους μαθητές και κλήρωσε για 4 μαθητές από κάθε λύκειο του Αλίμου ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.
Παράγοντες του Δήμου, εκπαιδευτικοί και γονείς  ευχήθηκαν πρόοδο και συνέχιση των επιτυχιών τους στους μαθητές.

Οκτ 11

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός φυσικών επιστημών – EUSO 2018-2019

         Απαντώντας στα με αρ. πρ. 580/11-09-2018, 579/11-09-2018, 576/02-08-2018 και 573/10-07-2018 έγγραφα της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. – Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τον «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019», που προκηρύσσει η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.
Από τον διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (17th European Union Science Olympiad – EUSO 2019). Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών μπορείτε να δείτε στο Παράρτημα του παρόντος και στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης http://euso.eu/ .
Στον Ελληνικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2002 και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις (αναλυτικές πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.), στα τηλέφωνα: 210 5441533 και 6977653558 (κ. Ευγενία Τσιτοπούλου-Χριστοδουλίδη), στο e-mail: info@panekfe.gr και στην ιστοσελίδα: http://panekfe.gr/ .
Δείτε την προκήρυξη της ΠΑΝΕΚΦΕ  ΕΔΩ

Οκτ 11

Διορθώσεις σφαλμάτων σχετικά με την ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων

        Στο ΦΕΚ 3411/ τ.Β’ /10-08-2018 όπου δημοσιεύθηκε η 119174/Δ2/13-07-2018 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
       1. Στη σελ. 42642 στη δεύτερη στήλη στο ΙΙ.A. διορθώνεται το εσφαλμένο: «• η επαρκής τεκμηρίωση των σκέψεών του με την παράθεση κατάλληλων επιχειρημάτων η ανάπτυξη όλων των θεματικών κέντρων», στο ορθό: «• η επαρκής τεκμηρίωση των σκέψεών του με την παράθεση κατάλληλων επιχειρημάτων • η ανάπτυξη όλων των θεματικών κέντρων».
        2. Στη σελ. 42647 στην πρώτη στήλη στην Παρ. 2.2 διορθώνεται το εσφαλμένο «(Χωρίς τις αποδείξεις των τύπων ημχ’= συνχ στη σελίδα 106 και συνχ’= -ημχ στη σελίδα 107) », στο ορθό «(Χωρίς τις αποδείξεις των τύπων (ημχ)’= συνχ στη σελίδα 106 και (συνχ) ‘=-ημχ στη σελίδα 107).
Δείτε το ΦΕΚ_4479
                                                  (Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων)

Οκτ 11

Αξιολόγηση των μαθητών λυκείου για το σχολικό έτος 2018-19

          Για τη φοίτηση των μαθητών/-τριών στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2018-2019 ισχύει η με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-01-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 120), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Σας ενημερώνουμε ότι για την αξιολόγηση των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019 θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα. Σας αποστέλλουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις σε σχέση με τα έως τώρα ισχύοντα στο Π.Δ.46/2016 (Α΄ 74), οι οποίες θα περιλαμβάνονται σε αυτό. Ειδικότερα:
Διαβάστε την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Οκτ 11

Ενημέρωση σχετικά με το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα»

         Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Δ/νση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Τμήμα Γ’ Πολιτιστικών Θεμάτων και Υποστηρικτικών Δομών ενέκρινε για το σχολικό έτος 2018-2019 με αρ. πρωτ. 156508/Δ7/20-09-2018 (βλ.e-yliko@minedu.gov.gr) την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο:
    «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Το Διάζωμα είναι μια Κίνηση Πολιτών, η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή τους και την ένταξή τους στην καθημερινότητά μας (δείτε τα θέατρα ΕΔΩ).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς σχολείων Πρωτοβάθμιας (Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) Εκπαίδευσης και στόχος του είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα, αυτό το κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, εκεί όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 11

Ρητορικοί αγώνες 2018

Αγαπητοί συνοδοιπόροι της Ρητορικής,
        Είμαστε μια ομάδα εκπαιδευτικών που αγαπάμε το Λόγο και αυτήν την αγάπη διοχετεύουμε και στους μαθητές μας μέσα από τις ομάδες Ρητορικής. Μέσω της Ρητορικής Τέχνης οι μαθητές αναδεικνύουν τα ταλέντα τους στη χρήση του προφορικού  λόγου και στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων ενώ παράλληλα
 εμπλουτίζουν τον ψυχικό τους κόσμο. Ιδιαίτερα, η συμμετοχή τους σε Αγώνες Ρητορικής, όπως καταθέτουν οι ίδιοι, είναι μια πρόκληση, που τους γεμίζει ενθουσιασμό και ενέργεια, και μια γιορτή, όπου κάνουν γνωριμίες και φιλίες.
Στο Λύκειο οι Ρητορικοί Αγώνες είναι θεσμός εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ Γυμνασίων, όμως, όσοι Ρητορικοί Αγώνες διοργανώθηκαν ήταν μικρής εμβέλειας, όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων σχολείων και των ρητορικών αγωνισμάτων. Η αποφασιστική τομή έγινε το 2017.
Με την επιστημονική υποστήριξη διδασκόντων και μεταπτυχιακών φοιτητών του ΠΜΣ του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ και την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, διεξήχθησαν με επιτυχία οι  1οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων με το όνομα «Ρήσεις και Αντι-Ρήσεις» στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου στο Περιστέρι στις 6 – 7 Μαΐου 2017. Στους αγώνες συμμετείχαν περί τους 130 μαθητές και μαθήτριες από 15 Γυμνάσια της Αττικής, οι οποίοι αγωνίστηκαν στους Διττούς Λόγους, στην Εκφραστική Ανάγνωση και στον Αυθόρμητο Λόγο. Οι αγώνες στελεχώθηκαν από έμπειρους κριτές, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Διάβασε περισσότερα »

Οκτ 11

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη

       Στις 4 Οκτώβρη 2018, στο γραφείο του Δημάρχου Αλίμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση τριών μαθητών της ομάδας που εκπονεί στο σχολείο μας το πρόγραμμα « F1 in schools » και της Διευθύντριας, κ. Ρομποτή Σταματίας. Οι μαθητές Γιάννης Χαϊνης, Νίκος Μπούτσικας και Δημήτρης Χρυσός παρουσίασαν το σημείο, στο οποίο έχει φτάσει η ομάδα, τη δουλειά της προηγούμενης χρονιάς, τις επιτυχίες τους καθώς και τους στόχους που θέτει για τη φετινή χρονιά και ζήτησαν τη συνδρομή του Δημάρχου, όπως την είχαμε και την προηγούμενη χρονιά. Ο Δήμαρχος θαύμασε και επαίνεσε τους μαθητές μας και σε πνεύμα μεγάλης προθυμίας και διάθεση συνεργασίας τούς υποσχέθηκε ότι θα τους βοηθήσει στο μέγιστο.
   Συζητήσαμε και θέματα γενικότερου προβληματισμού, καθώς και θέματα/προβλήματα του σχολείου, στα οποία ο Δήμαρχος μας υποσχέθηκε στήριξη για την επίλυση τους.
   Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε στα παιδιά αέναη διάθεση και δημιουργικότητα.

Οκτ 09

Ασφάλεια και Υγιεινή στο σχολικό περιβάλλον

       Στις 5 Οκτώβρη 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα: « Ασφάλεια και Υγιεινή στο σχολικό περιβάλλον». Το σεμινάριο διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δια της υπευθύνου Αγωγής Υγείας, κ. Δρακοπούλου. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ομιλήτρια ήταν η Δρ. κ.Νίκη Σύρου,  η εισήγηση της οποίας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, Ακολούθησε συζήτηση.
                                                                      Από τη Διεύθυνση

Οκτ 05

Νέες επιτυχίες του μαθητή μας Αιμιλιανού Μόνου

     Ο μαθητής μας της Γ’ Λυκείου και Πρωταθλητής  Ιστιοπλοΐας  Αιμιλιανός Μόνος μεταπήδησε στην κατηγορία Laser Radial (Ανδρών) με την συμμετοχή του σε δύο σημαντικά Πρωταθλήματα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Laser Radial 2018
21 – 24 Ιουνίου 2018
1η  θέση  U19  και    (Χρυσό)
3η  θέση  Ανδρών    (Χάλκινο)
ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Laser Radial 2018
3 – 8 Σεπτεμβρίου 2018
1η θέση  Ανδρών    (Χρυσό)
  Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτόν ,του ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και ευόδωση στα όνειρά του !
                                                 Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Οκτ 01

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του ΚΠΕ Αργυρούπολης στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 για εκπαιδευτικούς Σχολείων Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθηνών

        Στο πλαίσιο της συνέχισης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του ΚΠΕ Αργυρούπολης μέχρι 31/12/2018 και μετά από συνάντηση εργασίας με τους Υπευθύνους Π.Ε. των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθηνών, το ΚΠΕ Αργυρούπολης προγραμματίζει την πραγματοποίηση διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς των παραπάνω Δ/νσεων στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018. Θέμα του σεμιναρίου θα είναι: «Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία με υποθέματα: α. Δασικές πυρκαγιές και β. ρέματα: μια επίκαιρη θεώρηση υπό το πρίσμα των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής που απασχολούν τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική».
     Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ

Σεπ 30

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

              Αγαπητοί γονείς,
         Σας προσκαλούμε στο σχολείο τη Δευτέρα, 8 Οκτώβρη 2018 στις 6.00 μμ για ενημερωτική συνάντηση σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, τη φοίτηση των μαθητών, τον τρόπο λειτουργίας του Λυκείου.
                                                                             Η Διευθύντρια
                                                                          Ρομποτή Σταμάτα

Σεπ 27

Διακοπή μαθημάτων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

            Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Νότιου Τομέα δεν θα λειτουργήσουν, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
               ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΑΤΑΗΣ

 

 

Σεπ 26

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019

Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ. Φ.253/139496/Α5/2018 (ΦΕΚ 3729 Β΄) υπουργική απόφαση με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. Φ.253/142542/Α5/2017 (ΦΕΚ 2995 Β’) υπουργική απόφαση που αφορά στην ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία, για την ενημέρωσή σας και σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
 Για τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων …

Διάβασε περισσότερα »

Σεπ 25

Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας – Συμμετοχή του Δήμου Αλίμου και του σχολείου μας

          Την Τετάρτη, 19-9-2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση όλων των μαθητών διαδοχικά για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (παρουσίαση video), για τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας και τους Eναλλακτικούς Tρόπους Mετακίνησης. Με ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στους μαθητές από τις κυρίες Σοφία Μαχαιρίδου, Αναστασία Φoύντα και τον κύριο Γιάννη Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους της εταιρείας LEVER, εξουσιοδοτημένους από το Δήμο Αλίμου για την ενημέρωση, οι μαθητές ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν σε γόνιμο διάλογο για την επίλυση των αποριών τους. Στόχος της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αξιοποίησης των ΜΜΜ.

   Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε δράσεις και διαγωνισμό φωτογραφίας          με δώρο ποδήλατα. Τις δράσεις οργανώνει ο Δήμος Αλίμου, δηλώνοντας και φέτος συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά βραβεύτηκε για την συμμετοχή του ο Άλιμος, και ήταν μια από τις έξι  Ευρωπαϊκές πόλεις που διακρίθηκαν.

Σεπ 25

Νέος τρόπος εξέτασης του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου (μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ.Φ.251/138819/Α5/24-8-2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3807 Β΄), με θέμα την «Τροποποίηση της αριθμ.Φ.251/37802/Α5 (ΦΕΚ 698 Β΄/2016) Υπουργικής Απόφασης: Διαδικασίες σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου, με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θεσπίστηκε με το Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
Η παραπάνω τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Δ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου (μάθημα Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019.
Δείτε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Σεπ 23

Εγχειρίδιο εκπαιδευτικού για αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Διαβάστε το εγχειρίδιο για την αναγνώριση και διαχείριση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Κύπρου ΕΔΩ

Σεπ 23

Σεμινάριο « Ασφάλεια και Υγιεινή στο φυσικό σχολικό περιβάλλον» στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας δια της υπευθύνου Αγωγής Υγείας σεμινάριο με τίτλο:«Ασφάλεια και Υγιεινή στο φυσικό σχολικό περιβάλλον» σε συνεργασία με την Δρ. Νίκη Σύρου, Σχολική Νοσηλεύτρια ΠΕ25, συγγραφέα του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού με θέμα «Σχολική Ασφάλεια και Υγιεινή».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής στο φυσικό σχολικό περιβάλλον …. διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων