Δεκ 13

Πρόσκληση

     Αγαπητοί γονείς
    Σας προσκαλούμε στο σχολείο σε ενημερωτική συνάντηση για θέματα φοίτησης και προόδου των μαθητών, την Τετάρτη, 19.12.2018 και ώρα 18.00.

Η Διευθύντρια
Σταμάτα Ρομποτή

Δεκ 03

Η συμμετοχή μας στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

    Η συμμετοχή των μαθητών μας, Άρη Βούρου και Φωτεινής Εφετζή στο Μαθητικό Συνέδριο ήταν εντυπωσιακά επιτυχής. Απέσπασαν τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια της Κριτικής  Επιτροπής και του κοινού.
     Συγχαρητήρια!!! Τους ευχόμαστε οι γνώσεις και η εμπειρία τους να αναδεικνύονται και στο μέλλον σε επιστημονικά Συνέδρια!!! Να γίνουν σπουδαίοι επιστήμονες!!!
Η Διεύθυνση , οι καθηγητές και οι συμμαθητές τους.

Δεκ 23

Γ. Τσαρούχης, Τέσσερις εποχές

Δεκ 03

Αναμορφωμένο Πρόγραμμα Δευτέρας λόγω διδακτικών επισκέψεων της Β’ και Γ’ τάξης

    Δείτε το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Δεκ 02

Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

         Τη Δευτέρα  19-11-2018 οι μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αστεροσκοπείο της Αθήνας. Εκεί μας ξενάγησε ο κ. Ματσόπουλος Νικόλαος, συνταξιούχος ερευνητής.
και Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών Τηλεπισκόπησης έχει σε λειτουργία  το Κέντρο Επισκεπτών στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη από το 1995. Το βασικό μέλημα του Κέντρου είναι η διάχυση αστρονομικών γνώσεων προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους και η πληροφόρηση του κοινού για τα νέα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις στην Αστρονομία και τη  Διαστημική Φυσική.
Το Κέντρο Επισκεπτών στεγάζεται στο εντυπωσιακό κτήριο του τηλεσκοπίου Newall στο λόφο «Κουφός» στη Πεντέλη. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1958 εξ ολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο.
Το Newall ήταν το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας μέχρι το 1975 και το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου από το 1869 μέχρι το 1873. Πρόκειται για ένα διαθλαστικό τηλεσκόπιο (με φακό διαμέτρου 62.5 εκ., μήκους 9μ και συνολικού βάρους 16 τόνων). Πήρε το όνομα του από το Βρετανό εύπορο μηχανικό και ερασιτέχνη αστρονόμο, Robert Stirling Newall (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του τηλεσκοπίου Newall αλλά και γενικότερα του ινστιτούτου, είδαν βίντεο για το διάστημα και ξεναγήθηκαν στους χώρους του αστεροσκοπείου. Στο τέλος της παρουσίασης ο κ. Ματσόπουλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών που έδειχναν εντυπωσιασμένοι από το τηλεσκόπιο αλλά και το όλο περιβάλλον.
Ο κ. Νίκος Ματσόπουλος συνεχάρη τους μαθητές μας για την προσοχή, το ενδιαφέρον και την ευγένεια που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης.

Δεκ 01

Eισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

         Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 5213/21-11-2018 η υπ’ αριθμ. 2421.1/84993/2018/15-11-2018 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Καθορισμός των προσόντων, των προϋποθέσεων, των κατηγοριών των υποψηφίων, των κωλυμάτων κατάταξης και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων».
   Να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος.
Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

Δεκ 01

Νέο πρόγραμμα για την εβδομάδα 3 – 7/12/2018

   Δείτε το πρόγραμμα  ΕΔΩ

Νοέ 29

Πρόσκληση παρουσίασης στρατευσίμων κλάσης 2022

      Καλούνται οι στρατεύσιμοι κλάσης 2022 (γεννηθέντες το 2001) να καταθέσουν δελτίο απογραφής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.
    Δείτε την πρόσκληση  ΕΔΩ

Νοέ 29

Πρόσκληση

       Αγαπητοί γονείς
Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική συνάντηση για την εκδρομή της Γ΄Λυκείου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 1800-1900.
Η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταληκτική για την τακτοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων των μαθητών.
Από τη Διεύθυνση

Νοέ 27

Ενημέρωση Γονέων (νέο)

           Οι καθηγητές του σχολείου δέχονται τους γονείς κατά τις διδακτικές ώρες που αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

 Α/Α ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1 ΡΟΜΠΟΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
      Διευθύντρια
2 ΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
     Υποδιευθυντής
3 ΣΚΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
4 ΠΑΛΑΣΚΑ ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
5 ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
6 ΣΙΔΕΡΗ ΧΡΥΣΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
7 ΛΙΑΛΙΑΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
8 ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΥΘΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
9 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
10 ΝΤΑΝΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
11 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
12 ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
13 ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
14  ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
15 ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
16 ΧΑΡΑΜΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
17 ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ
18 ΓΙΑΣΕΜΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ
19 ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ
20 ΚΑΜΠΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
21 ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
22  ΓΑΤΣΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝ/ΛΟΓΟΣ
23 ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΥ ΦΛΩΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
24 ΦΩΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ
25 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ
26 ΒΑΛΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ
27 ΣΚΟΥΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
28  ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓ/ΤΗΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
29  ΠΕΦΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Π. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
30 ΓΙΑΝΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ

Άλιμος, 2 – 12 – 2018

Η Διευθύντρια

ΡΟΜΠΟΤΗ  ΣΤΑΜΑΤΙΑ

Νοέ 26

Μάθημα Ιστορίας

             Την Τετάρτη, 21/11/2018 τα τμήματα Α1 και Α2 πραγματοποίησαν  επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, στο πλαίσιο  των δράσεων του σχολείου μας, σχετικά με την αντίσταση και την κατοχή στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από τη βιωματική συμμετοχή τους στις 14 ιστορίες αντίστασης που παρουσιάζονταν στην πινακοθήκη, να έρθουν σε επαφή με ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, να διδαχτούν και να εντρυφήσουν σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη ,ο σεβασμός στον άνθρωπο και την αξιοπρέπεια του.
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις γνώσεις, τη  συνεργατικότητα  και το ήθος τους.

 

Νοέ 26

Περίπατος στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής

          Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας – αντί του καθιερωμένου περιπάτου – πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με τη συμμετοχή και των τριών τάξεων. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους ξεναγήθηκαν στο λεγόμενο και «Θυσιαστήριο της Λευτεριάς», όπου πολλοί αγωνιστές εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, με αποκορύφωμα τη μαζική εκτέλεση διακοσίων ατόμων την Πρωτομαγιά του 1944. Πέρασαν από την ίδια πόρτα που περνούσαν οι μελλοθάνατοι, ακολούθησαν τον ίδιο διάδρομο που οδηγούσε στον τόπο της θυσίας τους, στάθηκαν με δέος απέναντι στις πινακίδες με τα ονόματά τους. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα του νεοσύστατου Μουσείου Εαμικής Αντίστασης και στη συνέχεια να περάσουν λίγη ώρα στο σύγχρονο πάρκο αναψυχής που βρίσκεται δίπλα από το μνημείο.
     Όλοι οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την υποβλητικότητα του χώρου, βίωσαν ξεχωριστά συναισθήματα συγκίνησης και σε συνδυασμό με την παρακολούθηση της κινηματογραφικής ταινίας «Τελευταίο Σημείωμα» την προηγούμενη εβδομάδα, εμπλούτισαν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους.
Aφροδίτη Γεωργοπούλου, Φιλόλογος

Νοέ 22

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών – Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

      Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες του Θετικού Προσανατολισμού των τάξεων Β΄ και Γ΄Λυκείου. 
Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν το Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ο μηχανισμός γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων, είναι ένα αρχαίο τέχνημα το οποίο θεωρείται  ότι ήταν ο πρώτος μηχανικός υπολογιστής της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων (περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ).
Οι μαθητές είδαν τα τμήματα του πρωτότυπου που έχουν διασωθεί αλλά και σύγχρονα ολοκληρωμένα αντίγραφα του μηχανισμού που έχουν κατασκευάσει και δωρίσει στο μουσείο Πανεπιστήμια και ειδικοί.
Ήταν έντονα τα συναισθήματα που προκάλεσε η κατασκευή αυτή. Έκπληξη και θαυμασμό για την ικανότητα, την τεχνογνωσία και την αισθητική των ανθρώπων της αρχαιότητας (θεωρείται ότι κατασκευάστηκε περίπου το 100 – 200πΧ), καθώς και για τις δυνατότητες πληροφόρησης που έδινε ο μηχανισμός, εντυπωσιακές  για την εποχή του.
Τέλος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στα υπόλοιπα εκθέματα του μεγαλύτερου Μουσείου της χώρας μας και να απολαύσουν τα δημιουργήματα των Ελλήνων της αρχαιότητας.
 Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Π. Καλογεράκος, Α. Γιώτης, Σ. Νταφόπουλος και Η. Γιασεμής.

Νοέ 21

Μπαζάρ αλληλεγγύης

        Μαθήτριες  και μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας οργάνωσαν με επιτυχία μπαζάρ γλυκισμάτων (ταρτάκια, τρουφάκια, κρουασανάκια, κέικ, πιτάκια) αλλά και ημερολογίων στον χώρο του σχολείου με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση αδύναμων μαθητών προκειμένου οι τελευταίοι να συμμετάσχουν στην πολυήμερη εκδρομή της τάξης τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 7 – 12 Δεκέμβρη 2018.
Με πνεύμα συνεργατικότητας, σύμπνοιας και αλληλεγγύης μαθητές και μαθήτριες αλληλοϋποστηρίζονται με σκοπό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και αλληλέγγυο.
              Τους αξίζει έπαινος !
              Καλή επιτυχία στον στόχο τους !

Νοέ 21

Γιορτή της 17ης Νοέμβρη

        45 χρόνια πέρασαν από τον ξεσηκωμό των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Η ίδια ζωντανή μνήμη της γενναίας εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου που υποστηρίχτηκαν από πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και έγιναν σύμβολο. Σύμβολο αγώνα, σύμβολο πάλης για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ελεύθερο πνεύμα δεν αντέχει την κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών, τη φίμωση του λόγου, τη στέρηση της προσωπικής ελευθερίας, τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις.
Γι΄αυτό αντιδρά. Ξεσηκώνεται.
Το τίμημα ήταν βαρύ. Αιματοκυλίστηκε το Πολυτεχνείο, η Πατησίων και οι γύρω δρόμοι κάτω από το βαρύ μέταλλο του τανκ. Η φωνή των φοιτητών μεταδιδόταν από τον ραδιοφωνικό τους σταθμό «ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» και αντηχούσε στις καρδιές των ελεύθερων Ελλήνων. Σημαίες κυμάτιζαν. Η μέρα της λευτεριάς ξημέρωνε.
Η δική μας, η σημερινή νεολαία, τα δικά μας παιδιά θυμούνται. Μνήμη ιστορική, αναγνωσμένα γεγονότα ή ακούσματα μεγαλύτερων. Η ηλικία των εξεγερθέντων τα συγκινεί. Συμμετέχουν. Ζουν με το δικό τους τρόπο το μεγαλείο των ελεύθερων ψυχών, που τις συνεπήρε ο πόθος της λευτεριάς και έγιναν θυσία στο βωμό της πατρίδας.

Νοέ 21

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά για την έκθεση «Η Αθήνα Ελεύθερη»

           «14 Ιστορίες Αντίστασης» ήταν το θέμα «ζωντανής» μάθησης, με μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα από την Αντίσταση του λαού μας την περίοδο της κατοχής, που είχαν την ευκαιρία να δουν οι μαθητές της Α΄ τάξης (τμήματα Α3, Α4) του Λυκείου μας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπου οι μαθητές μας γνώρισαν προσωπικές, αυθεντικές μαρτυρίες Αγωνιστών και απλών ανθρώπων και τον αγώνα τους εναντίον του κατακτητή. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίστηκε μεταξύ άλλων σε θεατρικές τεχνικές, όπως η παγωμένη εικόνα, η καταγραφή των συναισθημάτων των μαθητών σχετικά με τις ιστορίες που γνώριζαν, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση σε σημαντικά γεγονότα της αντίστασης, όπως το μπλόκο της Κοκκινιάς και η εκτέλεση πατριωτών στην Καισαριανή.
Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ρομποτή Σταματία, κ. Παλάσκα Μαρία και κ. Γάτσινου Βασιλική.

Νοέ 20

Συμμετέχουμε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

      Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Ε.ΚΕ.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το Εργαστήριο Θετικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (Φ15.1/15962/Δ231/01/2018).

         Στο «2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης» μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, από σχολεία της Κύπρου και της Ομογένειας θα παρουσιάσουν εργασίες με μορφή ολοκληρωμένης επιστημονικής μελέτης/έρευνας που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων ή και ευρύτερων συνεργασιών. Θα συνομιλήσουν με συμμαθητές τους από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, θα ενδυναμώσουν τους επιστημονικούς/εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς δεσμούς τους. Θα παρακολουθήσουν ομιλίες από προσκεκλημένους Έλληνες επιστήμονες διεθνούς κύρους (Ασημίνα Αρβανιτάκη/η πρώτη γυναίκα ερευνήτρια κάτοχος έδρας στο Ινστιτούτο Perimeter στον Καναδά, Μιχάλης Δαφέρμος/καθηγητής Αστρονομίας και Γεωμετρίας στο Cambridge, και Μαθηματικών στο Princeton, Σπύρος Πνευματικός/καθηγητής στο Παν. Πατρών- επιστημονικός υπεύθυνος των Εστιών Γνώσης και Επιστήµης (Πάτρα, Χαλκίδα, Αθήνα).
      Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2018.
     Το σχολείο μας συμμετέχει με την παρουσίαση της εργασίας «Γιατί το χρώμα του παγωνιού δεν είναι μπλε» των μαθητών Άρη Σύριγγα-Βούρου και Φωτεινής Εφετζή.
Δείτε περισσότερα  ΕΔΩ

Νοέ 20

Αξιολόγηση και πιστοποίηση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες

    Πρόκειται για  επικαιροποιημένο πίνακα με τις μονάδες που εκδίδουν πιστοποιητικά, ύστερα από τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.
Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

Νοέ 20

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2019-20

        Αναφορικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-20, ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σας ενημερώνουμε ότι οι υποψήφιοι της ειδικής αυτής κατηγορίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τ.Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 24 του άρθρου 39 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/τ.Α’), με την παρ. 2 του άρθρου έκτου του Ν. 4218/2013 (ΦΕΚ 268/τ.Α’), με το άρθρο 7 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189/τ.Α’), με την παράγραφο 1 του άρθρου 13 του Ν.4452/2017 (ΦΕΚ 17/τ.Α΄) καθώς και το άρθρο 108 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102/τ.Α΄), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης πάθησης.
        Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Νοέ 20

79ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Ο Θαλής» στο σχολείο μας

      Στις 10 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας λειτούργησε ως εξεταστικό κέντρο για τη διεξαγωγή του 79ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Ο Θαλής» για τους 124 μαθητές των δήμων Αλίμου και Ελληνικού (δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων).
Εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων συμμετείχαν εθελοντικά ως επιτηρητές στον διαγωνισμό και βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του.
Τους ευχαριστούμε θερμά
Η Διευθύντρια
Δείτε τα θέματα ΕΔΩ και τις απαντήσεις ΕΔΩ

Νοέ 15

Προβολή ταινίας

          Στις 14 Νοεμβρίου 2018, και ενόψει της επίσκεψης του σχολείου μας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής προβλήθηκε στους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ».
Ο σκηνοθέτης μεταφέρει στην οθόνη το γεγονός της εκτέλεσης 200 κομμουνιστών την 1η του Μάη του 1944 στην Καισαριανή. Οι εκτελεσθέντες κρατούνταν στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Ανάμεσά τους ήταν ο Ναπολέων Σουκατζίδης (εκτελούσε και χρέη διερμηνέα) που ξεχώρισε για την αυτοθυσία του, αρνούμενος να εκτελεσθεί άλλος στη θέση του, όπως του προτάθηκε από τον Γερμανό Διοικητή του στρατοπέδου, Φίσερ.
Η εκτέλεση διατάχθηκε ως αντίποινα στην επίθεση του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ κατά του Διοικητή της 41ης Μεραρχίας της ναζιστικής Γερμανίας, Κρεχ και της συνοδείας του στην περιοχή των Μολάων στις 27 Απριλίου 1944, με αποτέλεσμα τον θάνατο αυτού και των μελών της συνοδείας του, συνολικά τεσσάρων. Για κάθε Γερμανό δόθηκε εντολή να εκτελεστούν 50 αγωνιστές – αντιστασιακοί, συνολικά 200.
Η ιστορική μνήμη κρατάει σε εγρήγορση τη συνείδηση, ενδυναμώνει το εθνικό φρόνιμα, αποτελεί πολύτιμο οδηγό για το παρόν και το μέλλον.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν ένα μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό μέρος της δράσης των ηρώων της αντίστασης.
Δείτε σκηνές από την ταινία ΕΔΩ

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων