Feed
Άρθρα
Σχόλια

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι ( απόφοιτοι και υποψήφιοι για το 10%) για υποβολή Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ. να προσέλθουν για να δημιουργήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password),  19-6-2024 με 28-6-2024. Επισημαίνουμε την ανάγκη το password να δημιουργείται και να καταχωρίζεται αποκλειστικά ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ τον υποψήφιο, καθώς είναι ΑΥΣΤΗΡΑ προσωπικό. Επίσης ο υποψήφιος θα καταχωρίζει και το προσωπικό του mail, ως επιπλέον στοιχείο επικοινωνίας.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η εξουσιοδότηση είτε από το gov.gr, είτε θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2022 ή 2023. Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η εξουσιοδότηση είτε από το gov.gr, είτε θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο Εδώ

Σύμφωνα με τις διατάξεις, οι απόφοιτοι και οι μαθητές ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι άλλου τύπου Λυκείου που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 9, εξετάζονται ως άτομα με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
από τις οικείες Επιτροπές Εξέτασης ως ακολούθως:
Στα μαθήματα ΑΓΓΛΙΚΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ οι υποψήφιοι που υπέβαλαν τη σχετική Αίτηση – Δήλωση σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά καθώς και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου εξετάζονται από την Επιτροπή Εξέτασης ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εδρεύει στο 50ο Γυμνάσιο Αθηνών και στο παρακείμενο 50ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Χατζηαποστόλου 74-76 και Δόρδου, ΤΚ 10443 Αθήνα).

Διαβάστε την εγκύκλιο για τα υπόλοιπα μαθήματα ΕΔΩ

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας – Κύπρου, σχολικού έτους 2023-2024 και έχοντας υπόψη την περιπτ. δ της παραγρ. 4 του άρθρου 35 του Π.Δ. 18/2018 (Α΄31), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί τους τελειόφοιτους (Γ’ Λυκείου) μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι οποίοι κατέκτησαν 1η ή 2η ή 3η νίκη σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων) και εφόσον επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας τα σχετικά δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω:
α. αίτηση για έκδοση Βεβαίωσης Νίκης (επισυνάπτεται),
β. αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις),
γ. αντίγραφο της Σχολικής Αθλητικής Ταυτότητας επικυρωμένο από τον Διευθυντή/Διευθύντρια της οικείας σχολικής μονάδας.

Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Η αίτηση για έκδοση Βεβαίωσης Νίκης ΕΔΩ

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου, στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.
Α. Αναλυτικό Πρόγραμμα Εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων
Β. Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών
Γ. Εξεταστικά Κέντρα Ειδικών Μαθημάτων (πλην Αγγλικών)
Δ. Εξεταστικά Κέντρα Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες
Ε. Οδηγίες προς τους υποψηφίους

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

Ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Αλίμου, Κωστούρος Γεώργιος (A2), συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Πυγμαχίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 8th World Junior Nations Cup που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία το χρονικό διάστημα 7-13 Μαΐου, με συμμετοχή 190 αθλητών από 10 χώρες και κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κατηγορία των 66kg.

Επίσης ο ίδιος μαθητής, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας  (Γρεβενά 15-20/5) , κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του (66kg).

Συγχαίρουμε θερμά το μαθητή μας Κωστούρο Γεώργιο για την εξαιρετική του επίδοση και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Ο Διευθυντής                                                         Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σάββας Τσομπανέλλης

     

   Picture1

Picture2

Picture3

Υπενθυμίζουμε τις σχετικές διατάξεις για το 10 % των θέσεων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση, στο δελτίο τύπου  ΕΔΩ

Σας αποστέλλουμε οδηγίες για τους/τις υποψήφιους/ες για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 που θα προσέλθουν για να εξεταστούν στην Επιτροπή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας.

1. Ημερομηνίες κατάθεσης δικαιολογητικών και διεξαγωγής εξετάσεων
Η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.
2. Τόπος κατάθεσης δικαιολογητικών και υγειονομικής εξέτασης
Η Γραμματεία των εξετάσεων και η Υγειονομική Επιτροπή εδρεύει στο Δημοτικό Στάδιο Αγίου Δημητρίου, Λεωφ. Αγίου Δημητρίου 322, Αγ. Δημήτριος Αττικής.
3. Απαραίτητα Δικαιολογητικά
Οι υποψήφιοι/ες κατά την προσέλευσή τους στο χώρο κατάθεσης Δικαιολογητικών και Υγειονομικής Εξέτασης, πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής:
I. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας έγγραφο.
II. Δύο (2) πρόσφατες, όμοιες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας.
III. Το Δελτίο εξεταζομένου/ης από το Λύκειό τους ή τη «Βεβαίωση πρόσβασης» όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του/της υποψηφίου/ας.
IV. Ιατρικές εξετάσεις
i. Ακτινογραφία θώρακα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό, με γνωμάτευση του Ιατρού. Επάνω στην ακτινογραφία, ή στη γνωμάτευση του/της εξεταζόμενου/ηςπρέπει να επισυνάπτεται φωτογραφία, σφραγισμένη & υπογεγραμμένη από το γνωματεύοντα Ιατρό.
ii. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό.
iii. Καρδιογράφημα από Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή Ιατρό του Δημοσίου ή Ιδιώτη Ιατρό, με γνωμάτευση του Ιατρού.
iv. Όσον αφορά στις ιατρικές εξετάσεις που καλούνται να προσκομίσουν οι Υποψήφιοι/ες στις Επιτροπές, φέτος μπορούν να καταθέσουν είτε : Α) Βεβαίωση οπτικής οξύτητας, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος, είτε Β) αντίγραφο Δελτίου Υγειονομικής Εξέτασης, είτε Γ) Βεβαίωση Ικανότητας. Σημειώνεται ότι οι περιπτώσεις Β και Γ πρέπει να αναγράφουν ότι ο/η υποψήφιος/α έχει κριθεί ικανός/η-κατάλληλος/η από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Η διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, χωρίς εξετάσεις, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 24 του άρθρου 39 του Ν.4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), την παρ. 2 του άρθρου έκτου του Ν.4218/2013 (ΦΕΚ 268 Α΄),με το άρθρο 7 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α’), καθώς και με το άρθρο 13 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α’)και το άρθρ. 108 του Ν.4547/2018 (ΦΕΚ 102 Α’).

Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ).

Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:
α. ο γονέας/κηδεμόνας που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση, δηλαδή ο «Κηδεμόνας E-eggrafes», να συμπληρώσει τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και
β. ο έτερος κηδεμόνας να συμπληρώσει την Υπεύθυνη Δήλωση που τον αφορά και να τις αποστείλουν/καταθέσουν στο σχολείο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη συμπλήρωση των στοιχείων της Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα/κηδεμόνα που θα υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής, καθώς θα πρέπει να συμπληρώσει ακριβώς τα στοιχεία του όπως εμφανίζονται στο taxisnet.

Για το λόγο αυτό σας αποστέλλουμε λεπτομερείς οδηγίες καθώς και τα δύο (2) υποδείγματα Υπεύθυνων Δηλώσεων. Οι υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση:

Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής είτε μέσω Gov.gr.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2024-2025.
Ο Διευθυντής
Σάββας Τσομπανέλλης ΠΕ01

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ 2024-25

ΥΔ_e-εγγραφές_Α

ΥΔ_e-εγγραφές_Β

    Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι η Ομάδα Ποδοσφαίρου του σχολείου μας μετά τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα της με το 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια σε επίπεδο της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.
Έτσι, συγχαίρουμε θερμά όλους τους παίκτες – μαθητές μας για την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε κάθε πρόοδο και επιτυχίες σε όλους τους τομείς της προσωπικής και της μετέπειτα επαγγελματικής τους ζωής. Επιπλέον, τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τη νικηφόρα πορεία τους και στους επικείμενους αγώνες σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής και να κατακτήσουν το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σχολικών Αγώνων.
Επίσης, ιδιαίτερα θερμά συγχαρητήρια στον εκλεκτό συνάδελφο – γυμναστή και προπονητή της Ομάδας Ποδοσφαίρου του σχολείου μας, κ. Βασίλειο Βασιλείου ΠΕ11 για την έμπνευση, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση των μαθητών της παραπάνω ομάδας αλλά και των ομάδων των υπόλοιπων αθλημάτων των σχολικών αγώνων στους οποίους συμμετείχε το σχολείο μας.

Ο  Διευθυντής                                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων

      Καταρχάς αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, τη συμμετοχή και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραμάτισαν, όλοι οι συμμετέχοντες – εισηγητές σε συνεργασία μεταξύ τους: 1) τους δύο (2) εξειδικευμένους αξιωματικούς από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, τους δύο (2) κλινικούς ψυχολόγους από το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης – Παιδαγωγικής  Ευθύνης του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων για την επιτυχή πραγματοποίηση της δίωρης ενημερωτικής ημερίδας που αφορούσε το «Σχολικό Εκφοβισμό – Σχολική Βία – Παραβατικότητα των Νέων» στις 08/02/2024 ημέρα Πέμπτη από τις 10:00 π.μ έως 12:00 π.μ στο χώρο του αμφιθεάτρου παρουσία διακοσίων (200) περίπου μαθητών των Α΄ και Β΄ Τάξεων με τους διδάσκοντες καθηγητές τους.
Ειδικότερα, οφείλουμε να εξάρουμε τον ιδιαίτερο και αποτελεσματικό τρόπο παρουσίασης του ούτως ή άλλως εμπεριστατωμένου και επαρκώς προετοιμασμένου υλικού παρουσίασης του θέματος από πλευράς των παραπάνω εισηγητών, στο πλαίσιο της προσδοκώμενης διάδρασης, όπως απεδείχθη εξάλλου από την ενεργό συμμετοχή των παριστάμενων μαθητών. Έτσι, οι μαθητές αναδείχθηκαν το επίκεντρο ενδιαφέροντος για την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης αλλά είχαν και την ευκαιρία να νιώσουν ως δρώντες και όχι ως παθητικοί θεατές.
Ο Διευθυντής                               Ο Σύλλογος των Διδασκόντων
20240208 105136
20240208 105138

Την Τρίτη 6-2-2024 και ώρα 12.45 συγκροτήθηκε επιτροπή εξέτασης των κλειστών προσφορών για την τετραήμερη εκδρομή της Β΄ τάξης στο Ηράκλειο Κρήτης από 17.4.2024 έως 20.4.2024. Ανοίχτηκαν οι προσφορές των κάτωθι ταξιδιωτικών πρακτορείων:

 • At Holidays
 • Hellas Ferries
 • Holidays on Line
 • Manessis

Επιλέχτηκε η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Manessis, διότι εκπληρούσε όλους τους αναγραφόμενους όρους στην προκήρυξη του σχολείου. Δεν έγινε αποδεκτή από την επιτροπή αξιολόγησης η προσφορά του ταξιδιωτικού πρακτορείου Connection Travel επειδή δεν τηρούσε τους όρους της προκήρυξης (απεστάλη σε ηλεκτρονική μορφή – email).

Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός τριών ημερών από την ανάρτηση του παρόντος εγγράφου στο ιστολόγιο του σχολείου.

Την Δευτέρα 5-2-2024 και ώρα 12.30 συγκροτήθηκε επιτροπή εξέτασης των κλειστών προσφορών για την τριήμερη εκδρομή της Α΄ τάξης στο Μουζάκι Καρδίτσας από 4.4.2024 έως 6.4.2024. Ανοίχτηκαν οι προσφορές των κάτωθι ταξιδιωτικών πρακτορείων:

 • At Holidays
 • IQ Holidays
 • SYNTHESIS GROUP TRAVEL

Επιλέχτηκε η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου IQ Holidays, διότι εκπληρούσε όλους τους αναγραφόμενους όρους στην προκήρυξη του σχολείου.

Ενστάσεις γίνονται δεκτές εντός τριών ημερών από την ανάρτηση του παρόντος εγγράφου στο ιστολόγιο του σχολείου.

Η μαθήτρια της Γ τάξης του 2ου Λυκείου Αλίμου Ιακωβίνα Κερκέζου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ιστιοπλοΐας 2024 στην κατηγορία 420 γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Ιακωβίνα Κερκέζου με πλήρωμα την Δανάη Γιαννούλη «έγραψαν Ιστορία» για την ελληνική ιστιοπλοΐα, καθώς στον πρώτο μεγάλο διεθνή αγώνα του 2024, κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 420, που φιλοξενήθηκε στη Βραζιλία.
Αυτός, είναι ο δεύτερος συνεχόμενος παγκόσμιος τίτλος τους ενώ το 2023 είχαν αναδειχθεί και πρωταθλήτριες Ευρώπης και είχαν κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας.
Πρόκειται για διαδοχικές σπουδαίες επιτυχίες για τις ίδιες και φυσικά για την ελληνική ιστιοπλοΐα, που στα πρόσωπά τους βλέπει δυο σπουδαίες αθλήτριες με ξεχωριστές δυνατότητες για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.
Κατενθουσιασμένη η Ιακωβίνα Κερκέζου, δήλωσε: «Κατακτήσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη σερί σεζόν κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενες. Ο αγώνας ήταν δύσκολος, διότι υπήρχαν περίεργες καιρικές συνθήκες. Ο αέρας άλλαζε συνεχώς και μας δημιούργησε προβλήματα. Ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε και πολλές ενστάσεις. Αυτόν τον τρόπο διάλεξαν για να μας νικήσουν, αλλά απέτυχαν. Είναι μεγάλη ιστορία να διεκδικείς το δίκαιο σου και να δικαιώνεσαι. Αποκτάς εμπειρίες και ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Σε βοηθά στην ζωή σου συνολικά. Αφιερώνω το μετάλλιο πρώτα στον εαυτό μου, διότι δουλέψαμε πολύ σκληρά μαζί με τη Δανάη και φτάσαμε ως εδώ μέσα από πολλές προσωπικές θυσίες. Οφείλουμε πολλά στους προπονητές μας και φυσικά στους γονείς μας που κάνουν τα πάντα για να συνεχίζουμε και να απολαμβάνουμε αυτές τις επιτυχίες».

Τα 420 γυναικών ολοκληρώθηκαν με 12 ιστιοδρομίες. Στις δύο τελευταίες οι Ι. Κερκέζου- Δ. Γιαννούλη ήταν εντυπωσιακές. Τερμάτισαν 1ες και 3ες αντίστοιχα και με 33 βαθμούς κατάφεραν να ανέβουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε σύνολο 27 σκαφών από 10 χώρες.

Πολλά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες στην Ιακωβίνα αλλά και στους γονείς της Παρασκευά Κερκέζο και Άννα Μαυρίδου.

Ο Διευθυντής                                                Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

2024 01 19 11 21 47

2024 01 19 11 20 29

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.
Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

H ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω του COVID-19, σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών των σχολικών μονάδων, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στη νόσηση από κορωνοϊό COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-24. Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων αν είναι ενήλικοι/ες, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον/στη Διευθυντή/ντρια-Προϊστάμενο/η των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR). Στην περίπτωση που ο/η μαθητής/τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο λόγω νόσησης από κορωνοϊό COVID-19 οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας του/της.
Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 7022/τ.Β’ η υπ΄ αριθμ. Φ.251/139828/Α5/6-12-2023 Υπουργική Απόφαση (ΑΔΑ: Ψ5BA46ΝΚΠΔ-ΛΟΩ) με τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και εφεξής, δηλαδή από τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής.

Σύμφωνα με την απόφαση από τα συνολικά 450 τμήματα σε σχέση με πέρσι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής:

 • Παραμένει σταθερή στα 411 τμήματα
 • Στα 18 τμήματα αυξήθηκε , και
 • Στα 21 μειώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Διαβάστε το ΦΕΚ  ΕΔΩ

Το σχολείο μας πραγματοποίησε πολυήμερη (4/ήμερη) εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών CERN της Γενεύης – Ελβετίας από 22/11/2023 έως 25/11/2023.

Οι μαθητές την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν τη Ζυρίχη και μετά τους περίφημους καταρράκτες του Ρήνου. Επόμενος προορισμός το μεσαιωνικό κέντρο, καθώς και το σπίτι όπου έζησε, ο μεγάλος επιστήμονας ο Άλμπερτ Αϊνστάιν από το 1903 έως το 1905, της ελβετικής πρωτεύουσας της Ελβετίας Βέρνη, μία από τις πιο αυθεντικές και πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη. Στη συνέχεια το  Annemasse, μια γαλλική κοινότητα στο νομό της Άνω Σαβοΐας.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας), όπου μαθητές και συνοδοί καθηγητές είχαν την μοναδική ευκαιρία να δούνε από κοντά τα εντυπωσιακά διαδραστικά εκθέματα αυτά τα θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Στην συνέχεια μετέβησαν στο Ανεσί, την πόλη στη Γαλλία με το προσωνύμιο «η Βενετία των Άλπεων».Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στην πόλη της Γενεύης: στο διάσημο FlowerClock, στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της παλιάς πόλης του Αγίου Πέτρου, όπου εδώ έκανε το κήρυγμά του ο Ιωάννης Καλβίνος το 1536, συμμετέχοντας στο Κίνημα της Μεταρρύθμισης, και επίσκεψη στο σπίτι που κατοικούσε από το 1822 έως το 1827 ο Ιωάννης Καποδίστριας από την Κέρκυρα, υπουργός του Τσάρου Αλέξανδρου Α΄, πολίτης της Γενεύης και της Λωζάννης.

Την τρίτη μέρα έγινε η δεύτερη επίσκεψη – ξενάγηση στο CERN υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας(πειραματικός φυσικός) στο πείραμα Alice του LHC το οποίο μελετά τις αλληλεπιδράσεις των βαρέων ιόντων. Η περιήγηση έφτασε μέχρι το κατώτατο επίπεδο της διάταξης σε βάθος 55 μέτρων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνο στην Ιταλία: Ξενάγηση στην Πιάτσα ντελ Ντουόμο, στον Καθεδρικό Ναό (DuomodiMilano) καθώς επίσης και την Σκάλα του Μιλάνο.

Την οργάνωση της εκδρομής ανέλαβαν και υλοποίησαν οι καθηγητές του σχολείου μας: Πέτρος Καλογεράκος (αρχηγός συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ04.01, Στέφανος Νταφόπουλος (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ03, Γαϊτανίδου Χριστίνα (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ04.02  και Γάτσινου Βασιλική (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ80.

20231122 162908

Το σχολείο μας πραγματοποίησε πολυήμερη (5/νθήμερη) εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη από 30/11/2023 έως 04/12/2023.
Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης για να θαυμάσουν τη πανοραμική θέα από τα Βυζαντινά Τείχη. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν τα Βυζαντινά μνημεία της πόλης: τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο, τις κατακόμβες, το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου) και τέλος επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης, περιηγήθηκαν το  οχυρό Ρούπελ και το Πολεμικό Μουσείο, καθώς και την πόλη των Σερρών. Επιπροσθέτως, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο – Μουσείο – Πέλλας με τα περίφημα ψηφιδωτά, περιηγήθηκαν στους καταρράκτες της Έδεσσας και στην πόλη της Νάουσας. Κατά την επιστροφή προς Αθήνα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Βεργίνας
Την οργάνωση της εκδρομής ανέλαβαν και υλοποίησαν οι καθηγητές του σχολείου μας:
1) Τσομπανέλλης Σάββας (Διευθυντής – Αρχηγός συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ01, 2) Βασιλείου Βασίλειος (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ11, 3) Γαϊτανίδου Χριστούλα (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ04.02, 4) Καστανάρα Ευτυχία  (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ03, 5) Λούκα Μαρία (συνοδός) εκπαιδευτικός ΠΕ04.01

image4

image5

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία με σκοπό τη συμμετοχή του στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη από 27/11/2023 έως 30/11/2023.

Οι μαθητές/τριες μέσω της παρουσίασής τους στο συνέδριο αναφέρθηκαν στη θέση της γυναίκας στην Αρχαία Αθήνα και στη Ρώμη μέσα από συγκριτική μελέτη. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε περιοχές σημαντικού ιστορικού ενδιαφέροντος και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, λόγω της δομής και της αρχιτεκτονικής τους. Επισκέφθηκαν το Βατικανό και την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης (αρχαία Αγορά, Κολοσσαίο) και στις πολυσύχναστες πλατείες με τα μοναδικής ομορφιάς ιστορικά μνημεία που τις κοσμούν. Πραγματοποίησαν, επίσης, ημερήσια εκδρομή στο Ορβιέτο, μεσαιωνικό χωριό σκαρφαλωμένο σε ηφαιστειογενή βράχια και στη Σιένα, μία πόλη που μεγάλο κομμάτι του ιστορικού της κέντρου δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από τον 13ο αιώνα.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου, Καντέλη Κωνσταντίνα, αρχηγός συνοδός, εκπαιδευτικός κλάδου (ΠΕ02), καθώς και η  εκπαιδευτικός συνοδός, Μαλτέζου Ανθούσα, κλάδου (ΠΕ02).

IMG 20231129 144541

Δείτε τον εσωτερικό κανονισμό  ΕΔΩ

Για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών/τριών στις σχολές, τα Τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων και των Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε., συμπεριλαμβανομένων των Σ.Ε.Φ.Α.Α-Τ.Ε.Φ.Α.Α, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 εφαρμόζονται οι διατάξεις των νόμων σύμφωνα με την εγκύκλιο  Φ. 152/101768/Α5 – 14 / 09 / 2023.

Διαβάστε την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Δείτε τις ψηφιακές αίθουσες – τάξεις (WEBEX) των καθηγητών του σχολείου μας, καθώς και το ωράριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

Ψηφιακές τάξεις -Διευθύνσεις  ΝΕΟ

Ωράριο για εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2023-24

 

 

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η Ιακωβίνα Κερκέζου (καπετάνιος) μαζί με τη συναθλήτριά της Δανάη Γιαννούλη (πλήρωμα) αναδείχτηκαν Παγκόσμιες πρωταθλήτριες κερδίζοντας την 1η θέση στην κατηγορία σκαφών 420 γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Alicante της Ισπανίας και  Πρωταθλήτριες Ευρώπης κερδίζοντας την 1η θέση της γενικής κατάταξης στο Πανευρωπαϊκό νέων στην Gdynia  της Πολωνίας.

Η αθλητική επίδοση αυτή θεωρείται πολύ σημαντική καθώς είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό γυναικείο πλήρωμα κατακτά και τους δύο τίτλους την ίδια χρονιά.

Θερμά συγχαρητήρια στην αγαπητή μαθήτρια Ιακωβίνα Κερκέζου της Γ’ λυκείου του σχολείου μας, καθώς

και στους γονείς της κ. Παρασκευά Κερκέζο, κ. Άννα Μαυρίδου για την επιτυχία της κόρης τους, καλή πρόοδο και πάντα νίκες σε όλους τους στίβους της ζωής της!!!

Ο Διευθυντής                                             Ο Σύλλογος Διδασκόντων

2023 07 010 GDS2023 MEJ 420 1290 SS medals

420 Worlds 2023 LELLI©Day8A

 

347597007 767083448751

Παρακάτω είναι οι σχετικοί σύνδεσμοι από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία :

ΕΙΟ -1

ΕΙΟ -2

Με επισημότητα  έγινε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Παραβρέθηκαν εκτός από τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό, ο Δήμαρχος του Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας, η Αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Αλίμου κ. Σύρμα Θεοδώρα, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας Αλίμου κ. Γκιόλιας Χρήστος, δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, καθώς και η πρόεδρος κ. Σμυρλή Μαρία και η αντιπρόεδρος κ. Χριστοπούλου Ιωάννα της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Μετά τον αγιασμό δόθηκαν στους μαθητές τα βιβλία καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας.

Καλή αρχή! Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα!

Ο Διευθυντής – Ο Σύλλογος Διδασκόντων
20230911 093509

Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή του μαθητή/τριας στο Λύκειο, είναι απαραίτητη η προσκόμιση των παρακάτω εγγράφων, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε (πλην του 2ου):

1. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ
2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ
3. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ-ΚΗΔΕΜΟΝΑ
4. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του ν. 1599-1986
5. ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής
Τσομπανέλλης Σάββας ΠΕ01

Δείτε την εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις στα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς (Τράπεζα θεμάτων) στο ΦΕΚ 5162/22-8-2023   ΕΔΩ

   Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλίμου  διοργανώνει για όλους τους φετινούς (μαθητές που τελείωσαν την Γ’ Λυκείου) αποφοίτους όλων των Λυκείων του Αλίμου, καθώς και όσους από τους γονείς των παραπάνω αποφοίτων το επιθυμούν στο πάρτι που θα γίνει σε παραλιακό κέντρο του
Δήμου την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 12:00.
Ως εκ τούτου, όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες δύνανται να διαβάσουν ολόκληρη την πρόσκληση-επιστολή στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Με εκτίμηση
Η Διεύθυνση του σχολείου

Δείτε τους επιτυχόντες ΕΔΩ   και  ΕΔΩ

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                       Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και το Μουσικό Σχολείο Αλίμου, σας προσκαλούν στην Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας “NOSTOS” το Σάββατο 17 Ιούνη 2023 και ώρα 20.30 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Η συμφωνική ορχήστρα “Νόστος”, αποτελείται από 67 μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και με μαέστρο την κύριο Δημήτρη Αρβανιτίδη, καθηγητή του σχολείου μας, θα παρουσιάσει έργα της Ελένης Καραΐνδρου από ταινίες του Θ. Αγγελόπουλου (Τοπίο στην ομίχλη, Μελισσοκόμος, Το λιβάδι που δακρύζει, Ταξίδι στα Κύθηρα, Αιωνιότητα και μια μέρα) και της Τόνιας Μαρκετάκη ( Η τιμή της αγάπης) και μουσική από τη θεατρική παράσταση Ο γλάρος του Α. Τσέχωφ κλπ. καθώς και έργα κλασικού ρεπερτορίου (5η Συμφωνία L.V. Beethoven, D.Shostakovich, P.I.Tchaikovsky, C.Saint-Saens,  G.Bizet κ.ά.

Η ορχήστρα “Νόστος” έχει στο ιστορικό της επιτυχημένες συναυλίες τόσο στη χώρα μας (Ρόδος, Άργος, Ναύπλιο, Αρχαιολ. Μουσείο Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη κ.α.) όσο και στο εξωτερικό (Βενετία, Ινσμπουργκ-2014,Μόναχο-2016, Στρασβούργο-2018, Σεράγεβο-2019, Ρωμαϊκή Αγορά Σαραγόσα-Απρίλιος 2023).

Η συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική χορηγία του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά για την οποία ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε επίσης για την υποστήριξη και την χορηγία επικοινωνίας το ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά καθώς και το VIVA.GRγια την για την χορηγία της πλατφόρμας εκδόσεων των ΔΩΡΕΑΝ εισιτηρίων.

Για κρατήσεις εισιτηρίων ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.viva.gr/tickets/music/synaulia-orxistras-nostos-tou-msa/

NOSTOS 4

Η Β΄ Λυκείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Σύρο στο διάστημα από 26/4/23 – 29/4/23.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν σημαντικά αξιοθέατα του νησιού όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο, έργο του σημαντικού αρχιτέκτονα Τσίλλερ, το θέατρο Απόλλων, ένα εργαστήριο  παρασκευής λουκουμιών, την εκκλησία της κοίμησης της Θεοτόκου με την εικόνα  του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, την Άνω Σύρο με τη μαγευτική θέα, την καθολική επισκοπή και είδαν την ιστορία του ρεμπέτικου στο μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη. Επισκέφθηκαν επίσης το Βιομηχανικό Μουσείο,  τις παραλίες του νησιού και το ενυδρείο στο χωριό Κίνι.

Συμμετείχαν 86 μαθητές και 5 Συνοδοί καθηγητές.

Η εκπαιδευτική εκδρομή υπήρξε επιτυχής ως προς τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της στόχο.

εικόνα Viber 2023 05 10 09 30 33 705εικόνα Viber 2023 05 10 09 30 34 008

εικόνα Viber 2023 05 10 09 30 32 899 εικόνα Viber 2023 05 10 09 30 34 191

 

Mουσική Eκδήλωση

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αλίμου, ο  ο Σκακιστικός όμιλος “Θουκυδίδης” και η Β/Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου διοργανώνουν Σκακιστικό Τουρνουά Γυμνασίων και Λυκείων και  σας προσκαλούν  στη μουσική εκδήλωση στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας την Κυριακή 7/5 και ώρα 19 :30 όπου θα απολαύσουμε στην εξέδρα την ΡΟΚ μπάντα Μsa Rock Band, και Jack to Jack των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου!
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν γι΄αυτό σας περιμένουμε όλους  ως θεατές να διασκεδάσουμε  σε αυτή τη μαγιάτικη σχολική εκδήλωση με βασικούς πρωταγωνιστές τους μαθητές μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου

Η  Α΄ Λυκείου πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο – Πήλιο από 2-4.4.2023.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους παραδοσιακούς οικισμούς στη Μακρυνίτσα, τις Μηλιές και την Πορταριά και ξεναγήθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Συμμετείχαν 86 μαθητές και πέντε συνοδοί καθηγητές.

Η εκπαιδευτική εκδρομή υπήρξε επιτυχής ως προς τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό της στόχο.

εικόνα Viber 2023 04 07 08 11 46 352

335682811 544022167720418 3600387772799704672 n 576x1024

Το σχολείο μας πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2023. Σκοπός ήταν η συμμετοχή μας στο 7ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο, ετήσιο θεσμό του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βερόνα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος, Σοφία Γαλανάκη με μια ομάδα 26 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης, αντιπροσώπευσαν επάξια το σχολείο μας με την παρουσίαση της συνεισφοράς της ελληνικής σκέψης στη διαμόρφωση της σύγχρονης δημοκρατίας.

Συνοδοί ήταν η Διευθύντρια, Κωνσταντίνα Καντέλη, η φιλόλογος, Εύη Χαραλάμπους καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Μαρία Σμυρλή. Εκτός από τη Βερόνα, η ομάδα μας επισκέφτηκε τη Βενετία, τη Μπολόνια και τη λίμνη Γκάρντα.

2

image1 image2 image3

image4

ΤΕΜΠΗ – ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΞΑΝΑ

ΒΙΑ

222230

Στις 22-02-2023, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Γοικ1  και Γοικ2,( συνολικά 23 μαθητές) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ” Πράσινη Απόδραση” που πραγματοποιείται στα πλαίσια της περιοδικής έκθεσης

Οικονομία και κλίμα : Handle with care”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα δωμάτια διαφυγής ( escape rooms) από τα οποία δανείζεται πρακτικές που ενσωματώνονται στη μουσειοπαιδαγωγική πράξη.

Στόχοι , η επισκόπηση της έννοιας της κλιματικής αλλαγής, των αιτιών και των επιπτώσεών της και ειδικότερα η σχέση της με την παγκόσμια οικονομία, καθώς και η ενθάρρυνση τόσο των ατομικών όσο και των κοινωνικών νοοτροπιών και συμπεριφορών που απαιτούνται για μια βιώσιμη πορεία στο μέλλον.

Στο τέλος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, ώστε να συνθέσουν έναν πενταψήφιο κωδικό για να ”διαφύγουν” από έναν χώρο.

2023 02 21 19 03 33

Την Τρίτη 14.2.2023 οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης προσανατολισμού υγείας επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα ανατομίας.

Αρχικά συναντήσαμε τον ομότιμο καθηγητή της σχολής κ. Γεώργιο Τρουπή ο οποίος μας μίλησε για τη Ιατρική Σχολή και το τμήμα του και το ρόλο του στη σύγχρονη εποχή.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στο μουσείο του τμήματος όπου μάθαμε μεταξύ άλλων για δωρητές  για την εκπαίδευση των φοιτητών όπως του μεγάλου συγγραφέα Αν. Σαμαράκη και του ηθοποιού Κώστα Καζάκου (που δωρίστηκε πρόσφατα).

Ακολούθησε η γνωριμία με το εργαστήριο ανατομίας και το αμφιθέατρο ανατομίας (το πρώτο στην Ελλάδα), με τις σχεδόν κάθετες εξέδρες για την παρακολούθηση από τους φοιτητές των εργαστηρίων.

Ήταν μία επίσκεψη που είχε σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για την λειτουργία της ιατρικής σχολής μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Συνοδοί καθηγητές: Ηλίας Γιασεμής, Βιολόγος- οργανωτής της επίσκεψης και Αλεξία Πηγαδιώτη, φιλόλογος.

20230214 113504

2023 02 15 19 33 25

Τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ του σχολείου μας είναι Πρωταθλήτριες του σχολικού πρωταθλήματος στη Δ΄ Αθήνας. Υπό τις οδηγίες του προπονητή – καθηγητή φυσικής αγωγής του σχολείου, κ. Βασίλη Βασιλείου, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλο της Δ΄ Αθήνας και συνεχίζουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον καθηγητή τους.

Ευχόμαστε συνέχεια στις νίκες και καλή επιτυχία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η Διευθύντρια  και ο Σύλλογος Διδασκόντων

328078054 9

328348019 5239515

Την Παρασκευή 10.2.2023 οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης προσανατολισμού υγείας επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στου Παπάγου.

Ήταν μία επίσκεψη που είχε σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τον τρόπο λειτουργίας των ερευνητικών κέντρων μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.

Φθάνοντας νωρίς το πρωί στο κέντρο, μας υποδέχθηκε η κ. Δέσποινα Σανούδου, μοριακή Βιολόγος και καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή, η οποία έκανε και την εισαγωγική ομιλία σχετικά με τη λειτουργία του Ινστιτούτου.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το εργαστήριο φασματομετρίας όπου μας ενημέρωσαν για τη δουλειά τους στην ανίχνευση της δομής πρωτεϊνών (πρωτεωμική).

Η επόμενη παρουσίαση είχε σχέση με την χρήση του Zebrafish σαν μοντέλο για την μελέτη καρδιοαγγειακών νοσημάτων στον άνθρωπο και στο τέλος ενημερωθήκαμε για τη  λειτουργία του εργαστηρίου για τον σχεδιασμό νέων φαρμάκων μέσω προγραμμάτων υπολογιστών και 3D μοντέλων.

Συνοδοί καθηγητές: Ηλίας Γιασεμής, Βιολόγος- οργανωτής της επίσκεψης και Χριστίνα Μπακάλη, Χημικός.

20230210 083226

Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας  ΕΔΩ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες σχετικά με την υποστήριξη των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό τους, αυτογνωσία, πληροφόρηση, σας αποστέλλω τους παρακάτω χρήσιμους συνδέσμους:

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προϊόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων):
https://e-stadiodromia.eoppep.gr/index.php/interest-test

Κανάλι στο YouTube του Unique Minds GR
(Η Unique Minds είναι ένας φοιτητικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που στοχεύει στην γεφύρωση του χάσματος μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου).
Εδώ θα βρείτε βίντεο που περιγράφουν Πανεπιστημιακά Τμήματα:  https://www.youtube.com/channel/UC_PRRmTSz04wnX0qyYka2Jg/featured

Ιστοσελίδα για ενημέρωση για τις Βάσεις των τμημάτων ΑΕΙ, Υπολογισμός Μορίων,
Πληροφορίες αναλυτικών προγραμμάτων:   https://aeitei.gr/

Ιστοσελίδα για τα Δ.Ι.Ε.Κ. :
https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

 

Με εκτίμηση
Σωτηροπούλου Κωνσταντίνα

Υπεύθυνη Σ.Ε.Π . Δ ΔΙΔΕ ΑΘΗΝΑΣ
Επικοινωνία: email:kosotiro@gmail.com

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αλίμου και του 4ου Γυμνασίου Αλίμου στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων διοργανώνουν σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr).

Screenshot 20230114 184618

Ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει στοχευμένη ενημέρωση για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας, όπως έχει διαμορφωθεί την εποχή μετά την πανδημία. Παράλληλα, περιλαμβάνει στοιχεία της επιστημονικής μεθόδου αποδοτικής μελέτης της επιστημονικής ομάδας του Κωνσταντίνου Κότιου με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές αλλά και τους γονείς να εστιάσουν καλύτερα και να είναι αποτελεσματικοί.

Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

 • Ποιες οι αλλαγές στην ζωή μας και στην εργασία μας μετά από την πανδημία.
 • Πώς ανταποκρινόμαστε μέσα από την εργασία μας στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής (π.χ. κλιματική αλλαγή, υγεία, πρόνοια κτλ.) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με θετικό αντίκτυπο (με παραδείγματα από Ελλάδα).
 • Εξειδικεύσεις και Επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του Μηχανογραφικού).
 • Πώς μελετώ ταχύτερα και αποδοτικότερα, απλά αλλάζοντας τρόπο μελέτης (με παραδείγματα);
 • Πώς μπορώ να απομνημονεύσω ευκολότερα;
 • Κινητό-Social Media και μελέτη.
 • Γονείς vs μαθητές ή Γονείς & μαθητές; Υπάρχει τρόπος ο ένας να βοηθήσει τον άλλον;

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/1/2023, στις 18:30 στο Αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Αλίμου (Ελευθερίου Βενιζέλου 29, Άλιμος)

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε 6948522410 της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Μαρίας Σμυρλή.

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ 6975 Β΄/2022 δημοσιεύτηκαν:
α) η αριθ. Φ.251/159901/Α5 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Συμπλήρωση της υπό στοιχεία Φ.251/140232/Α5/11-11-2022 υπουργικής απόφασης «Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την συμμετοχή των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε .του Υπουργείου Τουρισμού, από το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής» (Β’ 5803)» και β) η αριθ. Φ.253.1/159863/Α5 «Συμπλήρωση της υπό στοιχεία Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των συντελεστών βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής» (Β’ 5399), για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής.»
Επισημαίνεται ότι με τις ανωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις καθορίζονται οι συντελεστές ΕΒΕ και οι συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ΓΕΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Αειφορικής Γεωργίας με έδρα το Αγρίνιο και Γεωπονίας με έδρα το Μεσολόγγι του Πανεπιστημίου Πατρών το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και εφεξής. Η ακαδημαϊκή λειτουργία των ανωτέρω Τμημάτων και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών σε αυτά αρχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 (πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023).

Διαβάστε το ΦΕΚ  ΕΔΩ

Λυτρας Τα καλαντα

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2023

Στο διάστημα 15-19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά η πολυήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας στα Ιωάννινα.

Το όνειρο όλων των μαθητών του Λυκείου να απολαύσουν ως τελειόφοιτοι την πενταήμερη σχολική εκδρομή τους ήταν γεγονός. Οι μαθητές γύρισαν με ένα πλήθος γνώσεων και εμπειριών.

Ξεκινήσαμε από την Αθήνα την Πέμπτη το πρωί με το πούλμαν και το μεσημέρι, μετά από κάποιες μικρές στάσεις, φθάσαμε στον πρώτο μας προορισμό, την πόλη της Άρτας. Εκεί περπατήσαμε στα όμορφα στενά της και καταλήξαμε στο περίφημο γεφύρι της.

IMG 1

Στη συνέχεια προχωρήσαμε και το βραδάκι φθάσαμε στην πόλη των Ιωαννίνων όπου και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο μας.

Τη δεύτερη μέρα το πρωί επισκεφθήκαμε το κάστρο της πόλης και την πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Απολαύσαμε τα στενά δρομάκια και τα όμορφα παραδοσιακά κτίσματα της παλιάς πόλης.

Στη συνέχεια πήραμε καραβάκι και πήγαμε στο νησάκι των Ιωαννίνων. Το νησί δεν έχει όνομα και έχει περίπου 250 κατοίκους και επτά μοναστήρια! Είναι πνιγμένο στα πεύκα με ένα μοναδικό οικισμό γύρω από το φυσικό λιμάνι του. Στο νησί βρίσκεται το πολύ όμορφο μουσείο του Αλή Πασά το οποίο και επισκεφθήκαμε. Το μεσημέρι και το βραδάκι μετά την επιστροφή μας στην πόλη περιδιαβήκαμε την όμορφη παλαιότερη αλλά και τη σύγχρονη πόλη των Ιωαννίνων.

Την επόμενη μέρα κατευθυνθήκαμε προς τα Ζαγοροχώρια και κύρια στο Μονοδένδρι. Είναι ένα χωριό φωτογενές, με πέτρινα ζαγορίτικα αρχοντικά και καλντερίμια με ομαλές κλίσεις, σε αντίθεση με τα περισσότερα Ζαγοροχώρια.

Απολαύσαμε έναν καφέ στην πλατεία με τα πλατάνια και επισκεφθήκαμε τη Ριζάρειο Σχολή. Πρόκειται για τη χειροτεχνική σχολή-οικοτροφείο του Ριζαρείου Ιδρύματος, που λειτουργεί στο χωριό από το 1979.

Επισκεφτήκαμε επίσης την Μονή Αγίας Παρασκευής, το πέτρινο, ταπεινό μοναστήρι στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, που είναι μία από τις βαθύτερες του κόσμου. Η θέα από εκεί προς τη χαράδρα του Βίκου κόβει την ανάσα. Στις σπηλιές που υπάρχουν στην περιοχή οι κάτοικοι του Μονοδενδρίου έβρισκαν καταφύγιο από τους ληστές.

IMG 2

Την τελευταία μέρα (Κυριακή) επισκεφθήκαμε το Μέτσοβο για βόλτα περιήγηση στα ιστορικά του στοιχεία και τον μικρό μουσειακό χώρο με εκθέματα από τον βίο του Αβέρωφ Τοσίτσα. Είναι ένα χωριό κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές της Πίνδου σε υψόμετρο 1.200 μ., πάνω από τον μετσοβίτικο ποταμό.

Την Δευτέρα το πρωί ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής. Τελευταίος σταθμός για περιήγηση ήταν η πόλη της Αμφιλοχίας. Η Αμφιλοχία είναι μικρή παραθαλάσσια πόλη 6.000 κατ. και βρίσκεται στο μυχό του Αμβρακικού κόλπου. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δύο λόφους που στο νότιο μέρος συγκλίνουν μεταξύ τους και σχηματίζουν ορθή γωνία.

Αργά το απόγευμα φθάσαμε στο σχολείο όπου μας περίμεναν οι γονείς των μαθητών.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής είχαμε τη συνοδεία ξεναγού ,ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε στη διάθεσή μας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα μέρη που επισκεπτόμαστε.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, κ. Κωνσταντίνα Καντέλη(Διευθύντρια), κ. Στέφανος  Νταφόπουλος, κ. Ευτυχία Καστανάρα και η κ. Βασιλική Γάτσινου.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά καθώς και τους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά τους!

Οι μαθητές μας τίμησαν και αυτή τη χρονιά τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, 49 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα.

Οι μαθητές παρουσίασαν σταδιακά το χρονικό εκείνων των ημερών, ενώ  παρεμβάλλονταν τραγούδια και μουσικές της εποχής με τη συμμετοχή χορωδίας και οργάνων που έπαιζαν μαθητές του σχολείου μας.

Τη γιορτή συντόνισαν οι καθηγήτριες κ. Βασιλική Καμπέρου (αγγλικής φιλολογίας) και κ. Δορλή Λίζα (φιλόλογος). Συμμετείχαν ο μουσικός του 4ου  Γυμνασίου Αλίμου, κ. Καρτσάκης Μανώλης (στα πλήκτρα και στην οργάνωση της χορωδίας) και ο κ. Πέτρος Καλογεράκος (φυσικός) στο μπουζούκι.

20221117 10383820221027 092426

20221117 101750

20221117 105457

 

 

Συνολικά 18 Πανεπιστημιακά τμήματα έχουν αυξομειώσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του τρέχοντος σχολικού έτους, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση. Επίσης επιπλέον 8 Στρατιωτικές Σχολές έχουν μειώσει τους Συντελεστές της ΕΒΕ.

Δείτε τα 18 πανεπιστημιακά τμήμα που αυξομείωσαν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ΕΔΩ

Δείτε την απόφαση Φ.251/140232/Α5/11-11-2022 με όλες τις ΕΒΕ όπως ισχύουν σήμερα ΕΔΩ

“ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ”.

Με μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες ετοιμάζεται να «ντυθεί » η είσοδος  του 2ου Λυκείου Αλίμου ! Όχι για διακοσμητικούς λόγους αλλά στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Κανείς μόνος στο κρύο!» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γ&Κ 2ου ΓΕΛ με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γ&Κ του 4ου ΓΥΜ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για πρώτη φορά , είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι όλων των ηλικιών που έχουν πραγματικά ανάγκη και αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου να περάσουν τους κρύους χειμωνιάτικους μήνες.

Για αυτό λοιπόν από 14 /11 έως 20/11 οι μαθητές και ο σύλλογος Γ&Κ του σχολείου μας θα συλλέγουν ρούχα από όλους όσους θέλουν να προσφέρουν καινούργια ή παλαιότερα (σε καλή κατάσταση).

Καθημερινά σακούλες με είδη ένδυσης θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα του σχολείου που έχει παραχωρηθεί στο σύλλογο Γ&Κ και στη συνέχεια θα ταξινομούνται  με τη βοήθεια εθελοντών μαθητών και γονέων. Η συμβολική τοποθέτηση των μπουφάν είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, στην είσοδο του 2ου Λυκείου Αλίμου.

Screenshot 20221110 085545

Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στις κολώνες του στεγάστρου εισόδου του σχολείου μας από τις 12:30 έως 14:30.  Έτσι όποιος χρειάζεται κάτι από εκεί θα μπορεί να το πάρει άμεσα.

“Κανείς μόνος στο κρύο” λοιπόν και για όσα από τα ρούχα δεν βρουν άμεσα κάτοχο, η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αλίμου  θα αναλάβει να τα μοιράσει στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου .

Την Παρασκευή 4/11/2022 τα τέσσερα τμήματα της Β λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ.

Η επίσκεψη ακολούθησε την πρόσκληση του σμηνάρχου κου Πεπονή στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στη  Σχολή  μαζί με μαθητές από άλλα 10 σχολεία ως εξής:

1) Ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους από σπουδαστές Ίκαρους.

2) Στο αμφιθέατρο χωρητικότητας 900 θέσεων παρακολούθησαν με προσοχή  Βιντεοπροβολή σχετικά με την λειτουργία και τις δράσεις της Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκαν για τον τρόπο εισαγωγής καθώς επίσης για τα μαθήματα και τις αθλητικές και πτητικές ώρες που οι Ίκαροι πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια των 4 ετών φοίτησής τους.

3) Επισκέφτηκαν το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας, όπου με ενδιαφέρον είδαν Εκπαιδευτικά και Μαχητικά αεροσκάφη .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μία μικρή ομάδα μαθητών μας ανέβηκαν σε προσομοιωτή μικρού αεροσκάφους, κάτι που θεώρησαν μοναδική εμπειρία.

Τους 96 μαθητές μας συνόδευσαν οι καθηγήτριες: κα Δορλή Ευαγγελία, κα Καστανάρα Ευτυχία, κα Σκαρή Αγγελική και κα Καμπέρου Βασιλική.

Viber 2022 11 07 15 26 02 089 Viber 2022 11 07 15 26 02 295

IMG 20221104 120920

Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΓΕΥΕΙ

H Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, οργανώνει για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά την πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2022-2023 στις 16-17-18 Δεκεμβρίου 2022 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Σκοπός: Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους και να γνωρίσουν όλες τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής.
Στόχοι: Να εισαχθούν οι μαθητές στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες που τα συγκροτούν και να αποκτήσουν κριτική και συνδυαστική σκέψη.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός ελέγχου μεγαλύτερος από 15.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 11 Δεκεμβρίου 2022. Πρέπει να αποστείλετε την αίτηση σας, στην οποία θα πρέπει να φαίνεται και ο αριθμός του καταθετηρίου και η βαθμολογία της προηγούμενης τάξης, με e-mail στο eeftherina@gmail.com υπόψιν κας Γεώργα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας θα χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή των μαθητών στην εκδήλωση (τα 10 από τα 20 ευρώ της συμμετοχής) και καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση  ΕΔΩ

Δείτε το πρακτικό  ΕΔΩ

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η γιορτή με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κες Πηγαδιώτη Αλεξία και Χαραλάμπους Ευαγγελία , φιλολόγους. Στη γιορτή συμμετείχε και ο καθηγητής φυσικής κος Καλογεράκος Πέτρος που συνόδεψε με το μπουζούκι του.

Η γιορτή ξεκίνησε με την επίδοση της σημαίας στον μαθητή της Γ΄ τάξης Βέττα Διονύση που ορίστηκε σημαιοφόρος της παρέλασης καθώς και την ανάγνωση ονομάτων  μαθητών που αρίστευσαν και παρέλαβαν τα αριστεία και βραβεία.

Ακολούθησε η γιορτή που περιελάμβανε τραγούδια , κείμενα και power point.

Πολύτιμος αρωγός ο καθηγητής μουσικής του Γυμνασίου κος Καρτσάκης Εμμανουήλ.

20221027 090210 20221027 092451 20221027 092903

Διαβάστε τον νέο κανονισμό λειτουργίας του σχολείου μας  ΕΔΩ

Τη Δευτέρα 10/10/2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β4 ξεναγήθηκαν:

Αρχικά, στην Ιερά Μητρόπολη όπου είδαν το σκήνωμα της Αγίας Φιλοθέης καθώς και του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στην Πλάκα και επισκέφτηκαν τους ναούς του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Πανάγιου Τάφου.

Κατευθυνόμενοι προς το Μοναστηράκι ξεναγήθηκαν στην Αρχαία Αγορά όπου  επίσης είδαν το πρώην Τζαμί καθώς και τον Τούρκικο Μετρεσέ.

Η επίσκεψη έκλεισε ευχάριστα με ελεύθερο χρόνο στο Μοναστηράκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές έδειξαν άριστη διαγωγή και παρακολούθησαν την ξενάγηση με ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε τους ξεναγούς μας , κ. Ανυφαντή και κ. Ιφιγένεια.

Τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγήτριες, κ. Λ. Δορλή, κ. Μ. Επιγαρίδου και κ. Β. Καμπέρου.

IMG 20221010 110441

IMG 20221010 110121

IMG 20221010 105441

IMG 20221010 110515

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  5136/3-10-2022 η με αριθμ. Φ.251/119188/Α5 (Β’ 5136) Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 και εφεξής.

Δείτε την απόφαση  ΕΔΩ

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων δημιουργήθηκε σε ανεκμετάλλευτο χώρο ένα γήπεδο βόλεϊ στο 2ο Λύκειο Αλίμου.!!

Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση κ χαρά βελτιώνοντας τις συνθήκες στις οποίες φοιτούν και αθλούνται οι μαθητές του σχολείου μας. Ο αθλητισμός και το παιχνίδι είναι βασικές ανάγκες και εμείς δίνουμε έμφαση σε αυτό!! Ευχαριστούμε τη Β/θμια Σχολική Επιτροπή που μας πρόσφερε το φιλέ γηπέδου καθώς και τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την τοποθέτηση του. Θερμές ευχαριστίες στο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής της σχολικής μονάδας κ Βασίλειο Βασιλείου που πρόσφερε τις υπηρεσίες του δημιουργώντας τις διαγραμμίσεις του γηπέδου.

2ο

 

Μια εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες στους τοίχους του 2ου Λυκείου Αλίμου, χαρίζοντας ζωντάνια σε μια ολόκληρη γειτονιά της πόλης. Πρόκειται για μια τοιχογραφία που αναπαριστά την «Έναστρη νύχτα» του Βίνσεντ βαν Γκογκ και έχει δημιουργηθεί από τους καλλιτέχνες SpyLex Design. Η ξεχωριστή αυτή τοιχογραφία είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης, ομορφαίνοντας τις μέρες των Αλιμιωτών στην «Κλούβα», αλλά και τις νύχτες τους στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Έναστρη Νύχτα», αυτός ο αριστουργηματικός πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ένα από τα καλύτερα έργα του, αποτελεί τον μαγνήτη του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο φωτογραφίζονται μπροστά της. Παγκοσμίως άλλωστε η «Έναστρη Νύχτα» του διάσημου ζωγράφου, με την πρωτοποριακή σύλληψη και εκτέλεση της ιδέας του «ολοζώντανου ουρανού», υποβάλλει τον θεατή σε έναν κατακλυσμό συναισθημάτων.

Από τη σελίδα του ATHENS VOICE

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αλίμου.

2022 09 25 12 25 05

Κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν στην υπηρεσία μας, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4823/2021 (ΦΕΚ 136/τΑ΄/3-8-2021) «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», ισχύουν τα εξής:
Στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 του ν. 3699/2008 (Α’ 199), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (άρθρο 53 του ν.4823/2021), ορίζεται:
«3. Τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. δύνανται να αξιολογούν μαθητές που φοιτούν μέχρι και την Γ’ τάξη Λυκείου όλων των τύπων και έως το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Άτομα άνω των δεκαοκτώ (18) ετών, που έχουν μέχρι την ηλικία αυτήν αξιολογηθεί από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ως άτομα με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. για την έκδοση αξιολογικών εκθέσεων που αφορούν στη φοίτηση σε εκπαιδευτικές δομές, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το τριακοστό (30ό) έτος της ηλικίας τους. Τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. δύνανται να αξιολογούν Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες μαθητών που φοιτούν μέχρι και την Α’ τάξη Λυκείου όλων των τύπων, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους.»

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων σχετικά με την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας και με σύνθημα  ‘ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ”  οργανώθηκε στο σχολείο μας δράση σχετική με το ποδήλατο.

Ένα πλήθος μαθητών μας έφθασε το πρωϊ στο σχολείο με τα δικά του ποδήλατα και τα πάρκαραν στις ειδικές θέσεις που έχουν φτιαχτεί στο προαύλιο χώρο.  Αργότερα συμμετείχαν σε δραστηριότητες στο χώρο του σχολείο αλλά και στους δρόμους γύρω από αυτό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αλίμου και τον Δήμο Αλίμου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Στέφανος Διαμαντής, πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Αλίμου ο οποίος και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της χρήσης του ποδηλάτου σαν εναλλακτικού τρόπου κίνησης καθώς και η κ. Σμυρλή Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αλίμου.

Τους ευχαριστούμε.

307870938 1 307891106 6 308215999

Δείτε το νέο πρόγραμμα  ΕΔΩ

Δείτε τις οδηγίες στους συνδέσμους για το κάθε μάθημα:

Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία  Α΄ και Β΄  ΕΔΩ

Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία Γ΄ ΕΔΩ

Ιστορία ΕΔΩ

Λατινικά  ΕΔΩ

Οικονομία και φιλοσοφία  ΕΔΩ

Ξένη γλώσσα   ΕΔΩ

Θρησκευτικά και φυσική αγωγή   ΕΔΩ

Πολιτική παιδεία  ΕΔΩ

Αρχαία   ΕΔΩ

Μαθηματικά προσανατολισμού Β΄  ΕΔΩ

Μαθηματικά προσανατολισμού Γ΄  ΕΔΩ

Γεωμετρία Α΄  ΕΔΩ

Γεωμετρία Β΄  ΕΔΩ

Άλγεβρα Α΄ ΕΔΩ

Άλγεβρα Β΄  ΕΔΩ

Μαθηματικά γενικής Γ΄  ΕΔΩ

Βιολογία Α΄ τάξης  ΕΔΩ

Βιολογία Β΄τάξης ΕΔΩ

Βιολογία Γ΄τάξης  ΕΔΩ

Χημεία Α΄τάξης  ΕΔΩ

Χημεία Β΄τάξης ΕΔΩ

Χημεία Γ΄τάξης  ΕΔΩ

Πληροφορική Γ΄τάξης  ΕΔΩ

Αρχές της επιστήμης υπολογιστών  ΕΔΩ

Φυσική  ΕΔΩ

Με επισημότητα  έγινε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Παραβρέθηκαν εκτός από τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό εκπρόσωποι του Δήμου Αλίμου καθώς και της Ένωσης γονέων του σχολείου μας.

Μετά τον αγιασμό δόθηκαν στους μαθητές τα βιβλία καθώς και το πρόγραμμα μαθημάτων της εβδομάδας.

Καλή αρχή! Καλή σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια – ο Σύλλογος Διδασκόντων

20220912 090912

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ανακοίνωση

      Αγιασμός

agiasmos sxoleio 2

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2022-2023 θα γίνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ.

Μετά το τέλος του αγιασμού οι μαθητές θα λάβουν τα σχολικά βιβλία και το πρόγραμμα μαθημάτων της Τρίτης.

Η Διευθύντρια

Κωνσταντίνα Καντέλη

Δείτε το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα εξετάσεων του Ιουνίου 2023  ΕΔΩ

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 102474/Δ2/20-08-2021 υπουργική απόφαση «Ομάδες και κλάδοι μαθημάτων, τρόπος και χρόνος εξέτασης και βαθμολόγησης, ορισμός και υποχρεώσεις επιτηρητών, υποχρεώσεις μαθητών κατά τη διάρκεια της εξέτασης, τρόπος διατύπωσης των θεμάτων, βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων,
αναβαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του Γενικού Λυκείου, τρόπος φύλαξης των γραπτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα» (Β’ 4134) ως προς τον τρόπο αξιολόγησης των μαθημάτων του άρθρου 5 στα κάτωθι Κεφάλαια:

Διαβάστε το ΦΕΚ τεύχος B’ 4678/05.09.2022  ΕΔΩ

Ενόψει της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-23 σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
• Χρήση Μάσκας
1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

Διαβάστε όλη την εγκύκλιο  ΕΔΩ

Κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που ορίζονται στην παρούσα απόφαση και ακολουθούν το από 30.08.2022 πρακτικό της 291ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Διαβάστε όλο το ΦΕΚ  τεύχος B’ 4695/07.09.2022  ΕΔΩ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (αρ. φύλλου 4450/22.8.2022) η υπ’ αριθμ. 101173/Δ2 απόφαση που αφορά την εξεταστέα ύλη των μαθημάτων Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης  (τράπεζα θεμάτων).

Δείτε την απόφαση  ΕΔΩ

Συνεχίστηκαν και αυτή τη χρονιά οι επιτυχίες μαθητών μας με την εισαγωγή των περισσότερων σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλού επιπέδου.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και καλές σπουδές.

Τα αποτελέσματα των φετινών υποψηφίων  ΕΔΩ

Τα αποτελέσματα των υποψηφίων με το 10%   ΕΔΩ

Η  Διευθύντρια    και     ο    Σύλλογος  Διδασκόντων

Δείτε και κατεβάστε την ύλη  ΕΔΩ

Η υπεύθυνη δήλωση για τις εγγραφές των μαθητών, θα πρέπει να συμπληρωθεί και από τους δύο γονείς σε ξεχωριστή δήλωση, ώστε να επιβεβαιώνεται ποιος είναι ο κηδεμόνας.

Δείτε και κατεβάστε την υπεύθυνη δήλωση  ΕΔΩ

Από τη Διεύθυνση

Λύτρας 1872Λύτρας, 1872.

Παλιότερα Άρθρα »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων