Δεκ 23

Τσαρούχης, οι τέσσερις εποχές

Μαρ 19

Δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2019

       Η προθεσμία για φέτος ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, με σημερινό ανακοινωθέν, από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση – Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Στην ίδια προθεσμία 20-29 Μαρτίου οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Διάβασε περισσότερα »

Μαρ 18

Νέο προσωρινό πρόγραμμα για την Πέμπτη 21.3.2019

Δείτε το πρόγραμμα   ΕΔΩ

Μαρ 17

Το 2ο ΓΕΛ  Αλίμου στους Γ΄ Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου

     Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στους Γ΄ Αγώνες Αυθόρμητου Λόγου που πραγματοποιήθηκαν  στο 6ο Γενικό Λύκειο Ν. Σμύρνης το Σάββατο 16/3/2019.
     Ο Αυθόρμητος λόγος είναι ένα από τα τέσσερα ρητορικά αγωνίσματα και περιλαμβάνει έναν σύντομο αυτοσχέδιο λόγο διάρκειας 2-3 λεπτών πάνω σε ένα θέμα (λέξη, ανολοκλήρωτη φράση και γνωμικό ή εικόνα) το οποίο ο μαθητής/τρια πληροφορείται την ώρα που εισέρχεται στην αίθουσα. Μετά από μια πολύ σύντομη προετοιμασία εκφωνεί μια ομιλία.
     Οι τρεις μαθητές μας που πήραν μέρος στους Αγώνες είναι οι Διαμαντόπουλος Λεωνίδας (Γ1),  Εφετζή Φωτεινή (Γ1) και  Μπέτση Πωλίνα (Α3). Η μαθήτρια Μπέτση Πωλίνα διακρίθηκε ανάμεσα σε 21 σχολεία και 60 μαθητές από όλη την Αττική, κατακτώντας επάξια μια θέση στη δεκάδα και τον τελικό του αγωνίσματος, πετυχαίνοντας την έβδομη καλύτερη βαθμολογία στους προκριματικούς, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι συναγωνιστές της ήταν μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου! Επίσης, και οι άλλοι δύο μαθητές μας είχαν μια αξιόλογη παρουσία στους προκριματικούς. Και τα τρία παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το θάρρος τους να εκτεθούν σε κοινό!
     Ο νεοσύστατος όμιλος Ρητορικής κέρδισε πλέον το «εισιτήριο» (μία από τις λέξεις των Αγώνων) για την εδραίωσή του στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου!
     Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αφροδίτη Γεωργοπούλου

Μαρ 17

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ

            Tην 1η Μαρτίου η Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ άνοιξε τις πύλες της και μας υποδέχθηκε! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ανθρωπιστικού Προσανατολισμού του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις σύντομες αλλά πολύ κατατοπιστικές εισηγήσεις των εκπροσώπων των τμημάτων της Σχολής.
Ενημερώθηκαν έτσι για τα προγράμματα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους όλων των τμημάτων (Φιλολογίας, Ιστορίας – Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Ψυχολογίας, Αγγλικής, Γαλλικής, Ισπανικής, Ιταλικής, Ρωσικής Φιλολογίας, Μουσικών και Θεατρικών Σπουδών). Συνομίλησαν με τους υπεύθυνους της ενημέρωσης, οι οποίοι απάντησαν πρόθυμα στις ερωτήσεις των μαθητών τόσο του δικού μας όσο και των άλλων φιλοξενούμενων σχολείων. Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες προτάθηκαν στα παιδιά συγκεκριμένοι ιστότοποι της Σχολής. Όλοι μας, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, βρήκαμε την επίσκεψη ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για τον προσανατολισμό των αποφοίτων μας.

Μαρ 16

Συνάντηση μαθητών με τον Δήμαρχο Αλίμου

       Την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 εκπρόσωποι των μαθητών του σχολείου μας συγκεκριμένα τα μέλη του 15/μελούς Συμβουλίου, Δάφνη Ηλιάδου, Άρτεμις Ηλιάδου, Κωνσταντίνος Γαρδέλης, Αθηνά Κράτση, Πλούσα Ελισάβετ καθώς και μέλη της ομάδας Alimodynamics Γιάνης Χαϊνης και Νίκος Μπούτσικας συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αλίμου, κ. Κονδύλη Ανδρέα στο γραφείο του.
Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές πολύ φιλόξενα, τους άκουσε με πολύ ενδιαφέρον, επέδειξε πολύ μεγάλη προθυμία να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα που του εξέθεσαν ως προβλήματα του σχολείου μας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου μας, το θέμα του φωτισμού και της θέρμανσης καθώς και θέματα – προτάσεις των μαθητών για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των νέων και γενικότερα των κατοίκων του Αλίμου με την επίλυση προβλημάτων στον Δήμο.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από το καλό κλίμα και τη πρόθεση του Δημάρχου της πόλης μας  να επιλύσει προβλήματα του σχολείου μας μερικά από τα οποία χρονίζουν άλυτα.
Οφείλουμε να τονίσουμε την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου, κ. Κονδύλη Ανδρέα στην ομάδα Alimodynamics προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της, δηλαδή τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 in Schools.
Με πολλή προσοχή άκουσε ο Δήμαρχος τις προτάσεις των μαθητών για βελτιώσεις στο Δήμο μας.
Τον ευχαριστούμε θερμά
Η σχολική κοινότητα του 2ου Λυκείου Αλίμου

Μαρ 13

Εκδήλωση για το ρατσισμό

     Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 προβλήθηκε η ταινία «Αφανείς Ηρωϊδες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Η ταινία ευαισθητοποιεί τους μαθητές σε ζητήματα που σχετίζονται με το ρατσισμό σε βάρος των εγχρώμων και των γυναικών.
Αναδεικνύεται στην ταινία η ευφυής παρέμβαση γυναίκας συνεργάτιδας για την εκτόξευση του πυραύλου του Τζον Γκλεν σε σημείο που οι άνδρες συνάδελφοί της δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση.
Η ταινία είναι βιογραφική του 2016. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα καθώς και στο βιβλίο Hidden Figures της Μάργκοτ Λ. Σέτερλι.

Μαρ 12

Ενημέρωση σχετικά με απουσίες εποχικής γρίπης

Οι με αρ. πρωτ. Φ1/24044/Δ2/15-2-2019 και Φ1/28838/Δ2/22-2-2019 εγκύκλιοι του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
     Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκυκλίων και μετά από συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, σας ενημερώνουμε ότι παύει από 13/3/2019 η ισχύς της με αρ. πρωτ. Φ1/24044/Δ2/15-2-2019 εγκυκλίου με θέμα «Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης».
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Μαρ 07

Το νέο πρόγραμμα του σχολείου από 8 – 3 – 2019

   Δείτε το νέο πρόγραμμα  ΕΔΩ

Μαρ 07

Αθλητική ενημέρωση για το μαθητή μας Αιμίλιο Μόνο

    Ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Αιμιλιανός Μόνος βραβεύθηκε τιμητικά για τις διακρίσεις του από:
1.  Την ΕΙΟ (Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία) (18/02/2019) στην «Βραδιά των Πρώτων» που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Σημαντική ήταν η παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, του προέδρου της Ε.Ο.Ε.  Σ. Καπράλου, του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου (ο οποίος το 1960 ως τότε διάδοχος κατέκτησε στη Ρώμη το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Dragon μαζί με τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη) και πολλών ολυμπιονικών.

  1. Τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (11/02/2019) με την παρουσία των Ολυμπιονικών και του υφυπουργού αθλητισμού Γ.Βασιλειάδη, όπου ήθελαν να τιμήσουν και να συγχαίρουν την νέα γενιά του αθλητισμού που φέρνει διακρίσεις στην χώρα μας, με πολλές ευχές από τον καθένα τους ξεχωριστά.
  1. Τον Ναυταθλητικό  Όμιλο ΣΕΑΝΑΤΚ (06/01/2019) όπου τίμησε τον αθλητή του, για τα 5 μετάλλια που κατέκτησε το 2018 σε Πανελλήνιο, Βαλκανικό και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

      Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος των Διδασκόντων συγχαίρουν τον Αιμίλιο και του εύχονται υγεία, καλή δύναμη και νέες επιτυχίες.

Μαρ 02

Ενημέρωση σχετικά με τα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο

     Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Β΄ 623/26-2-2019) η αριθ. Φ.253.1/26579/Α5/20-22019 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Τροποποίηση της αριθμ. Φ.253/128314/Β6/2002 (Β΄ 1538) Υπουργικής Απόφασης, όπως ισχύει» αναφορικά με τα εξεταζόμενα σε πανελλαδικό επίπεδο ειδικά μαθήματα και παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση μαθητών/τριών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2018-19 και των αποφοίτων-υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019.
     Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις η εισαγωγή στο Τμήμα Περιβάλλοντος που ιδρύθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα γίνεται χωρίς εξέταση σε ειδικό μάθημα. Επίσης, για το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου ειδικά και μόνο για εισαγωγή το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά»». Ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στο ειδικό μάθημα «Αγγλικά».
  Διαβάστε το ΦΕΚ ΕΔΩ
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

Φεβ 26

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος

     Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές/τριες της Α τάξης του λυκείου, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται σε κτήριο της επί της οδού Αμερικής 3, στο κέντρο της Αθήνας.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, αναδεικνύοντας το ρόλο, τις λειτουργίες της και τη συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζει τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828 έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ, με την ένταξη της Ελλάδος σε αυτήν και την εισαγωγή του ευρώ.
Οι μαθητές/τριες, ακολουθώντας το νήμα της παρουσίασης, αναζήτησαν τις ρίζες του χρήματος στους αρχαίους χρόνους, ενημερώθηκαν για την εισαγωγή και καθιέρωση διαφόρων μέσων συναλλαγής, καθώς και τη νομισματική πολιτική της χώρας μας, την εξέλιξη του θεσμού των κεντρικών τραπεζών και την πορεία προς την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αντικείμενα από τις συλλογές της Τράπεζας και λειτουργούν ως οπτικά ερεθίσματα για την κατανόηση της διαδικασίας σχεδιασμού και παραγωγής των τραπεζογραμματίων και νομισμάτων του νεότερου ελληνικού κράτους.

Με μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων εφαρμογών πολυμέσων διαδραστικού χαρακτήρα και με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων μουσειολογικών πρακτικών, η επίσκεψη μετατράπηκε σε μία συνδυαστική εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας.

Η παρουσία στο μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις πρώτες μορφές του χρήματος, καθώς και την εξέλιξή του έως σήμερα. Επίσης να γνωρίσουν το νομισματικό σύστημα και πολιτική στην Ελλάδα. Τέλος την πορεία προς την ΟΝΕ, και την εξέλιξη του θεσμού των Κεντρικών Τραπεζών.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί στην επίσκεψη ήταν η κ. Π. Β. Γάτσινου,η κ. Φ. Καλαματιανού η κ. Β. Καμπέρου, η κ. Α. Σκαρή και η κ. Π. Φώκου.

Φεβ 25

Ενημέρωση μαθητών για το CERN

      O καθηγητής Φυσικής κ. Καλογεράκος Πέτρος, εισηγητής και διοργανωτής της επίσκεψης 44 μαθητών στο Ερευνητικό Κέντρο CERN έχει ξεκινήσει σειρά ενημερώσεων στους μαθητές της ομάδας προκειμένου να είναι κατατοπισμένοι σχετικά με την ιστορία των στοιχειωδών σωματιδίων και των οργάνων που χρησιμοποιεί το CERN για τη διεξαγωγή των πειραμάτων.

Φεβ 24

Νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών σε Τµήµατα Μουσικών Σπουδών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13)

        Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13) και της σχετικής Φ.253/23170/Α5/14-2-2019 (ΦΕΚ 504 Β΄) Υ.Α. καθορίζονται οι ειδικότερες προϋποθέσεις και όροι εισαγωγής φοιτητών στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, στο Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και στο Τµήµα Εθνοµουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστηµίου, τα εξεταστέα καλλιτεχνικά αντικείμενα και οι συντελεστές βαρύτητας βάσει των οποίων εξάγεται η τελική βαθμολογία του υποψηφίου, τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα μόρια και οι προϋποθέσεις εισαγωγής, ο τρόπος εξέτασης των μουσικών μαθημάτων και οι διαδικασίες συμμετοχής.
     Διαβάστε όλη την εγκύκλιο ΕΔΩ
     Δείτε το έντυπο προδήλωσης ΕΔΩ
      Δείτε το ΦΕΚ 504 Β/14.2.2019  ΕΔΩ

Φεβ 24

Ενημερωτική συνάντηση για το CERN

     Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:30 στην αίθουσα του σχεδίου του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων σχετικά με την επίσκεψη 44 μαθητών στο CERN της Ελβετίας, το μεγαλύτερο Πειραματικό Κέντρο Ερευνών Σωματιδιακής Φυσικής, από τον κ. Καλογεράκο Πέτρο καθηγητή Φυσικής, εισηγητή και διοργανωτή της επίσκεψης.
            Κατά την συνάντηση έγινε παρουσίαση των σημαντικών σημείων της επίσκεψης, με έμφαση στα οφέλη από την επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο, αλλά και σε άλλα μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
            Επιπλέον διευκρινίστηκαν θέματα σχετικά με τις υποχρεώσεις των μαθητών, καθώς και την οργάνωση της ομάδας ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.
            Παρέμβαση έκανε η Διευθύντρια κ. Ρομποτή Σταματία και η καθηγήτρια κ. Σκούρα Αθανασία, συνοδός της διδακτικής επίσκεψης.

Φεβ 21

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

         Το 2ο Λύκειο Αλίμου διοργανώνει την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 (12:30-14:00) Επιστημονική Διάλεξη με θέμα:

 «Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων»

Εισηγητής:  Νίκος Τράκας

Ph.D. in Physics, University of Sussex, U.K.

Καθηγητής ΕΜΠ, συντονιστής της Ελληνικής Ομάδας Εκλαΐκευσης

Η Ελληνική Εταιρία Σπουδών Φυσικής Υψηλών Ενεργειών (ΕΕΣΦΥΕ) συμμετέχει ενεργά στη προσπάθεια που ξεκίνησε από τις αρχές του 1998 το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων, CERN, με στόχο τη διάδοση στο ευρύ κοινό της έρευνας και των επιτεύξεων του τομέα των Στοιχειωδών Σωματιδίων. Για το σκοπό αυτό ιδρύθηκε στο CERN η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (European Particle Physics Outreach Group, EPPOG) με αντίστοιχες εθνικές ομάδες σε κάθε κράτος-μέλος του Οργανισμού. Η Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης αποτελεί το Ελληνικό τμήμα αυτής της προσπάθειας.

Φεβ 18

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

     Σχετικά με την λειτουργία Τμημάτων και Σχολών των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2018-2019, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων θα δεχθεί εισακτέους. Άρα η ανωτέρω σχολή θα υπάρχει στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019.

Φεβ 17

Απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης

        Σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες των μαθητών/τριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.
Η παρούσα εγκύκλιος (Φ1/24044/Δ2) έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Φεβ 12

Ενημέρωση υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για πρόσφατες αλλαγές νομοθεσίας σχετικά με τη δυνατότητα μετεγγραφής σε Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και των προϋποθέσεων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των διακριθέντων αθλητών

Δείτε την ενημερωτική εγκύκλιο  ΕΔΩ

Φεβ 03

Εκδήλωση – ενημέρωση για το κάπνισμα

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 6:30 μμ γονείς και μαθητές καρπώθηκαν τον ουσιαστικό λόγο της ιατρού, κ. Μπουσίου Δήμητρας σχετικά με το κάπνισμα και την εθιστική συμπεριφορά.
Οι γονείς αντιμετωπίζουν την εφηβεία των παιδιών τους, ηλικία κατά την οποία όχι μόνο οι γονείς και οι δάσκαλοι, αλλά προπάντων οι συναναστροφές επηρεάζουν τον έφηβο και εύκολα μπορούν να τον παρασύρουν να κάνει την αρχή.
  • Πώς μπορούμε να ισχυροποιήσουμε τη θέληση του εφήβου για να μπορέσει να αντισταθεί;
  • Πώς σε περιβάλλον καπνιζόντων γονέων, ο νέος θα μάθει να μην καπνίζει;
  • Πόσο βλαπτικά είναι τα 1-2 τσιγάρα την ημέρα;
Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντήθηκαν από την πνευμονολόγο ιατρό, υπεύθυνη του προγράμματος «Πάρε ανάσα» που υλοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Οι μαθήτριές μας, Προύντζου Μιχαέλα, Μπέτση Πωλίνα, Σύγγουρα Ελένη, Σκαπέρα Ελπίδα και οι μαθητές Αλέξανδρος Τσίνγκο, Χρυσός Δημήτρης δραματοποίησαν κείμενα της κ. Μπουσίου, αναδεικνύοντας τη βλαπτική σημασία του καπνίσματος και κάθε εθιστικής συμπεριφοράς.

Ιαν 30

Πρόσκληση

        Αγαπητοί γονείς,
      Σας προσκαλούμε στο σχολείο μας την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 , κατά τις ώρες  9:00 – 13:30, για  την επίδοση των βαθμολογιών του Α’ τετραμήνου.
       Οι βαθμολογίες θα επιδοθούν από τους υπευθύνους των τμημάτων, κατά τις ώρες που έχουν οριστεί για να υποδέχονται τους γονείς. Οι ώρες ενημέρωσης από τους καθηγητές των τμημάτων ορίζονται σύμφωνα με το συνημμένο έντυπο και είναι αναρτημένες στο ιστολόγιο του σχολείου (blog.sch.gr-2lykalim).
-Οι υπεύθυνοι της Α’ τάξης  θα βρίσκονται  στη Βιβλιοθήκη
-Οι υπεύθυνοι της Β’ τάξης θα βρίσκονται στο γραφείο Καθηγητών
-Οι υπεύθυνοι της Γ’ τάξης θα βρίσκονται  στην αίθουσα Σχεδίου
Η Διευθύντρια
           Ρομποτή   Σταμάτα

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων