Το σχολείο μας

Το 2ο Λύκειο Αλίμου βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 4 στο άνω Καλαμάκι (Άλιμος).

Το σχολείο μας, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλίμου «Καραϊσκάκειο», κτίστηκε το 1977 επί της οδού Ελ.Βενιζέλου 4 στο Άνω Καλαμάκι και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία στο δήμο μας. Δίπλα σε χώρους αναψυχής και άθλησης, συνορεύει με το 2ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο και σίγουρα μπορεί και είναι ένας ωραίος χώρος μάθησης και χαράς!
Για 35 χρόνια περίπου από την ίδρυσή του, αρχικά, ως 1ο Λύκειο Αγ. Παντελεήμονα και αργότερα ως 2ο Λύκειο Αλίμου, το λύκειο προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία του Αλίμου. Για πολλές δεκαετίες με μια πλειάδα εξαιρετικών εκπαιδευτικών, μεταλαμπάδευσε σε πολλές χιλιάδες νέων του δήμου μας τη γνώση, το ήθος, την κοινωνικότητα. Πλήθος επιστημόνων και επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας μας έχει αποφοιτήσει από το λύκειο μας και τώρα προσφέρει τις λαμπρές υπηρεσίες του.
Πέρα, όμως, από τη γνώση, το Γενικό Λύκειο απαριθμεί πολλές ποιοτικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στο σχολείο μας επί σειρά ετών λειτούργησε θεατρική ομάδα με αξιόλογες παραστάσεις, οργανώθηκε περιβαλλοντική ομάδα με εξαιρετική επιτυχία για τη μελέτη περιοχών του Αλίμου.
Με αξιέπαινες προσπάθειες καθηγητών και μαθητών το σχολείο μας έχει αναπτύξει δραστηριότητες για τη μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής. Τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που έχουν αναπτυχθεί στο σχολείο μας, έχουν κάνει τα παιδιά μας πιο υπεύθυνα για το περιβάλλον και έτσι οι επόμενες γενιές θα αναβαθμίζουν συνεχώς την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.
Αθλητικές ομάδες μπάσκετ – βόλεϋ – ποδοσφαίρου αγωνίζονται με πείσμα και προσπαθούν για την κατάκτηση διασχολικών διακρίσεων, μεταξύ δε των μαθητών έχουμε και παιδιά με πανελλήνιες επιδόσεις και πρωτιές.
Η τιμητική επωνυμία του σχολείου μας από τον Μάιο το 2000 είναι «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού το σχολείο βρίσκεται δίπλα σε χώρο που τιμάται ο ήρωας του ’21 με ανδριάντα του.
Το τελευταίο σύγχρονο απόκτημα του 2ου Λυκείου ΑΛΙΜΟΥ είναι η σύγχρονη Σχολική Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη. Θεωρείται κατάκτηση η εφαρμογή αυτού του νέου πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας  στο σχολείο μας και πιστεύουμε πως θα βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές και θα συνεχίσει να τους «μεταγγίζει» πολύτιμές γνώσεις ακόμα και μετά την αποφοίτηση τους.


ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Αίθουσα Πληροφορικής

Η Βιβλιοθήκης

Eπικοινωνία

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ    Η Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Αλίμου  στο πλαίσιο της λήψης  μέτρων για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 σε χώρους εργασίας, σας ενημερώνει ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου. Όπου απαιτείται φυσική παρουσία των συναλλασσόμενων και μόνο σε …

View page »

Σχολική κοινότητα

Σχολικό Έτος  2020 – 2021 1. Οι καθηγητές του σχολείου μας                                                                                                                              …

View page »

Φωτογραφίες από το Σχολείο μας

Η είσοδος στο σχολείο, ισόγειο   Το κιόσκι στον κήπο Το αίθριο, στο εσωτερικό του σχολείου     Το εργαστήριο φυσικής   Το εργαστήριο χημείας Η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Η βιβλιοθήκη του σχολείου

View page »

Βιβλιοθήκη

  Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Αλίμου είναι μία από τις 499 σχολικές βιβλιοθήκες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, από το 2000, στο πλαίσιο του 2ου Κ.Π.Σ. (ΕΠΕΑΕΚ – Ενέργεια 1.3.γ –1.4.β). Όπως όλες οι βιβλιοθήκες αυτού του προγράμματος, διαθέτει τη βασική συλλογή αποτελούμενη από περίπου 5.000 βιβλία και οπτικοακουστικά τεκμήρια (βιντεοκασέτες, …

View page »

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων