Αρχείο για "Ιούνιος, 2024"

Ενημέρωση θερινής λειτουργίας του σχολείου

summerΟι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του σχολείου εύχονται στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, καθώς και σε όλους εσάς, καλό και ξένοιαστο Καλοκαίρι!

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί παραμένουμε πάντα δίπλα στους μαθητές μας και σε εσάς, προσδοκώντας το επόμενο σχολικό έτος 2024-2025 να είναι δημιουργικό, ασφαλές και χαρούμενο για όλους μας!

Κατά τους θερινούς μήνες, για το διάστημα από 4/7/2024 έως και 1/9/2024, το σχολείο μας θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη από 9:00π.μ. έως 1:30μ.μ., εκτός της 15ης Αυγούστου όπου λόγω αργίας θα λειτουργήσει την Παρασκευή 16/8/2024. Μέχρι τότε θα σταματήσουν και οι δημοσιεύσεις στο ιστολόγιο του σχολείου, εκτός αν κατά το διάστημα αυτό προκύψουν ειδήσεις που θα απαιτούν τη γνωστοποίησή τους.

Με το καλό να ανταμώσουμε στο σχολείο πάλι τον Σεπτέμβρη, δυνατοί να αντισταθούμε σε ό,τι μας απογοητεύει και μας πληγώνει, με περισσότερο σεβασμό, αγάπη, υπευθυνότητα, έμπνευση και δημιουργικότητα.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μας δείξατε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ετικέτες:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2023-24

1718294317737 1“PERSUASION IS BETTER THAN FORCE”

AESOPS FABLES

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, μεράκι και πρωτοτυπία οι μαθητές-τριες του σχολείου μας, συμμετείχαν και φέτος στη δημιουργία συνθετικών εργασιών, ομαδικών και ατομικών (projects). Οι εργασίες αυτές υλοποιούνται από τα παιδιά με βάση τις αναλυτικές οδηγίες που δίνονται στο μάθημα και αφορούν τη δομή, τη διάταξη, το περιεχόμενο και ιδιαίτερα την εμφάνισή τους.

Ακολουθεί αναλυτική καταγραφή των εργασιών όλων των επιπέδων, καθώς και μια ενδεικτική επιλογή από αυτές.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Επίδοση βαθμολογίας γραπτών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων

gradesΣας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 25-06-2024 μέχρι και την Πέμπτη 27-06-2024 κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου (08:15 έως 14:00),  όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να παραλάβει τον έλεγχο του παιδιού του.

Από τη Διεύθυνση

Ετικέτες:

Θεατρική παράσταση 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών

20240613 132823

20240613 133004

Ετικέτες: ,

Διαδικτυακή εκπαίδευση για γονείς

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες,

Σας κοινοποιούμε πρόσκληση σε διαδικτυακή εκπαίδευση της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), με Τίτλο: BRAVE TALK, στα πλαίσια της Καμπάνιας

BRAVE TOGETHER : Μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την υποστήριξη όλων όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες που σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη.

Παρασκευή 07/06/2024

16:00 – 18:00

Δηλώσεις συμμετοχής :

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZApdOyuqDMoHtS7rWslLLuC1nuDysNDUVt5

 brave

Ετικέτες:

Ανάγνωση Λογοτεχνικού βιβλίου

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει»

του Λουίζ Σεπούλβεδα

istoriaenosgatou

Οι μαθητές της Α  Τάξης στο μάθημα των Κειμένων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας διδάσκονται ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα,

Το απόσπασμα μας συγκίνησε και θελήσαμε να μάθουμε την τύχη της γλαροπούλας 

διαβάσαμε  το βιβλίο στην Τάξη

ενσαρκώνοντας ο κάθε μαθητής/τρια τον ήρωα που επέλεξε.

Ένα μυθιστόρημα πανανθρώπινο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη σημασία της εντιμότητας,  για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης,

ένα μυθιστόρημα βαθιά φιλοζωικό και  οικολογικό.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Τελετή αποφοίτησης Γ΄ Γυμνασίου, 19-6-2024Λήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

Ομάδα Ρητορικής 2023-24 – Το φετινό μας ρητορικό ταξίδιΛήψη αρχείου

Ετικέτες: ,

Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο τής ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής

synedrioΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Ανατολικής Αττικής διοργάνωσε για όλα τα σχολεία τής Ανατολικής Αττικής, δημόσια και ιδιωτικά, το 1ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Ερευνητικές διαδρομές στον πολιτισμό και στις επιστήμες», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης από τις 12 έως και τις 14 Απριλίου 2024.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 3 ομάδες μαθητών τού  2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών παρουσιάζοντας ένα διαδραστικό συνεργατικό λογοτεχνικό βιβλίο ένα ψηφιακό περιοδικό και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: ,

Συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Γλυκών Νερών στο Συνέδριο με τίτλο «Βυζαντινά μνημεία»

meteora1Η Ενοριακή Νεανική Εστία Αγίου Νικολάου Ηλιούπολης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργάνωσαν Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Τα Βυζαντινά Μνημεία», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας στις 14 Μαϊου 2024. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών, του πνεύματος συλλογικότητας και αλληλεγγύης μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα, τις ομαδικές εργασίες και τη βιωματική εκπαίδευση. Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος και βασικός συντελεστής-παρουσιαστής του συνεδρίου ήταν ο κύριος Παναγιώτης Ανυφαντής.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ετικέτες: , ,

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς