Συμμετοχή του σχολείου μας στην διεθνή συνάντηση νέων στο Erzhausen (περιοχή Φρανκφούρτης), Γερμανία

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στην διεθνή συνάντηση νέων στο Erzhausen (περιοχή Φρανκφούρτης), προσκεκλημένοι από τον δήμαρχο της πόλεως, επισκέφθηκαν οι μαθητές μας την πολυεθνική εταιρεία “DuPont”.

Η επίσκεψη διήρκησε από Τρίτη 15 Ιουλίου έως Κυριακή 20 Ιουλίου 2014. Μαθητές, μαθήτριες και συνοδοί που συμμετείχαν και ταξίδεψαν στην Γερμανία:

Μαθητές

  1. Γκούβερης Βίκτωρας
  2. Χρυσοστάλης Στέλιος
  3. Νείλας Δημήτρης
  4. Τριγώνης Κυριάκος
  5. Τσάλα Κωνσταντίνος
  6. Καμπούρογλου Γιάννης
  7. Δελημάρος Κυριαζής
  8. Φέρο Σπύρο
  9. Ραγιάς Γιάννης

 

Μαθήτριες

  1. Χατζηπροδρόμου Βασιλική
  2. Αναγνώστου Γεωργία
  3. Πάβλου Αντωνία
  4. Γκίκα Αγγελική
  5. Τζημούλια Ερασμία
  6. Λαμπροπούλου Ευαγγελία
  7. Ζέρβα Μαρία-Κωνσταντίνα
  8. Χαϊνά Μαρία

 

Καθηγήτριες/Καθηγητές

Ανέστη Σώνια                    Διευθύντρια

Πίσχινα Κατερίνα            Υποδιευθύντρια

Τσουράπας Γιώργος       Γυμναστής
Η επίσκεψη των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας αποτυπώθηκε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Presse. Φωτογραφία και άρθρο για την επίσκεψη των 17 μαθητών και μαθητριών μας μαζί με τους καθηγητές τους:  Chancen und Anforderungen an Jugendliche | Neu-Isenburger Neue Presse

 

Μετάφραση του άρθρου

Ευκαιρίες και απαιτήσεις σε νέους

21.07.2014, 03:00 Uhr

Διεθνής επίσκεψη: Πολλοί νέοι από την Ευρώπη βρίσκονται αυτή τη στιγμή φιλοξενούμενοι στο Εrzhausen. Στη DuPont πήραν πληροφορίες για αιτήσεις προσλήψεως.

DuPont

Την ομάδα νέων από την Ελλάδα χαιρέτησε στην εταιρεία DuPont ο Christian Beers (2.v.re.). Μαζί τους ήταν και ο κ. Rolf Heller. Φωτογραφία: Postl

 

Η κοινότητα του Erzhausen κάλεσε νέους Ευρωπαίους από  το Ivanychi (Ουκρανία) και τη Χαλκίδα (Ελλάδα) από τις αδελφοποιημένες πόλεις Mnichovo Hradiste (Τσεχία) και Figline-Incisa Valdarno (Ιταλία), όπως επίσης και από τη Malgrat de Mar (Ισπανία) σε μία συνάντηση νέων. Αναμένονταν περίπου 100 νέοι.

Οι νέοι τακτοποιήθηκαν από την Τρίτη έως την Κυριακή σε Camping στο αθλητικό κέντρο του Erzhausen . Πολλοί επιμελής εθελοντές προσπάθησαν να προσφέρουν στους νέους φιλοξενούμενους μια ενδιαφέρουσα και πλούσια σε εμπειρίες διαμονή.

Στη συνάντηση των νέων αναφέρθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει στο επίκεντρο τη καταπολέμηση της ανεργίας με το πρόγραμμα «Η Ευρώπη για τους πολίτες». Γι αυτό το λόγο μίλησε στους νέους ο Michael Gahler, μέλος του Ευρωπαϊκού-Κοινοβουλίου, και τους παρουσίασε τις πιθανές δυνατότητες.

 «Θα θέλαμε να δείξουμε σε νέους που πρόκειται να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, πως λειτουργούν διεθνείς επιχειρήσεις», εξηγεί ο  Rolf Heller..

Γι αυτό το λόγο οργάνωσε μεταξύ άλλων μία επίσκεψη στη DuPont στο Neu-Isenburg.  Εκεί υποδέχθηκε ο Christian Beers τους νέους από την Ελλάδα. Ο υπεύθυνος τύπου Stefan Weber εξήγησε τις ευκαιρίες που προσφέρει  σε νέους ανθρώπους, μια επιχείρηση με διεθνή δραστηριότητα όπως η DuPont , όπως επίσης και τι απαιτεί από αυτούς.

 

 

2o-GYM

 

Επίσης η δραστηριότητα αυτή αποτυπώθηκε στον τοπικό εντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου 6 ημέρες στη Γερμανία – ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΝ ΒΗΜΑ

 

Πανευβοϊκόν Βήμα σελίδα  32b panevoikon32b

 

Καλοκαιρινές εκπαιδευτικές διακοπές για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας -Ευβοϊκή Γνώμη

EvoikiGnomi

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση