1η συνάντηση ομίλου “Τη Μουσική γνωρίζω και αγαπώ”

1 ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΟΜΙΛΟΥ

Με την έμπρακτη υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, ξεκίνησε την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 ο πρώτος εκπαιδευτικός όμιλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου “Τη Μουσική γνωρίζω και αγαπώ” με τη συμμετοχή μαθητών από την ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου. Στην έναρξη του ομίλου παρέστη και ο Διευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου ο κ. Νίκος Οικονόμου για μια γνωριμία με τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες.

1α 1 3

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κιθάρα και την ποντιακή λύρα με τη βοήθεια της κας Συμεωνίδου Σοφίας, καθηγήτριας κιθάρας και της κας ‘Ελενας Σίσιου, καθηγήτριας ποντιακής λύρας.

 

3 3 4 3

 

IMG 37055 2

Επίσης, με την καθοδήγηση του κου Γιάννη Ρουκούδη, καθηγητή θεωρητικών και Βυζαντινής Μουσικής μίλησαν για τη “δυναμική” της μουσικής, κατανόησαν τον όρο “ένταση” και την αναγνώρισαν σε διάφορα μουσικά κομμάτια.

 

7 6 2

 

Επίσης, οι μικροί μαθητές/τριες απόλαυσαν μουσικά κομμάτια με τη συνοδεία κιθάρας και ποντιακής λύρας!  Απολαύστε το υπέροχο τραγούδι “Περιστέρι της Ειρήνης” από την κα Συμεωνίδου

https://www.youtube.com/watch?v=qyl76dOwJtY

και το παραδοασιακό “Απόψε στο όνειρό μου” από τον κο Γιάννη Ρουκούδη και την κα Συμεωνίδου, συνοδεία κιθάρας και λύρας.

https://www.youtube.com/watch?v=BKKBTbVPeuQ&feature=youtu.be

Επόμενη συνάντηση του ομίλου την Τρίτη, 29/03/2022.