Ιούλ 09 2024

Ενεργώ ως πολίτης-Γ3

Το τμήμα Γ3 του 25ου Δ.Σ. Εύοσμου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2023-2024  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης».  Ακολουθεί power point στην ιστοσελίδα του Σχολείου, όπου προβάλλονται οι δραστηριότητες και το υλικό που παρήγαγαν οι μαθητές/τριες στο πλαίσιο του προγράμματος.ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Γ3 2023_2024

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενεργώ ως πολίτης-Γ3

Ιούλ 03 2024

Ενεργώ ως πολίτης-Γ3

Το τμήμα Γ3 του 25ου Δ.Σ. Εύοσμου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2023-2024  το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης».  Ακολουθεί power point στην ιστοσελίδα του Σχολείου, όπου προβάλλονται οι δραστηριότητες και το υλικό που παρήγαγαν οι μαθητές/τριες στο πλαίσιο του προγράμματος. ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Γ3 2023_2024

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενεργώ ως πολίτης-Γ3

Ιούλ 03 2024

Ενεργώ ως πολίτης-Δ2

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024  το τμήμα Δ2 του 25ο Δ.Σχ. Εύοσμου συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Λαμπράκη και με συντονίστρια την  Σύμβουλο Εκπαίδευσης 2ου ΠΕΚΕΣ της 11ης θέσης, Πάσχου Αγγελική,   υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης».  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εστιάζει στην καλλιέργεια της ενεργού πολιτειότητας: της ενημέρωσης για τα κοινά, της γνώσης των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που έχει κανείς ως πολίτης, της έκφρασης των απόψεών του, της απαίτηση για διαφάνεια και δικαιοσύνη, της ενεργού συμμετοχή στις κοινωνικές διεργασίες.ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενεργώ ως πολίτης-Δ2

Ιούν 20 2024

Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο η γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε’ Δημοτικού μέσα από κείμενα, τραγούδια, χορούς και θεατρικά μας θύμισαν το νόημα της διπλής γιορτής και τίμησαν τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του 1821. Τα κείμενα και τα θεατρικά προετοίμασαν οι δάσκαλοι των τμημάτων κυρία Ροφαέλα Ελένη, κύριος Παπαναγιώτου Στέφανος και κυρία Μαυροπούλου Σοφία. Τους χορούς δίδαξε ο γυμναστής κύριος Παπαδόπουλος Νικόλαος και τα τραγούδια όπως και την βιντεοπαρουσίαση της γιορτής επιμελήθηκε η μουσικός Αχιλλέως Σεβαστιανή.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιορτή 25ης Μαρτίου 2024

Ιούν 18 2024

Ενημερωτικά Σεμινάρια : Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά

Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά

Στα πλαίσια της εσωτερικής πολιτικής του σχολείου που επενδύει στην καλλιέργεια κοινωνικής και ατομικής ευθύνης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής στα παιδιά οργανώθηκαν Ενημερωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, γονείς και τους μαθητές και μαθήτριες:

  • Πρώτων Βοηθειών και επίδειξη ΚΑΡΠΑ με στόχο την ανάπτυξη ικανοτήτων που θα προσφέρουν στον/στην συνάνθρωπο την ώρα της ανάγκης συμπαράσταση αλλά και φροντίδα που πιθανόν να σώσει ζωές.
  • Σεξουαλικής Αγωγής με εκπαιδευτικές δράσεις γνώσης, κριτικής σκέψης και καλλιέργειας δεξιοτήτων ζωής στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φύλων, ψυχικής και σωματικής υγείας, σεβασμού γενετήσιας αξιοπρέπειας, ισότητας, στοχεύοντας και στην πρόληψη φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας.

Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024 και συγκεκριμένα το μήνα Μάρτιο και Απρλίο στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκαν δίωρα σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών από τις νοσηλεύτριες του σχολείου Αναστασία Γάμπα και Μαρία Ποϊριατζίδου σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας.

Οι ενότητες που αναπτύχτηκαν ήταν οι εξής: αλλεργίες, τραυματισμός άκρων, απώλεια αισθήσεων, αιμορραγία, ρινορραγία, πνιγμονή, επιληψία, εγκαύματα, ΚΑΡΠΑ, απινιδωτής, ΕΚΑΒ, πλάγια θέση ανάνηψης.

Μέσω της επίδειξης οι μαθητές-τριες παρακαλούθησαν:

1) Πλάγια θέση ανάνηψης

2) Αντιμετώπιση πνιγμονής (λαβή Heimlich)

3) Εφαρμογή ΚΑΡΠΑ

4) Αντιμετώπιση ρινορραγίας

5) Περίδεση άκρων

Οι μαθητές-τριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό, υπέβαλλαν πολλές ερωτήσεις και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο πρακτικό μέρος όπου εφάρμοσαν την πλάγια θέση ανάνηψης.

Στόχος ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές-τριες απλές αλλά χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές που θα μπορούν εύκολα να εφαρμόσουν στην καθημερινή ζωή αλλά και να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα της παροχής πρώτων βοηθειών.

 

Υγιεινή χεριών

Κατά τον μήνα Οκτώβριο-Νοέμβριο 2023 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε όλους τους μαθητές-τριες της σχολικής μονάδας με θέμα “Υγιεινή χεριών”. Οι μαθητές-τριες έμαθαν τη σωστή διαδικασία να πλένουν τα χέρια τους με βιωματικό τρόπο.

 

Συμβολή σε Εργαστήριο Δεξιοτήτων ΕΥ ΖΗΝ – Μεγαλώνω και αλλάζω

Στα πλαίσια του Εργ. Δεξιοτήτων της Γ’ τάξης οι νοσηλεύτριες Αναστασία Γάμπα και Μαρία Ποϊριατζίδου σε συνεργασία με τις δασκάλες της Γ’ τάξης Ελένη Σιγγιρίδου, Φωτεινή Ναλμπάντη και Ευαγγελία Καφίδα παρουσίασαν το Ευ Ζην. Συγκεκριμένα αναλύθηκαν:

1) τα στάδια ανάπτυξης του ατόμου

2) οι σωματικές μεταβολές στα δύο φύλα

3)έμμηνος ρύση

4) κανόνες σωματικής υγιεινής

Πρώτες βοήθειες 25ο Δημ. Σχ. Ευόσμου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικά Σεμινάρια : Ενημερώνομαι- Μαθαίνω- Νιώθω Σιγουριά

Ιούν 11 2024

ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Μέρος 2ο (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

Το σχολικό έτος 2023-2024 το σχολείο μας το πρόγραμμα του Ιδρύματος Λαμπράκη. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συμμετέχουν σε αυτό τα παιδιά του Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος από όλες τις τάξεις του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα εκπονούν οι εκπαιδευτικοί: Λιώτη Αλεξάνδρα και Μπαντάνη Ελπίς με επιβλέπουσα  την Αγγελική Πάσχου, Σύμβουλο στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, για το πρόγραμμα «Ενεργώ ως Πολίτης» που υλοποίησε φέτος το σχολείο μας, μπορείτε να δείτε ενδεικτικές δράσεις από τις 3 τελευταίες ενότητες του προγράμματος.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 2

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, Μέρος 2ο (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

Μάι 23 2024

ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

Το σχολικό έτος 2023-2024 το σχολείο μας υλοποιεί το πρόγραμμα «Ενεργώ ως Πολίτης» του Ιδρύματος Λαμπράκη. Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της, στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συμμετέχουν σε αυτό τα παιδιά του Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος από όλες τις τάξεις του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα εκπονούν οι εκπαιδευτικοί: Λιώτη Αλεξάνδρα και Μπαντάνη Ελπίς με επιβλέπουσα  την Αγγελική Πάσχου, Σύμβουλο στην Α΄/θμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης, μπορείτε να δείτε ενδεικτικές δράσεις από τις 3 πρώτες από τις 6 συνολικά ενότητες του προγράμματος.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

Απρ 12 2024

ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ 2023-2024

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Απρ 12 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-15 μαρτιου 2024

Μία εβδομάδα αφιερωμένη σε δραστηριότητες κατά του σχολικού εκφοβισμού με αποκορύφωμα την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 όπου έγινε και η συνολική παρουσίαση των δράσεων απ’ όλα τα τμήματα του σχολείου μας. Συνθήματα, αφίσες, σκετς, τραγούδια, ενημερωτικές παρεμβάσεις, όλα με κεντρικούς ήρωες τα παιδιά, τόσο σε θέση παρουσιαστή όσο και σε θέση πρωταγωνιστή ή θεατή.

Παρακάτω παρατίθεται και σχετικό βίντεο.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ-15 μαρτιου 2024

Μαρ 21 2024

ΑΝΑΚΟΙΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Αγαπητοί/ές γονείς και κηδεμόνες
1. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
1821 θα πραγματοποιηθούν   την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ,στις 8:30 το
πρωί. Την παρουσίαση του εορταστικού προγράμματος έχουν αναλάβει τα
τμήματα της Ε΄τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων,
κας Μαυροπούλου, κας Ροφαέλα , κ.Παπαναγιώτου και τη μουσική επιμέλεια
της κας Αχιλλέως  Σεβαστιανής .
Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν κανονικά και για την
εξυπηρέτηση των οικογενειών θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη για την
υποδοχή των παιδιών που μεταφέρονται από μακριά.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το πρώτο δίωρο .Αποχώρηση στις 10:00.Τα
λεωφορεία θα περιμένουν να επιστρέψουν τα παιδιά στα σπίτια τους.
Το Ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου δεν θα λειτουργήσει.

2.Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
1821  –σχολικό έτος 2023-2024,του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου θα γίνουν
σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα
Ώρα 10: 00 π.μ.: Προσέλευση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού
της Θεοτόκου Ευόσμου
-Ώρα 10: 30 π.μ. : Δοξολογία
Ώρα 10: 45 π.μ.:  Ηρώο πλατείας Δημαρχείου
-Επιμνημόσυνη Δέηση
-Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας .
– Κατάθεση Στεφάνων
Ώρα 11:45πμ: Παρέλαση  σχολείων, φορέων και συλλόγων από το ύψος του
Ι.Ν.Ευαγγελίστριας έως το ύψος της οδού Κασσάνδρου
Στην εθνική αυτή εορτή θα παρελάσουν , τα τμήματα μαθητών και
μαθητριών των σχολείων με μονή αρίθμηση. Τα σχολεία με ζυγή αρίθμηση
θα παρελάσουν μόνο με τις σημαίες τους.

Η σημαία στην εκκλησία στις 10:00 το πρωί με επίσημη ενδυμασία.Τα
τμήματα της παρέλασης 11:15 στην τράπεζα πειραιώς επί της Μ.Αλεξάνδρου.
Με εκτίμηση
Μουρτζίνου  Ελένη
2310689189

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Μαρ 14 2024

Γ3 Ενεργώ ως πολίτης: Ταυτότητα- Συνύπαρξη- Ο ενεργός πολίτης. Το παιδί πολίτης

Παρακάτω παρουσιάζεται το pdf του τμήματος Γ3ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 1 _ 2 _ 3

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ3 Ενεργώ ως πολίτης: Ταυτότητα- Συνύπαρξη- Ο ενεργός πολίτης. Το παιδί πολίτης

Επόμενα »