Πρώτη θέση και διακρίσεις στον διαγωνισμό ρομποτικής Robofest

Την Κυριακή 25/1 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο των Αρχανών ο διαγωνισμός ρομποτικής Robofest, διαγωνισμός του Lawrens Tech University και πήραν μέρος τρεις ομάδες απ’ το Στ4.

46808d4f 6519 4bd4 9d85 7f40c1918eac

Στην κατηγορία Robomed πήρε την πρώτη θέση η ομάδα “baboo” και προκρίθηκε για τον τελικό στο Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που θα γίνει στα μέσα Μαΐου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του project τους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://drive.google.com/file/d/1BhkyUMTSTXDq4w48-GCIlwv4iofeym9u/view?usp=drivesdk (περισσότερα…)

Η Μεθοδολογία Φρενέ στο σχολείο μας

614234998 888564393863467 3805334122888431195 n

Το Σάββατο 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα σχολεία μας σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Ηρακλείου, η δεύτερη συνάντηση με θέμα τις μεθόδους διδασκαλίας του μεγάλου δάσκαλου Φρενέ. Αυτή τη φορά η συνάντηση είχε θέμα τα Ελεύθερα κείμενα ως παιδαγωγικό εργαλείο έκφρασης και δημιουργικότητας. Η επιμορφώτρια κα Εύα Τζιράκη βοήθησε την ομάδα να δουλέψει συνεργατικά τη συγκεκριμένη μεθοδολογία του Φρενέ και την οδήγησε σε καινούργιες εμπειρίες και προβληματισμούς. Έχει προηγηθεί συνάντηση με θέμα τα Μικρά Βιβλία του Φρενέ ενώ θα ακολουθήσει μια τρίτη και τελευταία συνάντηση στις 7 Φεβρουαρίου με θέμα το Συμβούλιο τάξης.

Αποτελέσματα ερευνών και ψηφοφοριών για το έργο etwinning “water=life”

Μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν σε έρευνες και ψηφοφορίες στα πλαίσια του έργου etwinning “water=life”.  Τα αποτελέσματα αυτών ακολουθούν παρακάτω. (περισσότερα…)

Εβδομάδα Job shadowing στο σχολείο μας 3-7 Νοεμβρίου 2025

Την εβδομάδα 3-7 Νοεμβρίου 2025, το σχολείο μας επισκέφθηκαν δύο εκπαιδευτικοί από το Colegio Rural Agrupado Tierras de Sayago της Ισπανίας. Η επίσκεψη είχε στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και την γνωριμία με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και πολιτισμό. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα της υπέροχης αυτής εμπειρίας