Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των χρωμάτων. Με αφορμή το πέσιμο των φύλλων από τα δέντρα που έχουμε στην αυλή του σχολείου, τα εντοπίσαμε και μιλήσαμε για το χρώμα των φύλλων. Παρατηρήσαμε με φακό τις φλέβες τους. Κόψαμε φύλλα από χαρτί , ζωγραφίσαμε τις φλέβες τους και τέλος τα βάψαμε. Φτιάξαμε όλοι μαζί την ομαδική εργασία με τίτλο ¨Φθινοπωρινά φύλλα » για να διακοσμήσουμε την τάξη μας.

54IMG 20211111 091416

 

Τις βροχερές μέρες που πηγαίναμε στο σχολείο τα παιδιά ήρθανε στο σχολείο με ομπρέλες. Έτσι και εμείς τις αξιοποιήσαμε. Τις συγκρίναμε μεταξύ τους για να δούμε ποια είναι πιο ψηλή. Της βάλαμε στην σειρά από την μεγαλύτερη στην μικρότερη. Είπαμε το αίνιγμα και μάθαμε να ζωγραφίζουμε ομπρέλες.

Είδαμε το πίνακα ζωγραφικής της Στέλλας Παπαθανασίου

 

Την εικόνα την βρήκαμε στην διεύθυνση  http://karapachristina.blogspot.com/2015/01/blog-post_22.html

Τα παιδιά έπιασαν δουλειά προκειμένου να δημιουργήσουνε  ένα αντίγραφο. Τα παιδιά  συζήτησαν για το τρόπο που θα έφτιαχναν τα σύννεφα και θέλησαν στο δικό τους έργο να βάλουν και βροχή κόβοντας κομμάτια από χαρτί Α4. Χωριστήκαμε σε 3 ομάδες. Οι 2 ομάδες ασχολήθηκαν με την δημιουργία σύννεφου και η τρίτη με την βροχή. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους αποτυπώνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

1 1 2 IMG 20211105 103852

Παρακολουθήσαμε το εκπληκτικό βίντεο για το πως μπορούμε με το σώμα μας να δημιουργήσουμε το ήχο της βροχής.

Και  χρησιμοποιήσαμε το σώμα  μας για να δημιουργήσουμε τον ήχο της βροχής.

Επιπλέον χρησιμοποιήσαμε ένα μπουκάλι πλαστικό, καλαμάκια και ρύζι για να έχουμε πάντα μαζί μας το ήχο της βροχής και να μας γαληνεύει.

3 IMG 20211105 122122