Το έθιμο της Βασιλόπιτας

Με την επιστροφή στο νηπιαγωγείο το πρώτο θέμα που ανάφεραν τα παιδιά από τις διακοπές των Χριστουγέννων ήταν το φλουρί που έτυχαν στην βασιλόπιτα. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να φτιάξουμε την δική μας βασιλόπιτα. Τους παρουσίασα τα υλικά και ξεκινήσαμε.

Αφού παρουσιάσαμε ένα ένα τα υλικά της βασιλόπιτας, αναρωτηθήκαμε από που ξέρουμε τι υλικά θα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

H μαγεία των Χριστουγέννων

Επιτέλους έφτασαν και οι γιορτές!!!!!!!!!!!. Τι να πρωτοκάνεις μαζί με τα παιδιά. Τα θέματα πολλά. Προκειμένου να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών αρχίσαμε δειλά δειλά να στολίζουμε την τάξη μας.

 

IMG 20211222 074947 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εργαστήριο Δεξιοτήτων » Οι ιππότες της ασφάλειας»

 

1 Εργαστήριο

Εισάγουμε την έννοια όχημα. Είναι κάθε τι που μας μεταφέρει κάπου. Αναφερθήκαμε στο παρελθόν και στην μη ύπαρξη  αυτοκίνητων. Αναρωτήθηκαν πως  οι άνθρωποι μετέφεραν αντικείμενα και πρόσωπα.  Συνειδητοποίησαν ότι παλαιότερα υπήρχαν  διαφορετικά οχήματα από αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Ζωγραφίζουν το αγαπημένο τους όχημα  και γράφουν το όνομά του.

 

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

17 Νοεμβρίου. Η επέτειος του Πολυτεχνείου

Η επέτειος της 17 Νοέμβρη αποτέλεσε αφορμή για να εισάγουμε τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας. Για να το επιτύχουμε διαβάσαμε το  παραμύθι  » Η κυρά δημοκρατία» της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου.

Με αφορμή το παραμύθι τα παιδιά εξέφρασαν την γνώμη τους ψηφίζοντας  για το ποια από τις δύο

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο είναι η εποχή των χρωμάτων. Με αφορμή το πέσιμο των φύλλων από τα δέντρα που έχουμε στην αυλή του σχολείου, τα εντοπίσαμε και μιλήσαμε για το χρώμα των φύλλων. Παρατηρήσαμε με φακό τις φλέβες τους. Κόψαμε φύλλα από χαρτί , ζωγραφίσαμε τις φλέβες τους και τέλος τα βάψαμε. Φτιάξαμε όλοι μαζί την ομαδική

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας νηπιαγωγείου

 

 

λειτουρίας

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του νηπιαγωγείου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου. Προκειμένου να ενημερωθείτε και γραπτός,  μπορείτε να μπείτε στο μενού που υπάρχει στο πάνω μέρος και να πατήσετε στο    » Διαβάστε όλο το άρθρο

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Με αφορμή την εθνική γιορτή της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940  στο νηπιαγωγείο πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για να τιμήσουμε το ΟΧΙ , που είπαμε στους Ιταλούς και τους Γερμανούς και έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος και η κατοχή.

Αρχικά μιλήσαμε για τον τορπιλισμό της Έλλης. Αφορμή στάθηκε το παρακάτω βίντεο

Αναφερθήκαμε 

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Πρόγραμμα etwinning

To νηπιαγωγείο συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με θέμα»Ηοw are you today? Feelings and emotions» .

θα ασχοληθούμε με το συναισθήματα και πως να τα εκφράζουμε. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 σχολεία από την Πολωνία, 4 από την Ρουμανία, 1 από την Ισπανία, 2 από την

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Εργαστήρια δεξιοτήτων

Στο Νηπιαγωγείο κατά το σχολικό έτος 2021-22 αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων να υλοποιηθούν 4 θέματα  διάρκειας 2 μηνών το καθένα.

Στην θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα- Ευ ζην» θα ασχοληθούμε το θέμα» Ιππότες την οδικής ασφάλειας » Πρόγραμμα του Ι.Ο.Α ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, 

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Προμήθεια self test

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου τέσσερα (4) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (4-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.