Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως «Διεθνής ημέρα για την Τρίτη ηλικία» . Την ημέρα αυτή είναι μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να κάνουμε ένα αφιέρωμα στους παππούδες και τις γιαγιάδες , τα τόσο σημαντικά αυτά πρόσωπα στη ζωή των παιδιών, και όχι μόνο!
Με τη χρήση του κατάλληλου εποπτικού υλικού(πίνακες ζωγραφικής , εικονόλεξα κ.α) , ξεκινήσαμε τη συζήτηση με τα παιδιά!
Κάθε ένα από αυτά μοιράστηκε μαζί μας όμορφες αναμνήσεις αλλά και δραστηριότητες που κάνει με τα αγαπημένα αυτά πρόσωπα!
Στόχος μας ήταν , μιλώντας για τον παππού και τη γιαγιά , τα παιδιά να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα των ατόμων της τρίτης ηλικίας , που αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό μας.
Διαβάσαμε ποιήματα…
και ακούσαμε τραγούδια…
…ζωγραφίσαμε για τον παππού και τη γιαγιά μας!
Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα μικρά μας δωράκια , φτιαγμένα με αγάπη από μικρά χεράκια!
Η μέρα μας έκλεισε με την ακρόαση ενός όμορφου παραμυθιού!
Χρόνια πολλά σε κάθε γιαγιά και κάθε παππού του κόσμου!