ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

 

 

Στις 25-4-2018 πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκ/κή εκδρομή του σχολείου από τους μαθητές της Α και Β Γ/σίου με αρχηγό της εκδρομής τη Δ/ντρια κα Πάσχαρη Αργεντούλα και τις συνοδούς καθηγήτριες:Βουτσινά Παναγιώτα,Μιλτιάδου Ευφροσύνη,Μιχαλοπούλου Αναστασία,Παναγιώτου Μαρία,Παπαθεοδώρου Ιφιγένεια,Πεγκλή Αικατερίνη,Χατζή Ευαγγελία,Ψυρρή Ευσταθία.

Η αναχώρηση έγινε από το χώρο του σχολείου στις 7:30 π.μ.Προορισμός : τα Καλάβρυτα με ενδιάμεσους σταθμούς τον Ισθμό της Κορίνθου ,το Σπήλαιο των Λιμνών και τέλος τη Μονή της Αγίας Λαύρας.

Οι μαθητές και οι συνοδοί τους μετά από μια διαδρομή ανάμεσα στο φυσικό τοπίο της περιοχής και στα γραφικά χωριά επισκέφτηκαν το Σπήλαιο των Λιμνών.Βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστριά της ΑχαΪας και είναι μοναδικό στο είδος του λόγω των αλλεπάλληλων κλιμακωτών λιμνών και του σχηματισμού των σταλακτιτών και σταλαγμιτών.Ξεναγήθηκαν διεξοδικά και έμαθαν την ιστορία και τους μύθους που το συνδέουν.Πιο πολύ όμως εντυπωσιάστηκαν από την απαράμιλλη ομορφιά του μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Ο επόμενος προορισμός ήταν τα Καλάβρυτα,η ορεινή αυτή κωμόπολη του νομού Αχαίας που αποτελεί χειμερινό πόλο έλξης των τουριστών λόγω του χιονοδρομικού κέντρου.Χαρακτηρίζεται σήμερα μαρτυρικός οικισμός εξαιτίας της Σφαγής που βίωσε ο ντόπιος πληθυσμός στις 19-12-1943από το Γερμανικό στρατό.Οι μαθητές είδαν το μνημείο των εκτελεσθέντων του 1943 και ενημερώθηκαν για την ιστορία του.

Στο κέντρο της πόλης είχαν τον ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και να περιπλανηθούν στην πλατεία με την τοπική αγορά και τα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα μαγαζιά.

Ένα μέρος που τράβηξε την προσοχή ήταν ο γνωστός και γραφικός σταθμός του οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

Η επόμενη στάση της εκδρομής ήταν η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας,από τις αρχαιότερες μονές,γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης .Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής και θαύμασαν το ιστορικό λάβαρο της ορκομωσίας των αγωνιστών του ΄21 που βρίσκεται σε κεντρική θέση μαζί με όπλα των αγωνιστών,πολύτιμα κειμήλα και βιβλία.

Ο τελευταίος σταθμός ήταν στον Ισθμό για ξεκούραση.

Η επιστροφή στο σχολείο έγινε την προβλεπόμενη ώρα.Οι μαθητές και οι συνοδοί γύρισαν από την εκδρομή με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις γεμάτο εικόνες και γνώσεις!

                                                                                                                  Η  φιλόλογος

                                                                                                                  Παπαθεοδώρου Ι.

Σπηλαια

Αγια Λαυρα

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/1gymchal/2018/05/13/%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση