ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ-ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΛΑΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Σήμερα 22/4/2024,  είχαμε τη χαρά να δεχτούμε στο εργαστήριο Γεωπονίας του σχολείου μας, μετά από πρόσκληση του Εργαστηριακού κέντρου και των εκπαιδευτικών του τομέα, την επίσκεψη της βιοκαλλιεργήτριας Καραλάκη Μαρίας που εφαρμόζει την επιχειρηματική γεωργία με επιτυχία.

Η Μαρία μια νέα κοπέλα που έχει σπουδάσει φυσικές επιστήμες, γύρισε μετά τις σπουδές στον τόπο της και αποφάσισε συνειδητά να ασχοληθεί με τη γεωργία επιχειρηματικά και μάλιστα  με τη βιολογική γεωργία!

Μας είπε ότι πάντα αγαπούσε την επαφή με τη φύση  και όχι μια ζωή μέσα στα στενά όρια ενός γραφείου, ενώ κατάλαβε από πολύ νωρίς  τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για την περιοχή της Ιεράπετρας.

Συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε σε ερωτήσεις τους σε μορφή συνέντευξης πεδίου, όπως για τις δυσκολίες που συνάντησε και συναντά με τη μορφή  της βιολογικής γεωργίας, για τη δυνατότητα διάθεσης των προιόντων της σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ καθώς και σε μεγάλα εστιατόρια για δημιουργία γκουρμέ πιάτων μαγειρικής, όπως επίσης και για τις τιμές που έχουν τα βιολογικά προιόντα έναντι των συμβατικών κτλ.

Είδαμε φωτογραφικό υλικό από τα θερμοκήπια  και το αγρόκτημα της Μαρίας, ενώ μας έφερε δείγματα από σπάνια εξειδικευμένα φυτά που καλλιεργεί και τα οποία χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, όπως ο δροσουλίτης , το φυτικό χαβιάρι, καπουτσίνος κτλ

Επακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, οι μαθητές έλυσαν απορίες και ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες που μπορεί να τους ανοίξει το επάγγελμα αυτό , αν το κάνουν επιχειρηματικά και έχοντας ως θεμέλιο τις γνώσεις των φυτών, την οικονομία και τις ανάγκες της αγοράς.

Την ευχαριστούμε από καρδιάς για το χρόνο που αφιέρωσε στους μαθητές μας, καθώς και για τον ενθουσιασμό και την πληρότητα που διακρίναμε στα μάτια της για την επαγγελματική επιλογή της.1 καραλακη 2 καραλακη 3 καραλάκη 4 καραλακη 5 καραλακη6 καραλακη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση