28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με  αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Β’- Γ΄-Δ΄-Ε΄-Στ΄τάξεων  του σχολείου μας στα εικαστικά ασχολήθηκαν με το θέμα    “Πόλεμος και ειρήνη”Αν ο πόλεμος και η ειρήνη ζωντάνευαν, πώς θα ήταν άραγε; Τι θα τους άρεσε; Τι θα αγαπούσαν; Τα παιδιά σκέφτηκαν και φαντάστηκαν τον πόλεμο και την ειρήνη. Ακόμα σκέφτηκαν τι μπορούν να κάνουν όταν υπάρχει ειρήνη. Αναρωτήθηκαν για τις αιτίες των καταστροφικών πολέμων στη γη… Πώς μυρίζει ο πόλεμος και πώς η ειρήνη; Τι χρώμα έχουν; Αν ήταν άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, πώς θα ήταν; Πολλές οι σκέψεις τους και πολλοί οι συμβολισμοί στις εικαστικές τους δημιουργίες. Εδώ θα δείτε σε μορφή βίντεο τα έργα των παιδιών της Β΄τάξης…
… και όλα μαζί σε ένα βιβλίο για να το ξεφυλλίσετε:
Μπράβο σε όλα τα παιδιά!!!
ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
.jpg
Κατασκευή για την 28η Οκτωβρίου
 
Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου μας (της  Α΄και Β΄τάξης) ζωγράφισαν και έφτιαξαν το φαντάρο και τη φανταρίνα  στο μάθημα των εικαστικών σε μια εύκολη κατασκευή με μορφή ακορντεόν. Παρακολούθησαν  και το βίντεο με το τραγούδι του Οκτώβρη.
Τα παιδιά της Ε΄τάξης έφτιαξαν τα σημαιάκια για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, την οποία παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.
pixiz 01 02 2023 21 14 29