Την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Με έναν ήρωα ξεναγό». Η δράση είχε στόχο να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον κόσμο των βιβλίων και να τα βοηθήσει να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης.
Ο αγαπημένος μας Μικρός Πρίγκιπας ήταν ο ήρωας που μας ταξίδεψε σε διαφορετικούς πλανήτες. Σε «πλανήτες» που μας μαθαίνουν πώς οργανώνονται τα βιβλία και πώς μπορούμε να βρούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Γνωρίσαμε πώς λειτουργεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη, τι σημαίνει να δανείζεσαι βιβλία και πώς μπορεί κανείς να ταξιδεύει σε άγνωστους τόπους, γυρίζοντας μόνο μια σελίδα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε παιγνιώδεις δραστηριότητες και συνεργάστηκαν για να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν τα μυστικά της βιβλιοθήκης. Διασκέδασαν και δημιούργησαν μικρές ιστορίες, εμπνευσμένες από όσα είδαν και άκουσαν, όπου έγιναν για λίγο οι ίδιοι πραγματικοί ήρωες.
Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ήταν μια υπέροχη εμπειρία που μας ταξίδεψε στον κόσμο της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο ενθουσιασμένοι και με πολλή όρεξη να συνεχίσουν να εξερευνούν τον κόσμο των βιβλίων.

