Στο Νηπιαγωγείο μας πιστεύουμε πως η αγάπη για τα βιβλία καλλιεργείται από νωρίς — και κυρίως μέσα από την εμπειρία, το παιχνίδι και τη φαντασία!
Με πολλή χαρά και μεράκι, δημιουργήσαμε μια Γωνιά Φιλαναγνωσίας στην αυλή μας, έναν ξεχωριστό χώρο αφιερωμένο στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Ένα ξύλινο ραφάκι, μαξιλαράκια, παγκάκια και πολλές όμορφες παιδικές ιστορίες περιμένουν καθημερινά τους μικρούς μας αναγνώστες, για να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες τους.
Η γωνιά αυτή έχει ήδη έγινε αμέσως αγαπημένο σημείο των παιδιών, που επιλέγουν μόνα τους βιβλία, διαβάζουν, ξεφυλλίζουν και… ζουν ιστορίες στον αύλειο μας χώρο.
Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη φιλαναγνωσία και να δείξουμε στα παιδιά πως το διάβασμα είναι χαρά, απόλαυση και δημιουργική συντροφιά!
📖 Γιατί κάθε αυλή αξίζει μια μικρή βιβλιοθήκη και κάθε παιδί ένα βιβλίο να αγαπήσει!
Η φιλαναγνωσία συνεχίζεται και στο σπίτι! 🏠📘
Σας προτρέπουμε να ενισχύσετε αυτή την αγάπη για τα βιβλία και στο σπίτι. Διαβάστε καθημερινά μαζί με τα παιδιά σας, ακόμα και λίγα λεπτά. Δημιουργήστε μια μικρή “γωνιά βιβλίου” στο σπίτι σας, αφήστε τα παιδιά να επιλέγουν τα βιβλία που θέλουν και δώστε τους το πιο όμορφο δώρο: τον χρόνο και την προσοχή σας μέσα από την κοινή ανάγνωση.
Το διάβασμα δεν είναι απλώς μάθηση – είναι σχέση, ζεστασιά και φαντασία.
Με εκτίμηση,
Η παιδαγωγική ομάδα του 12ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας