Με αφορμή το ποίημα του Ελύτη γεια σου κύριε Μενεξέ γνωρίσαμε ένα πολύ όμορφο παραμύθι με τίτλο ο μενεξές που διαπραγματεύεται το συναίσθημα της ζήλιας.
Καλέ μου μενεξέ, πόση χαρά μου δίνεις! Το ξέρεις πως είσαι το μόνο ανθισμένο λουλούδι που απέμεινε στον κήπο μου; Πες μου τι κάνεις εσύ και έχεις τόση ζωή μέσα σου;
– Ω βασιλιά μου! Εγώ εδώ που βρίσκομαι είμαι στη γωνιά, δεν βλέπω και πολλά από τα υπόλοιπα φυτά του μεγάλου σου κήπου. Εδώ με έβαλες εσύ, με την πάνσοφη σκέψη σου και το μόνο που μου ζήτησες είναι να είμαι μενεξές. Αυτό λοιπόν κάνω, ταπεινά, όσο βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Όπως και τον μενεξέ, έτσι και κάθε ένα από σας, σας τοποθέτησα εκεί που είστε για να είστε ο εαυτός σας. Τίποτα παραπάνω δε σας ζήτησα!
Επαναδιήγηση της ιστορίας, ανάλυση του παραμυθιού, έκφραση σκέψεων, προσωπικών εμπειριών και συναισθημάτων, Παιχνίδι ρόλων . Παιχνίδια συντακτικής δομής της ιστορίας, βάζω τις εικόνες τις ιστορίας σε λογική σειρά, και ζωγραφική της ιστορίας. Τα παιδιά έγραψαν όπως μπορούν τον τίτλο της ιστορίας’