Επίσκεψη σε εργαστήριο σφολιάτας

Συνεχίζοντας την γνωριμία με τα καταστήματα της γειτονιάς μας αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα εργαστήριο σφολιάτας που βρίσκεται πολύ κοντά στο σχολείο μας.

Αφορμή έδωσε το πρωινό κάποιων παιδιών που έτρωγαν τυρόπιτα.Οι απορίες των παιδιών ήταν πολλές και έτσι αποφασίσαμε να τις καταγράψουμε.

Πώς φτιάχνεται η τυρόπιτα;

Πώς γίνεται το ζυμάρι;

Πώς γίνεται το φύλλο;

Έτσι ξεκινήσαμε.Ο κύριος Ανδρέας και η κυρία Μαρία μας υποδέχθηκαν με  μεγάλη χαρά σταματώντας για λίγο από τις εργασίες που έκαναν.

Στην αρχή μας έδειξαν πως ζυμώνονται τα υλικά,και πώς γίνονται   ζυμάρι. Στην συνέχεια το ζυμάρι μπαίνει σε μεγάλα ψυγεία για να” ξεκουραστεί”όπως μας είπανε.

Την επόμενη μέρα μπαίνει  σε μηχανήματα που το κάνουν λεπτό φύλλο και σε ένα άλλο που το κόβει σε διάφορα σχήματα μπαίνει για να γίνει τυρόπιτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Μπαίνουν σε ταψιά που τοποθετούνται σε μεγάλους φούρνους για να ψηθούν και να φτάσουν σε μας ζεστά και φρέσκα.

Τα παιδιά έκαναν και άλλες ερωτήσεις όπως :

Tι άλλο φτιάχνετε;

Πόσες ώρες δουλεύετε;

Δεν κουράζεστε;

Τέλος μας κεράσανε ζεστά τυροπιτάκια και εμείς για να τους ευχαριστήσουμε για όσα μάθαμε τους χαρίσαμε μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα από τα χεράκια μας.

Φεύγοντας αγοράσαμε φύλλα σφολιάτας .

Επιστρέφοντας στο σχολείο γίναμε κι εμείς για λίγο τεχνίτες.Πλάσαμε τις λωρίδες σφολιάτας σε διάφορα σχήματα και ρίξαμε από πάνω ζάχαρη.Τα ψήσαμε και τα σφολιατίνια μας ήταν έτοιμα.